Po dvouleté pauze se vítězové krajských kol opět sešli na Mistrovství ČR hry Plamen, tentokrát na atletickém stadionu v Jihlavě. Celkem se na startovní čáru postavilo 15 družstev.

Na všech přítomných bylo patrné, že jim soutěžení v loňském roce opravdu chybělo, a možnost potkat se svými soupeři z ostatních týmů jim dodalo potřebnou energii do samotného závodu. Jejich motivaci ocenili při slavnostním zahájení i přítomní pozvaní hosté, zejména hejtman Kraje Vysočina, Vítězslav Schrek, náměstek primátorky statutárního města Jihlava, Martin Laštovička nebo ředitel HZS Kraje Vysočina, plk. Jiří Němec. Mladé hasiče pozdravil také starosta SH ČMS Jan Slámečka.

Sportovní klání odstartovala štafeta 4x60 metrů. V této disciplíně závodníci překonávají kladinu, bariéru nebo břevno, přenášejí hasicí přístroj a v posledním úseku zapojují hadice do rozdělovače. Všechny týmy se velice snažily a výkony mezi nimi byly tak vyrovnané, že na druhém místě se sešly dvě štafety s absolutně stejným časem (39,09s), shodou okolností obě byly z SDH Bludov (Olomoucký kraj). Třetí skončilo družstvo SDH Horní Hradiště (Plzeňský kraj) s časem 40,41s. První pozici ovládlo SDH Zderaz (Pardubický kraj) s časem 38,79s.

Druhou disciplínou byla štafeta dvojic. Na prvním místě se umístilo družstvo SDH Bludov (Olomoucký kraj) s časem 47,98s, druhou příčku obsadili závodníci z SDH Hájov (Moravskoslezský kraj) v čase 49,39s a třetí pozici získalo družstvo SDH Horní Hradiště (Plzeňský kraj) 49,81s.

O celkovém vítězi se rozhodne až zítra po dalších třech disciplínách: požárním útoku CTIF, štafetě CTIF a požárním útoku Plamen. Rozhodne součet bodů s nejnižším počtem. V tuto chvíli ještě o není o ničem rozhodnuto. Na průběžném prvním místě je v tuto chvíli SDH Bludov, druhé Horní Hradiště, třetí Zderaz.

ODKAZ NA FOTOGALERII