Léčebnu dlouhodobě nemocných v Rybitví trápí šestilůžkové pokoje. Těžce nemocní pacienti nemají dostatek soukromí a prostoru. Na pokojích dochází jak k fyzioterapii, tak se zde pacienti setkávají se svými příbuznými. To je problém i z infekčního hlediska. Se situací se na místě seznámil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).
Ministr vnitra na místě diskutoval o financování léčebny a následné péče. Pak zamířil na Střední průmyslovou školu chemickou v Pardubicích. „Teď jsme na Střední průmyslové škole chemické Pardubice, kde se vyučují i obory požární ochrany či bezpečnostně právní specializace pro budoucí policisty. Potkal jsem se tady se zástupci dobrovolných hasičů, kterým jsem poděkoval za jejich nasazení. Jsem rád, že se podařilo navýšit finance pro dobrovolné hasiče na dvojnásobek,“ napsal ministr Vít Rakušan před polednem z Pardubic pro facebookový profil Starostové a nezávislí.
Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích patří mezi největší školy v Pardubickém kraji.
„Mezi obory patří také vzdělávání v oblasti požární ochrany s tím, že absolventi nachází uplatnění nejen mezi profesionálními hasiči, ale také se zapojují do fungování sborů a jednotek dobrovolných hasičů nejen v našem kraji,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který Rakušana během návštěvy doprovázel.
 
autor: Pavlína Roztočilová
zdroj: Chrudimský deník, 6. 2. 2023, s. 3. (převzato z Pardubický deník)