V neděli 8. srpna se na hasičském stadionu v Hradci Králové uskutečnilo Mistrovství České republiky v požárním útoku. V letošním roce má, z důvodu řady omezení, celorepubliková soutěž jiný formát. V jednotlivých disciplínách požárního sportu se bude soutěžit odděleně, ve třech různých termínech a místech. Jako první „mistrovský marathón“ odstartovaly právě požární útoky v Hradci Králové. Celkem se na start postavilo 30 družstev mužů a 30 družstev žen.

V kategorii mužů zvítězili a mistry republiky se stali závodníci z SDH Seč z Pardubického kraje s časem 25,45s, na druhém místě se umístilo družstvo z SDH Těškovice (Moravskoslezský kraj) s časem 25,90s. Na třetím místě je na stupni vítězů doplnili sportovci z SDH Morašice s časem 26,52s rovněž z Pardubického kraje.

Kategorii žen ovládly a mistryněmi republiky se staly závodnice z Plzeňského kraje z SDH Chválenice, které se kromě skvělého výkonu postaraly i o nový národní rekord s časem 22,84s (pozn. předchozí národní rekord v kategorii žen měl hodnotu 23,16s a jeho držitelkami byl rovněž SDH Chválenice). Druhé místo obsadily hasičky z SDH Michálkovice (Moravskoslezský kraj) s časem 24,39s a třetí místo získaly závodnice z SDH Kšely ze Středočeského kraje, které zaběhly požární útok v čase 24,72s.

Mistrovství bude pokračovat za 14 dní během víkendu od 21. do 22. srpna, kdy se v sobotu představí závodníci na Mistrovství ČR v běhu na 100 m s překážkami v Ostravě a v neděli proběhne Mistrovství ČR ve výstupu na cvičnou věž v Širokém Dole (Pardubický kraj).

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE - ZDE