Na základě Pokynu generálního ředitele HZS ČR č. 4/2021, kterým se stanoví základní zaměření pravidelné odborné přípravy jednotek požární ochrany, vyhlásil náměstek generálního ředitele HZS ČR pro IZS a operační řízení základní témata, která mají být v roce 2024 povinně proškolena v rámci pravidelné odborné přípravy členů jednotek SDH obcí a členů jednotek SDH podniků.

VÝCVIKOVÝ ROK 2024 – ke stažení 

O uplynulém víkendu 9. až 10. září proběhl XVII. ročník Mistrovství ČR záchranných psů IZS na Rotě Boří les v Poštorné (Břeclav). Noční práce neproběhly podle našich představ, ale výkon všech družstev byl podobný a bylo jasné, že o výkonu rozhodnou další nasazení ve dne. V denní části psi SHČMS jako jedni z mála našli všechny hledané osoby ve všech nasazeních, ale bohužel došlo k neúmyslnému zranění poslední nalezené osoby na ploše a náš plošný tým diskvalifikovali z celého závodu.

Družstvo SHČMS tak skončilo na posledním místě. Sportovní terminologií můžeme říct, že nám chybělo trochu toho štěstíčka, ale zamakáme o to víc příště.

Lenka Čápová - vedoucí družstva 

Náhrady členů JSDHO poskytovaných v případě úrazu nebo úmrtí při zásahu (prosím ke stáhnutí oba dva formáty)

  • V příloze naleznete aktualizovaný přehled náhrad členů JSDHO za zranění nebo úmrtí utrpěných při výkonu služby. Přehled je platný pro rok 2023.

KE STAŽENÍ- PDF

KE STAŽENÍ - PPTX

Metodický pokyn Hasič I. – III. (aktualizované znění pro rok 2023) – prosím o smazání staré, už neplatné verze

  • V příloze naleznete platné znění Metodického pokynu pro získání odbornosti Hasič. – III, přijatého VV SH ČMS dne 19. ledna 2023. Tento pokyn nahrazuje předchozí Metodický pokyn Hasič I. – III., který se tímto stává neplatným.

METODICKÝ POKYN - KE STAŽENÍ

 

 

Výcvikový rok 2023

V dostupné příloze naleznete potřebné dokumenty k Výcvikovému roku 2023

KE STAŽENÍ

Od středy 27. dubna až do soboty 30. dubna 2022 probíhá série on-line vzdělávání psovodů. Tři večery budou postupně věnovány různým tématům záchranářské kynologie a výcviku psů. Sobota je pak se ve spolupráci s ÚORR a HZS kraje Vysočina věnována odborné přípravě na téma radiokomunikace.

Středa 27.4.  - motivace psa / Beata Štýbrová

Čtvrtek 28.4. - stopy /  Beata Štýbrová

Pátek 29.4. - nový zkušební řád / František Schejbal / Pavel Morávek

Sobota 30.4.  -  školení k radiostanicím + test / HZS kraje Vysočina

 

Pavel Morávek

zástupce velitele psovodů