Shromáždění představitelů Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (KSH ČMS) Ústeckého kraje se sešel v Klapý, aby na každoroční schůzi spolu s dalšími orgány dobrovolných hasičů zhodnotil uplynulý rok 2022, schválil hospodářský výsledek a projednal plán práce na kalendářní rok 2023. Mezi přítomnými hosty nechyběl ani hejtman Jan Schiller, který při této příležitosti ocenil úspěšné reprezentanty za uplynulý rok z řad dobrovolných hasičů v požárním sportu.

Celkem bylo oceněno 16 sportovců, z toho se jednalo o čtyři individuální umístění a jedno kolektivní umístění celého družstva, na mezinárodních i domácích republikových soutěžích. Starosta KSH ČMS Jiří Henc si pochvaloval trvalou finanční podporu ze strany Ústeckého kraje při pořádání soutěží v požárním sportu: „Jde především o prestižní soutěže STIMAX CUP, TOHATSU FIRE CUP, TFA LIGA SEVERU a v letošním roce i Mistrovství České republiky v kategorii dorost v Ústí nad Labem, které můžeme díky sponzorům i podpoře od Ústeckého kraje po celý rok pořádat. Jsem nesmírně rád, že takto Ústecký kraj na dobrovolné hasiče myslí i nad rámec klasických dotačních titulů, například na obnovu hasičské techniky.“
 
„Působení jednotek sboru dobrovolných hasičů v jednotlivých obcích má nesmírný význam. Kromě klasické podpory profesionálním hasičů při výjezdech jsou mnohdy i hlavním hybatelem při pořádání kulturních aktivit v menších městech a obcích. K tomu všemu ještě vedou mladší i starší děti k pohybu a sportu. Vedení Ústeckého kraje proto považuje podporu takových aktivit za samozřejmou a mohu přislíbit, že tomu tak bude i v příštím kalendářním roce 2023,“ uvedl na schůzi při svém vystoupení hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.