Vláda Andreje Babiše schválila na mimořádném jednání ve čtvrtek 8. října 2020 další balík krizových opatření, kterými reaguje na nepříznivý vývoj epidemické situace a rostoucí počet nakažených nemocí covid-19. Ve dvou vlnách, od 9. a od 12. října, omezí a úplně zakáže mj. sportovní, kulturní a další volnočasové akce, omezí činnost úřadů, škol i otevírací dobu restaurací. Rodičům, kteří z důvodu uzavření školy či karantény dítěte musí zůstat doma, navrhuje mimořádné podmínky ošetřovného.

Od pondělí 12.10. 2020 00:00 hod. do dne 25. 10. 2020 23:59 hod

NENÍ MOŽNÉ – využívat vnitřní sportoviště, kterými jsou tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty, ringy, herny bowlingu nebo kulečníku, tréninková zařízení a dále vnitřní prostory venkovních sportovišť, posiloven, a fitness center, dále také plavecké a koupelové bazény, bazény pro kojence a batolata a brouzdaliště

JE MOŽNÉ – konání hromadných akcí v počtu do 20 osob (včetně) pouze ve vnějších prostorech 

Nabádáme pořadatele sportovních akcí, provozovatele sportovních zařízení, trenéry, sportovce a další osoby, které se budou sportovní činnosti účastnit, aby dodržovali veškerá hygienická doporučení a dbali na co možná největší ochranu proti nákaze.

VÍCE INFORMACÍ NAJDETE NA WEBU NÁRODNÍ SPORTOVNÍ AGENTURY (NSA)

VÝKLADOVÉ STANOVISKO K ZÁKAZU A OMEZENÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI OD 12. 10.  - ČESKÁ UNIE SPORTU (ČUS)