Dostává se k vám poslední číslo ZPRAVODAJHASIČSKÉHOSPORTU, který vydává Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Jeho prostřednictvím se každé tři měsíce dozvíte zajímavé informace o činnosti a hlavních aktivitách tohoto spolku, především z oblasti hasičského sportu.

Pro letošní rok nám sportovní sezóna končí a v posledním čísle máme pro vás shrnutí našich závodů, které se z velké části konaly ještě koncem srpna a v září. Po třech letech omezení jsme se s profesionálními hasiči vrátili ke společnému mistrovství v požárním sportu. Doufáme, že nám tuto tradici už nic nepřekazí, protože pokud mohou vedle sebe soutěžit nejlepší sportovci v republice v tomto specifickém sportovním odvětví, je to bezpochyby motivace pro obě strany. Pro dobrovolné hasiče byla letošní sezóna rovněž ve znamení samostatných mistrovství jednotlivců, a to v běhu na 60 a na 100 m překážkami a ve výstupu na cvičnou věž. Řada našich akcí byla i mediálně podpořena díky skvělé spolupráci s ČT sport. 

Hra Plamen oslavila své 50. výročí a našim zakladatelům a pamětníkům děkujeme za to, že se jim pro tuto hru podařilo nadchnout už několik generací mladých hasičů. Věříme, že i nadále si tato soutěž udrží přízeň závodníků, ale i vedoucích, trenérů a všech fanoušků hasičského sportu.

Budeme rádi, pokud si najdete čas věnovat alespoň chvíli na čtení z oblasti tohoto specifického sportovního prostředí, ať už jste sami profesionální nebo amatérští sportovci, případně vás zajímá hasičský sportovní život.  

 

Za redakční tým

Mgr. Irena Špačková

ZPRAVODAJ 4/2022