Ve čtvrtek 14. ledna 2021 nadační fond REGI Base I., který pomáhá zraněným válečným veteránům, vojákům, policistům, a právě i hasičům věnoval dobrovolným hasičům Ústeckého kraje zcela ZDARMA 60 tisíc roušek.

Roušky převzal starosta KSH ČMS Ústeckého kraje Jiří Henc a následně si je převzali starostové okresních sdružení. Roušky do Ústí nad Labem přivezl zakladatel Nadačního fondu REGI Base Hynek Čech.

Dar v hodnotě 360 tisíc korun věnoval český výrobce jednorázových ústenek DispoMask Czech s.r.o. z Litomyšle. Zvláštní poděkování patří panu Ondřeji Maříkovi ze společnosti DispoMask.

Cílem akce je podpora dobrovolných hasičů, kteří z centrální úrovně takové prostředky nedostali, a to přestože poskytují pomoc a jsou v boji s pandemií COVID-19 už od jara 2020 velice aktivní.

„Rok 2020 byl náročný i pro dobrovolné hasiče. Během jara 2020 naši členové napříč krajem šili roušky a distribuovali letáky, a to vše zdarma. Pomáhali jsme ve zdravotnictví a sociálních službách. A pokračujeme v této činnosti i v roce 2021. Naši členové aktuálně pomáhají na onkologickém oddělení krajské nemocnice v Ústí nad Labem. Pomocnou ruku jsme nabídli i starostům obcí, kdy jsme třeba dezinfikovali veřejné prostory. Seniorům jezdíme pro nákupy a pomáháme jim i s vyzvednutím léků,“ říká Jiří Henc, starosta KSH ČMS Ústeckého kraje.

Darované roušky byly předány starostům a starostkám všech 7 okresů Ústeckého kraje. Na dané okresy čeká nelehký úkol, v co nejkratší době distribuovat roušky zhruba do 250 sborů, aby co nejdříve mohly chránit dobrovolné hasiče v daných místech.

„Rádi bychom touto cestou poděkovali nadačnímu fondu REGI Base I. za poskytnuté ochranné pomůcky. Věříme, že nám pomohou tuto nelehkou dobu překonat.“ dodává závěrem starosta KSH ČMS Ústeckého kraje Jiří Henc.