V neděli 5. června proběhlo v Březnici u Příbrami slavnostní předání nového zásahového vozu březnickým dobrovolným hasičům s krycím názvem „Co jste hasiči? Křtili vozidlo!“.

Za finanční podpory Města Březnice, Středočeského kraje a Ministerstva vnitra se březničtí dobrovolní hasiči dočkali nového vozu SCANIA.

Nedělní program zahájila kapela V Original, která společně s dobrým počasím a stánkem pivovaru Herold zařídily, že návštěvníkům nechybělo téměř nic. Celý program komentoval pan František Polák zkušený řečník s nesmírnými znalostmi v oboru. Zvědavé přihlížející uvítal místostarosta Březnice pan Roman Vácha a starosta SDH Březnice Svatopluk Koňas. Po úvodním slovech přišlo na řadu předání čestných medailí členům březnického sboru, Bělčické mažoretky předvedli své taneční formace a rožmitálští hasiči stříhání hydraulickými kleštěmi a vyprošťování z vozu. Hlavní ceremonie začala před třetí hodinou, kdy za čestné fanfáry odjel starý vůz a po pár chvílích napětí se za bujarého potlesku zúčastněných objevil vůz nový. Po příjezdu převzal slovo starosta Březnice pan Petr Procházka a společně s farářem březnické farnosti panem Gumenickým vozidlu požehnali. Přejme tedy novému vozu co nejvíc zásahů s dobrým koncem, a ještě více zachráněných životů.

Svatopluk Koňas

starosta SDH Březnice