Významné životní jubileum oslavil v pátek 1. 4. 2022 zasloužilý hasič ZDENĚK PINKAVA.Členem dobrovolných hasičů je neuvěřitelných 75 let, práci ve sboru dobrovolných hasičů zasvětil tedy celý svůj aktivní život. Pan Pinkava vstoupil do SDH Červený Kostelec Město v roce 1947. Již od 6 let byl členem žákovského a posléze dorosteneckého družstva. Svým přístupem se začlenil do kolektivu velmi dobře a stal se členem soutěžního družstva až do roku 1954, kdy nastoupil na základní vojenskou službu. V roce 1957 byl zvolen jako velitel okrsku Červený Kostelec. Od roku 1964 byl zvolen velitelem SDH a zároveň se stal členem výcvikového štábu v Náchodě. 

Ve výcvikovém štábu byl do roku 1990. Funkci okrskového velitele vykonával 17 let až do roku 1992. Funkci velitele SDH zastával 28 let, také do roku 1992. Pro výkon velitelských funkcí absolvoval řadu kurzů organizovaných tehdejším ČSPO.Od té doby byl stále členem výboru SDH a aktivně se podílel na dalších pracích ve sboru až do roku 2010. I nyní svými zkušenostmi přispívá ke zdokonalování členů ve sboru a je dál přínosem pro sbor, který je v současné době zařazen do pohotovosti č. 2. Návrh na titul Zasloužilého hasiče sbor podal v roce 2003 a téhož roku 24. října mu toto vyznamenání bylo předáno v  CHH Přibyslavi. V  roce 2022 oslavil životní jubileum 90 let.  

Za hasiče okresu Náchod bychom Ti, milý Zdeňku, chtěli do dalších let popřát hlavně mnoho zdraví, štěstí, pohody a hlavně optimismu, který Ti nikdy nechyběl. Přejeme Ti, abychom se ještě dlouho společně potkávali na různých hasičských slavnostech i soutěžích a aktivech.

Za OSH Náchod 

jednatelka OSH Petra Němečková