Drazí přátelé, účastníci a návštěvníci Hasičských slavností Litoměřice,

doufali jsme, že Vás dnes, 1. dubna, budeme moct vyvést nějakým pěkným aprílem. Bohužel v této nelehké době, a to i přes mnoho vtipů, které kolují internetem, nám už do smíchu není.

A tak bez humoru a opravdu s velkým zklamáním Vám musíme oznámit, že i my, přestože jsme do poslední chvíle věřili, že nám Covid-19 nezkazí slavnosti 2020, jsme podlehli tlaku reality a musíme Vám sdělit, že tuto neděli organizační výbor slavností, který se sešel ve virtuálním prostředí a v rouškách, rozhodl, že letos se slavnosti neuskuteční.

Nebude to poprvé, kdy vyšší moc zasáhla do pořádání Hasičských slavností. Živě před očima vidíme, jak jsme s napětím a nadějí chodili v červnu roku 2013 sledovat hladinu Labe a do poslední chvíle věřili, že nám povodně slavnosti nepřekazí. 

Nepřekazily, pouze o rok posunuly. O to bohatší a velkolepější byly ty v roce 2014. 

Neradi bychom z posouvání termínu dělali tradici, ale stejně, jako v roce 2013, ani letos nehodláme truchlit, ale celý organizační výbor, který už půl roku intenzivně na přípravě slavností pracuje, využije získaný čas k tomu, aby slavnosti 2021 byly zatím nejlepší v historii.

Věříme, že Hasičské slavnosti Litoměřice 2021 nebudou jen oslavou hasičské historie a hasičských tradic, ale také oslavou vítězství nad touto zákeřnou chorobu.

Přejeme Vám všem pevné zdraví, pevné nervy a těšíme se na Vás 11. – 12. června 2021


Za celý organizační tým


Iveta Holubová
místopředsedkyně

Sdružení pro obnovu hasičských tradic, z.s.