Institut ochrany obyvatelstva spustil oficiální webovou stránku TV hasiči (http://tvhasici.cz/),  kterou spravuje Hasičský záchranný sbor České republiky a slouží jako virtuální asistenční centrum pomoci. S ohledem na současné dění je pozornost věnována aktuálně probíhající epidemii nemoci covid-19. Cílem je podpořit občany v aktivním zvládání současné situace, v běžných denních starostech, ale i v nejtěžších chvílích. Obsahem jsou textové a audiovizuální materiály (videa, podcasty atd.), na kterých se podílejí odborníci z oblasti psychologie, ochrany obyvatelstva a medicíny. Všechny materiály jsou důvěryhodným a odoborným zdorjem informací.

Stránky vznikly z podnětu Rady vlády pro duševní zdraví, která navrhla zapojení psychologické služby HZS ČR do psychologické podpory obecné populace. Toto opatření bylo přijato v Usnesení vlády České republiky č. 1183 ze dne 16. 11. 2020. Na přípravě stránek se podílí psychologická služba HZS ČR, sekce prevence a civilní nouzové připravenosti HZS ČR, lékaři Letecké záchranné služby (Armády ČR) a z očkovacího centra. Audiovizuální podobu zpracovává oddělení dokumentace HZS ČR.

Více informací o této stránce, která vznikla z podnětu Rady vlády pro duševní zdraví, se můžete dočíst v přiložené tiskové zprávě.

TISKOVÁ ZPRÁVA - KE STAŽENÍ