Městys Mladkov se stal cílem čtvrteční cesty hejtmana Martina Netolického po regionu Králicka. Se starostou Romanem Studeným řešil další plány na modernizaci sportovního areálu, který by se mohl stát okresním centrem požárního sportu. Obec má v tuto chvíli vysoutěženého dodavatele v rámci metody Design & Build v hodnotě investice ve výši 25 milionů korun. Až 70 procent z celkových nákladů by mohla pokrýt dotace z Národní sportovní agentury, u které obec podala žádost. „Sportovní areál v Mladkově dlouhodobě funguje jako centrum pro požární sport pro celý okres Ústí nad Orlicí. Konají se zde všechny větší soutěže pro více jak 1000 lidí a městys přišel s tím, že by byl tento areál zmodernizován a doplněn například o zázemí, tartanovou dráhu a další zázemí. V rámci projektu, který byl zadán metodou Design & Build je výsledná cena 25 milionů korun. Až 70 procent by mohla obec získat z dotace Národní sportovní agentury. I v rámci našeho rozpočtu jsme připraveni dílčí částkou pomoci,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že obec odhaduje délku stavebních prací na přibližně tři měsíce.
Starosta Mladkova Roman Studený se zajímal o přípravu modernizace silnice II/311 z Mladkova do Jablonného nad Orlicí. „Jedná se o projekt, který v tuto chvíli připravujeme v rámci programu Interreg Česko – Polsko. Poté, co se nám podařilo najít vhodný partnerský projekt na polské straně, řešíme nyní projekční práce. Pokud by šlo vše podle plánu, chtěli bychom zahájit fyzickou realizaci v roce 2025,“ řekl hejtman Martin Netolický.
Řeč byla také o záměru soukromého investora na zprovoznění lyžařského areálu v Mladkově-Petrovičkách. V něm se naposledy lyžovalo v roce 2013, kdy jej provozoval TJ Sport Mladkov.