Druhý ročník Recykloligy zná vítěze prvního kola. Stal se jím Sbor dobrovolných hasičů Doubravka z Jihočeského kraje. Ve čtvrtek 2. září se v prostorách Hasičského domu sešli starostka SH ČMS Monika Němečková a Roman Tvrzník, předseda představenstva ELEKTROWIN a.s., kteří společně vylosovali nejen vítěze, ale i dalších devět výherců.

Celé pořadí výherců prvního kola je následující:

vítězové 1. kola 2021

Soutěž navazuje na svůj úspěšný první ročník. So soutěže se už zapojilo více než 1600 sborů dobrovolných hasičů (SDH). Za 10 let fungování projektu se s jejich pomocí podařilo vysbírat celkem 22 200 tun starého elektra. V průměru to představuje 15,7 tuny na každý aktivní sbor.

Jak se zúčastnit soutěže?

Elektrowin k tomu uvádí: „Je to jednoduché - ve sledovaném období uspořádejte svoz vysloužilých elektrospotřebičů a my Vám přidělíme losovací číslo, které zařadíme do elektronického osudí. Novinkou oproti minulému roku je navýšení počtu kol ve kterých budeme losovat vítězě - nově budou tato kola tři a budeme losovat i supervítěze ze všech tří kol. Celkem tak hrajeme o 31 peněžitých odměn v celkové hodnotě 61 000 Kč!“

Druhé kolo probíhá v období červen až září 2021, třetí kolo je naplánováno pro období říjen až prosinec 2021. Tzv. Supervítěz bude znám v průběhu ledna 2022.

Podrobná pravidla jsou dostupná v sekci Soutěže - www.recyklujteshasici.cz/souteze

 

losovani 1

losovani 2