Penězi a novými pracovními místy podporuje brněnský podnikatel Jan Kočař ženy prchající z války na Ukrajině. Pomáhá jim se začleněním se do společnosti. V současné době žije s rodinou ve Vranově na Brněnsku, kde působí čtyři roky jako dobrovolný hasič.
Osmadvacetiletý podnikatel vlastní už šest let výrobnu sportovního oblečení Czech Soul v brněnských Řečkovicích. Nyní tam vytvořil deset nových pracovních míst pro Ukrajinky. „Nehledím na to, co umí. Jsem ochotný je všechno naučit. Zařídím i překladatele, aby mezi námi nevznikla jazyková bariéra a budu muset pořídit nové šicí stroje, aby měly ženy na čem pracovat. Ponesu všechny náklady s tím spojené,“ popisuje Brňan.
Působí také jako dobrovolný hasič. „Zatím největším zážitkem pro mě bylo hašení lesa, kde zasahovalo celkem devět jednotek hasičů,“ říká muž.
Na různé dobročinné účely přispívá od založení společnosti. „Podpořili jsme například neziskovou organizaci Hurá na výlet, která bere důchodce na výlety a kulturní akce,“ přibližuje Kočař. 
 
zdroj: Znojemský deník, 9. 3. 2022, s. 2.