Na pozvání starosty OSH Louny Jaroslava Kosiny jsme se jako Aktiv Zasloužilých hasičů Louny sešli 16. září 2023 v Domoušicích na soutěži mladých hasičů v požárních útocích o pohár starosty OSH Louny. Stejně jako loni nás přivítal překrásný sportovní areál místních hasičů.     

Našeho posledního setkání v tomto roce se účastnilo 15 osob a určitě nelitovali. Sedělo se venku pod stanem a vládlo překrásné počasí, občas se někdo zvedl a šel se podívat na průběh a sportovní výkony. Mladých hasičů bylo plné údolí, jak včeliček v úlu. Nejvíce se slétali na cukrovou vatu, která byla zadarmo podávána každému kdo přišel. Kdybych se nestyděl, šel bych také. V započaté diskusi jsme probrali naše zážitky z posledního krajského setkání v Braňanech. Řekli jsme si, že i nadále budeme pořádat podobné akce v dalších letech. Bereme to jako malou odměnu za to, co ZH odvedli za práci během svého aktivního života u hasičů. Jinak posezení probíhalo v družném hovoru a skvělé náladě i s místními hasiči v našem věku. Nedá mi to, ale musím opět vyzvednout prostředí položeného hasičského areálu v lůně okolní překrásné přírody. Ta pak vytváří zdravou, zelenou kulisu celého okolí. 

Po poledni jsme se rozloučili, popřáli si šťastnou cestu k domovu a rozjeli se ke svým domovům. Někteří i za dalšími pracovními povinnostmi.

Tak zase ahoj v roce 2024.

Aktiv ZH OSH Louny

Václav Hančar