V pondělí 23. května 2022 proběhlo na krajském úřadě slavnostní vyhodnocení výtvarné a literární soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže 2022 Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje. V tomto ročníku proběhla soutěž na téma „ Živelné katastrofy, náročný úkol pro hasiče“. Letošního ročníku se v rámci Plzeňského kraje zúčastnilo celkem 751 dětí z 12 MŠ, 25 ZŠ a 46 SDH.

Medaile, diplomy a věcné ceny předávali hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, starosta Krajského sdružení Josef Černý a vedoucí KORM Michaela Valešová. Předávání cen neušlo velkému zájmu ze strany rodičů a sourozenců účastníků krajského vyhodnocení. V rámci presentace byly k vidění jak obrázky, tak psané texty i digitální práce vyhodnocených autorů.

"Jsem velice rád, že práce hasičů tak zajímá i mladou generaci, a to už od těch nejmenších. Jsou to právě dobrovolní hasiči, kteří v menších obcích kraje zajišťují nejen pomoc při povodních či pohromách a požárech, ale také často kulturní život. Děkuji všem dětem i jejich rodičům za účast v soutěži, která nám ukázala, jak vidí děti práci hasičů, profesionálů i dobrovolníků. Za to jim patří velký dík," řekl hejtman Rudolf Špoták.

Závěrem patří velké poděkování vedení Krajského úřadu Plzeňského kraje, Krajskému sdružení hasičů Plzeňského kraje za poskytnutí finančních prostředků na ceny do soutěže. Poděkování patří také všem, kteří se podíleli na zabezpečení a organizaci tohoto vyhodnocení. Poděkování také patří všem účastníkům zapojeným do soutěže, rodičům, pedagogickým pracovníkům na jednotlivých stupních škol a Sborům dobrovolných hasičů.

zdroj: plzensky-kraj.cz

VÝSLEDKY - ke stažení