Dobrovolní hasiči vykonávají spoustu činností a aktivit, které sdílí nejen mezi sebou, ale i směrem k veřejnosti. Poslední dobou k tomu ve velké míře využívají sociální sítě, ale to mnohdy nestačí!

Víte, že příspěvky na Facebooku se přirozenou cestou zobrazí pouze necelým 10 % sledujících, a to je velká škoda. Hledat pak zpětně nějaké starší příspěvky je nadlidský úkol, a proto je tou nejvhodnější cestou ke zveřejňování informací vlastní web. A když je zdarma, s možností jednoduchého sdílení zpráv na sociálních sítí, je to ta nejlepší kombinace.

Již v roce 2020 jsme vyvinuli šablonu s jednoduchou editací, kterou zvládne opravdu každý a webové stránky tak můžete mít hotové i během jednoho dne. Poté už jen vydáváte aktuální zprávy a akce nebo jednou za čas aktualizujete informace, které se změní. V tomto roce bylo požádáno o 126 webových stránek, které byly zřízeny nejen sborům dobrovolných hasičů, ale také krajským a okresním sdružení.

Proč mít web od Hasičovo:

  • Je zdarma 
  • Jednoduchá editace
  • Podpora a pomoc na telefonu
  • Pomoc s prvním osazením pro KSH a OSH
  • Propad informací z webu KSH a OSH na weby z kraje či konkrétního okresu
  • Přehledný kalendář akcí
  • Fotogalerie buď přímo na webu nebo možnost odkazovat na jinou URL adresu
  • Vide vložená z YouTube se automaticky přehrávají přímo na webu
  • Možnost nastavení vlastní domény

Prvním krajským sdružením, které požádalo o web zdarma bylo KSH Ústeckého kraje a připojily se k němu i okresní sdružení Ústí nad LabemMostDěčínChomutov Louny a využívají tak možnosti propadu informací, který je v šabloně automaticky nastaven. Funkce propadu je jednoduchá. Když vydá KSH zprávu nebo zadá akci a chce, aby se zobrazila na stránkách okresního sdružení hasičů a sboru, stačí pouze vybrat svůj kraj nebo daný okres a zpráva se zobrazí všem, kteří v dané lokalitě využívají web od Hasičovo. V tomto roce si u nás založila web i Moravská hasičská jednota, které jsme na přání vytvořili modro-žlutou barevnou kombinaci.

Ukázka propadu vydané zprávy

Často se setkáváme s otázkou, zda je využívání webu opravdu zdarma. A ano, web poskytujeme opravdu zdarma, a to díky prostoru pro bannerové reklamy určené společnostem, které mají hasičům co nabídnout. Snažíme se propojit svět hasičů všemi směry tak, aby bylo na jednom místě vše, co potřebují. Navíc se snažíme hasičům přinést i něco navíc, a to prostřednictvím Hasičovo věrnostního klubu.

Zájem o stránky pokračoval i v roce 2021, kdy začalo využívat náš web KSH Karlovarského kraje se všemi OSH (SokolovCheb Karlovy Vary). Realizace stránek si vyžádala pár návštěv a trvala přibližně měsíc a vše se zdařilo i včetně nastavení přesměrování vlastní placené domény, které některá sdružení využívala na původních stránkách. Ano, ani toto není problém.  

V tomto roce jsme vyslyšeli přání hasičů využívajících web a přidaly novinky. Jejich názory jsou pro nás velmi cenné a proč neudělat pár rozšíření, které potěší. Jednou z novinek se staly šablony pro sportovní ligy, které vznikly na základě poptávky nově zakládaných i již existujících lig jak TFA, požárního útoku i halových štafet. Šablona je opět přizpůsobena a osazena tak, aby vyhovovala obsahu uživatelů. Mezi prvními uživateli webu pro ligy jsou TFA Liga SeveruPražská a středočeská liga TFA a Zimní halové kvarteto. Další bylo oživení úvodní strany formou promítačky, která umožňuje rotaci obrázků na domovské straně webu a přidali jsme další barevné varianty, takže kromě základní barvy, kterou je červeno-oranžová přibyla modro-žlutámodro-bílá a zeleno-červená.

V roce 2022 se přidalo na 50 nových uživatelům webových stránek a přidala se důvěru v nás vložila i Česká hasičská jednota.

Co získáte založením webu:

  • prostor zdarma pro zveřejňování činnosti vašeho KSH, OSH či sboru nebo vaší ligy
  • možnost propadu informací z KSH a OSH
  • místo pro foto a video galerii
  • prostor pro zveřejnění log partnerů a sponzorů
  • místo, kde vždy najdete historii vydaných zpráv
  • přehledný kalendář akcí

Založte si také web na Hasičovo a užívejte si pohodlí při editaci. Vy i návštěvníci vašeho webu budete jistě spokojeni.