V návaznosti na Nouzový stav, vyhlášený Vládou ČR v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, pro území ČR z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru SARS CoV-2, vydal starosta SH ČMS dne 21. 3. 2020 prohlášení, ve kterém ruší všechny plánované akce s účastí nad 30 osob po dobu trvání nouzového stavu. V současné době se dalšími vládními nařízeními organizace jakýchkoliv akcí výrazně upravila, zpřísnila a v konečné fázi zakázala.

Vedení SH ČMS – Okresní sdružení hasičů Zlín projednalo stávající situaci s pořadateli hasičských poutí a rozhodlo se zrušit 27. Mezinárodní hasičskou pouť na Svatém Hostýně, plánovanou na sobotu 25. 4. 2020 a 26. hasičskou pouť na Provodově – Maleniskách, plánovanou na neděli 3. 6. 2020.

Tímto rozhodnutím plníme výzvu Vedení SH ČMS, aby v následné spolkové činnosti bylo přísně dodržováno nařízení, zakazující konání akcí s větší účastí osob.

Pořadatelé z SH ČMS – OSH Zlín, Okrsku č. 9 Držková a SDH Provodov se omlouvají za případné vzniklé problémy a těší se na společná setkání poutníků v příštích letech.

Ing. Josef Bernátík, starosta SH ČMS – OSH Zlín