Dne 25. června 2023 byl slavný den pro SDH Uherské Hradiště. Konaly se totiž oslavy 150 let našeho sboru. Při nich byl představen a vysvěcen nový prapor v červeno-modré barvě s dominantou soch farního kostela, Reduty a městským znakem. Na návrhu pracoval kolektiv SDH. Hlavním iniciátorem praporu byl Petr Žajdlík. Graficky byl zpracován akademickou malířkou Irenou Jandovou a realizovala ho paní Ludmila Sakrajdová z Chabaní. K vidění bude při slavnostních příležitostech a ve velitelně sboru, který sídlí na ulici Boženy Němcové.

Za pěkného letního počasí vyšel průvod skládající se z členů SDH Uherské Hradiště a dalších pozvaných jednotek z okolí, představitelů města a HZS Zlínského kraje od hotelu Grand s dechovou hudbou Staroměstská kapela do kostela sv. Františka Xaverského. Zde se konala mše svatá s vysvěcením nového praporu SDH. Jednu stuhu na něj uvázal velitel sboru a druhou starosta města pan Stanislav Blaha.        

Po mši se vydal průvod na Mariánské náměstí k soše sv. Floriána, kde starosta sboru Jan Drobný položil kytici za všechny zemřelé hasiče. Následně pokračovalo procesí přes Prostřední ulici zpět k hotelu Grand na slavnostní valnou hromadu.Tu zahájil velitel sboru přednesem historie a dále byla předána čestná uznání a pamětních medaile vydané u příležitosti oslav a členům SDH a pozvaným hostům.

K výročí 150 let byly vydány propagační materiály jako tašku s logem, tužku, nožík a především knihu, kterou zpracoval člen sboru Dalibor Slavík ve spolupráci s Leonou Uhrovou, která provedla jazykovou úpravu. Jejím obsahem je celá historie sboru od založení po současnost.

Na podzim se připravuje den otevřených dveří s náborem nových členů.

Dalibor Slavík