Ve středu 7. prosince uctili dobrovolní i profesionální hasiči památku Jana Dvořáka. Na budovách vlály černé vlajky a odpoledne se držela i minuta ticha. Dobrovolný požárník před týdnem tragicky zahynul při hašení požáru v Novém Boru – Arnultovicích. Zůstala po něm těhotná manželka.
„Pieta proběhne vyjetím techniky HZS ČR před stanice se zapnutým výstražný světelným zařízením (bez zvukového signálu) a nastoupením osádky v zásahovém stejnokroji k uctění památky zesnulého hasiče minutou ticha od 15:00 hod do 15:01 hod. Na všech budovách HZS ČR budou vyvěšeny černé vlajky,“ popsali průběh pietní akce hasiči na svém Facebooku . Profesionálové pak doporučili, aby obdobným způsobem kolegu uctili také jednotky sboru dobrovolných hasičů.
 
Jako dobrovolný hasič totiž zasahoval Jan Dvořák před týdnem u požáru domu v Novém Boru – Arnultovicích. Když šel později zkontrolovat budovu, zřítil se na něj strop. I přes snahu svých kolegů svým zraněním podlehl. Zůstala po něm těhotná manželka, se kterou se oženil ani ne před rokem. Tragédie otřásla také obcí Skalice, odkud hasič pocházel a kde ho téměř všichni znali. Ta vypsala sbírku, aby mladé vdově v těžkých chvílích pomohla. „Dohodli jsme se, že obec zřídí transparentní účet, kam všichni, kdo chtějí, mohou přispět,“ vyjádřil se podle CNN Prima NEWS starosta obce Jiří Löffelmann.
 
 
autor: CNN Prima NEWS | spolupráce online a TV redakce