Dobrovolní hasiči ze středočeského Ořecha a pražských Řeporyj v únoru navštívili tříletou Agátku, jejíž rodičům předali téměř 39 tisíc korun, které vybrali při akci Den bezpečnosti. Vybrané peníze se využijí na nákup potřebných zdravotnických pomůcek ke zvýšení životního standardu.

Akce „Den bezpečnosti * pro Agátku“ se konala 19. září 2020 v obci Ořech, během ní se představily složky Integrovaného záchranného systému. Nejen hasiči, ale i policejní psovodi či záchranáři s vrtulníkem předvedli ukázku své práce a techniky.

Pořadatelé se rozhodli akci věnovat malé Agátce. Dnes tříletá slečna má má od narození opožděný psychomotorický vývoj, trpí makrocefalií, centrální hypotonií, oční vadou. Vzhledem k obtížím je vyžadována celodenní péče. Během akce se pořadatelům podařilo vybrat necelých 39 tisíc korun, které vzhledem k epidemiologickým okolnostem mohli předat až po pěti měsících. Na konci měsíce února se za Agátkou a její maminkou vypravili zástupci SDH Ořech, pan Lukáš Klíma, za SDH Řeporyje pan Jiří Svoboda a místostarostka obce Ořech Jana Szőcsová. Ti předali i dary v podobě různých omalovánek, sešitů a dalších předmětů včetně kytice.

ODKAZ NA VIDEO Z DNE BEZPEČNOSTI

agatka