Mistrovský „marathón“ v požárním sportu pokračoval v sobotu 21. srpna v Ostravě–Nové Vsi. Nové Hasičské cvičiště hostilo Mistrovství České republiky v běhu na 100 m s překážkami. Celkem se na start postavilo 96 závodnic a 77 závodníků.  

Kategorii žen ovládly sportovkyně z reprezentačních týmů dorostenek a žen. Mistryní republiky se stala Kamila Bartošková z SDH Horní Cerekev s časem 16,61s, druhé místo získala Lenka Šestáková z SDH Ledenice (16,89s) a pro třetí místo si doběhla Karolina Vyvialová z SDH Karviná–Hranice v čase 25,89s. Na čtvrtém až šestém místě se umístily Dana Butulová z SDH Poniklá, Kateřina Borovičková z SDH Morkovice a Vendula Jílková z SDH Bludov.

V kategorii mužů byl velkým favoritem Daniel Klvaňa z SDH Oznice, který je v současné době i držitelem světového rekordu v této disciplíně (14,70s), a svou roli zcela potvrdil. Už v základním kole se jako jediný dostal s časem 15,75s pod 16,00s, ve finále svůj pokus ještě zlepšil a posunul ho na hranici 15,06s. Na druhé místo se dostal Filip Páral z SDH Bořitov (18,75s) a třetí místo získal Lukáš Kroupa z SDH Pardubice-Polabiny (18,86s). Na čtvrtém až šestém místě finálovou trojici doplnili Lukáš Flégr z SDH Skuteč, Jakub Michalski z SDH Karviná-Hranice a Richard Svačina z SDH Michálkovice.

Poslední závod v rámci mistrovství se uskuteční hned druhý den v neděli 22. srpna v Širokém Dole. Sportovci budou soutěžit ve výstupu na cvičnou věž.


ŽENY -  VÝSLEDKY

MUŽI - VÝSLEDKY

FOTOGALERIE (SH ČMS) 

FOTOGALERIE (Karel Čermák)