Hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Těrlicko-Hradiště už můžou pořádat hasičské soutěže bez nutnosti přebíhat přes frekventovanou silnic. Díky daru 250 tisíc Kč od Nadace ČEZ vybudovali plošinu, která dosavadní trať nevyhovující pravidlům hasičského sportu prodloužila na potřebných 75 metrů. Součástí nové plošiny je i lanové centrum pro zlepšování fyzické kondice a obratnosti mladých hasičů i dalších dětí z obce.

„Konečně můžeme pořádat oficiální soutěže a zvát na ně hasiče z okolí. Naši žáci a dorostenci patří k nejlepším v okrese, tak si zaslouží, aby se mohli předvést i na domácí půdě,“ řekl velitel SDH a vedoucí mládeže Ladislav Kala. Jeho svěřenci to potvrdili hned pár dní po instalaci plošiny, když starší žáci obsadili první i druhé místo a jejich mladší kamarádi získali ve své kategorii za výborný výkon bronz.

„Mám radost, že jsme hradišťské hasiče mohli díky Nadaci ČEZ podpořit. Jejich tým dobrovolníků je opravdu výborný a má za sebou spoustu práce, o čemž svědčí poličky plné pohárů ze soutěží. Tak jako v mnoha vesnicích jsou hasiči motorem sportování a společenského života, v Hradišti to platí dvojnásob,“ poděkoval energetikům i hasičům Martin Polášek, starosta obce Těrlicko, do které Hradiště patří.

Díky podpoře Nadace ČEZ vybudovali hasiči ocelovou konstrukci, na kterou teď umísťují cílové terče, čímž dokončili plnohodnotnou dráhu pro tréning a pořádání soutěží v hasičském sportu. „Obzvláště dětem taková dráha opravdu chyběla, trénink u nás byl vždy jiný než skutečné závody na regulérních tratích,“ dodal Ladislav Kala.

SDH Těrlicko-Hradiště má 90 dospělých členů a 51 dětí. Jako jeden z mála sborů v republice má i ryze dívčí týmy. Kromě likvidace požárů se hasiči z Hradiště věnují také prevenci, podporují sportování dětí a starají se o společenský život v obci.

Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 725 595 417