S lítostí a vzpomínkou oznamujeme, že nás opustil Zasloužilý hasič BOHUSLAV DIVIŠ. Hasičem se stal již v roce 1953 jako člen sboru dobrovolných hasičů v Malé Čermné. Krátce po absolvování vstupního školení nastoupil na základní vojenskou službu, kde po celou dobu vykonával funkci velitele družstva hasičů. Tato práce ho i nadále zajímala a naplňovala, takže se mu posléze stala zaměstnáním.  V letech 1958 až 1991 pracoval jako náčelník požární ochrany u vojenského útvaru v Čermné nad Orlicí. Při této práci byl i platným členem ve svém sboru, kde uplatňoval svoje zkušenosti. Na jedenáct let se také stal starostou Sboru dobrovolných hasičů v Malé Čermné a ve svém funkčním období se zasloužil o vznik praporu sboru. Podílel se také společně s obcí na založení výjezdové jednotky JSDHO.                      

Jako dobrovolný hasič prošel řadou funkcí, byl členem okrsku, jeho velitelem a nakonec i starostou. Několik volebních období pracoval jako člen výboru okresního a krajského sdružení hasičů.                  Hodně času věnoval také výchově mládeže a činnosti rozhodčího požárního sportu. Ochotně předával své bohaté zkušenosti mladé generaci hasičů. V roce 1990 byl zvolen předsedou okresní kontrolní a revizní rady v Rychnově nad Kněžnou. Na této pozici pracoval odpovědně až do roku 2015, kdy ze zdravotních důvodů požádal o uvolnění z funkce.

Za svoji dlouholetou obětavou hasičskou práci obdržel celou řadu ocenění.  Byl i nositelem Řádu svatého Floriána a  nejvyšší titul Zasloužilý hasič mu byl udělen v květnu 2001.

Bohouši, děkujeme za Tvojí hasičskou práci.

Čest Tvojí památce.

Za Výkonný výbor OSH   Rychnov nad Kněžnou

Jan Hartman