Hasička III. stupně, KRISTÝNA TOUFAROVÁ, a velitelka družstva JSDHO Chřibská se podílela na zásahu při lesním požáru v Národním parku České Švýcarsko. S ohledem na své zkušenosti byla oslovena organizátory akce TEDx pro letošní ročník s názvem "Vzhůru nohama", který se konal v Praze 4. listopadu. Co všechno nám může život obrátit vzhůru nohama? K čemu to může být dobré? Co takové situace přinášejí? Jak to vůbec přežít? Jak bude svět asi vypadat? A co ženy, jakou úlohu hrají v tomto novém světě? Na všechny tyto otázky odpovídaly řečnice z různých oblastí pracovních a společenských odvětví.

Ačkoli nikdy předtím neměla zkušenost s vystupováním před tak širokým publikem, promluvila jako jeden z hlavních řečníků, aby se podělila s ostatními přítomnými o své zážitky a seznámila je s prací dobrovolného hasiče. Kristýně děkujeme za odvahu a ochotu vyzkoušet si zcela novou roli. 

Co je to TEDx?

"Inspirujeme, bavíme, otevíráme srdce. Chceme dávat prostor lidem a nápadům podle trochu jiného klíče, než je obvyklé. Spíše než ukazovat světu nejlepší řečníky se snažíme pomáhat podstatným a zajímavým myšlenkám na světlo a mezi lidi" = to je hlavní motto neziskové organizace, která každoročně pořádá akce po celém světě, kde vystupují zajímavé osobnosti, které sdílí své zkušenosti, příběhy a myšlenky s širokou veřejností.

TEDxPrague vznikl v roce 2009, jeho "mladší" sestra TEDxWoman určená ženám, se poprvé uskutečnila v roce 2013. 

FOTOGALERIE

Mgr. Irena Špačková

tisková mluvčí SH ČMS

zdroj foto: facebook Radka Myšková