Sparta navýšila rekord, vybrala přes 1,5 milionu korun

Největší dobročinný extraligový projekt Sparta vzdává hold splnil svůj účel. Nejenže hokejisté Sparty v obou speciálních zápasech po roce opět zvítězili, ale především se podařila vybrat další rekordní částka. Tou jediný pražský extraligový klub přispěje na Nadaci policistů a hasičů, Vojenský fond solidarity a Asociaci zdravotnických záchranných služeb ČR.

Dva výjimečné zápasy sledovala téměř zaplněná O2 arena, kam si našlo cestu i tisíce zástupců složek Integrovaného záchranného systému a Armády ČR. Ti se před kamerami O2 TV Sport zúčastnili i speciálního předzápasového ceremoniálu nejen na ledové ploše O2 areny, kam ve špalíru mezi hasiči, záchranáři, policisty a vojáky nastoupili ve speciálních dresech s reflexními prvky hokejisté Sparty.

Středeční večer završila živá aukce dresů a výstroje Jakuba Kováře. „Finální výtěžek činí 1.569.092 korun. Moc děkujeme všem, kteří se rozhodli přispět na dobrou věc. Ať už prostřednictvím serveru Donio.cz či dražbou v aukcích. Každý rok se nám daří finální částku zvyšovat a bude to naším cílem i pro příští patnáctý ročník,“ prohlásila ve středu večer generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Hasiči, kterým byl letošní ročník primárně věnován, opanovali také hokejový turnaj složek. Přes čtrnáct tisíc diváků jim ve středu tleskalo nejen za hokejové výkony, ale za to, jak spolu s dalšími složkami zvládli loňský obří lesní požár v Českém Švýcarsku. Možná i proto se staly speciální dresy na motivy hasičské uniformy se svítivým „S“ v aukcích velkým hitem.

V on-line aukci se za největší obnos vydražil hraný trikot Adama Poláška, a to za 21.500 korun. V živé aukci se nejvíce peněz vybralo za dres Miroslava Formana (110 tisíc korun) a brankářský set Jakuba Kováře (300 tisíc korun).

K celkovému výtěžku pomohli výraznou měrou také partneři klubu, a to nejen tím, že povolili odehrát utkání ve speciálních dresech s jednobarevnými reklamami. Generální partner, sázková kancelář Fortuna, věnovala k celkovému výtěžku 70.000 korun. Skupina Czechoslovak Group zase věnovala na server Donio.cz parádní zážitky s automobilkou Tatra Trucks či společností ELTON hodinářská.

tisková zpráva - převzato

Zástupkyně za dobrovolné hasiče, náměstkyně KSH Hlavního města Prahy, MARTINA HARTMANOVÁ měla možnost od hlavního partnera sázkové kanceláře Fortuna vylosovat částku, která byla přidána k celkové částce 1,5 mil korun, která se vybrala během celého projektu.

Mgr. Irena Špačková

tisková mluvčí SH ČMS