V pátek 15.září 2023 se jako každý rok setkali Zasloužilí hasiči okresu Karviná se svými partnery a partnerkami tentokrát v krásném prostředí hotelu „Pod zeleným dubem“ ve Starém Bohumíně.

Mezi hosty setkání byli zástupci města Bohumín, senátor a starosta pan Ing. Petr Vícha, vedoucí odboru organizačního Mgr. Miroslava Šmídová, starosta OSH Karviná a náměstek starosty KSH MSK pan Tomáš Stefan, vedoucí KAZH MSK Ing. Leo Kuběna, velitel stanice HZS MSK Bohumín Mgr. Přemysl Švajda a delegace polských hasičů vedena panem Zbygniewem Radeckim.

Vedoucí Aktivu Zasloužilých hasičů okresu Karviná pan Milan Mencner seznámil přítomné se zprávou o činnosti ZH za uplynulé období a s návrhem plánu práce na další rok. V diskuzi pak seznámil starosta OSH Karviná a náměstek  starosty KSH MSK pan Tomáš Stefan přítomné s děním v okrese, kraji a celém Sdružení hasičů ČMS. Další hosté pak ve svých vystoupeních ocenili práci Zasloužilých hasičů, kteří podle svých možností a schopností stále pomáhají ve svých sborech, ale také na úrovni okresu nebo kraje a popřáli jim do dalších let mnoho zdraví a pohody. K poděkováni a přání se slovy vedoucího delegace polských hasičů pana Zbygniewa Radeckiho připojili polští hasiči, kteří poděkovali za dosavadní spolupráci a do budoucna popřáli ZH mnoho sil a pevné zdraví.

V dalším programu následovalo bohaté občerstvení a setkání pokračovalo volnou diskuzí, kde si měli možnost přítomní popovídat se svými kolegy a kolegyněmi a předat si vzájemné informace o tom co nového se stalo.

Vedení OSH Karviná nezapomnělo ani na jubilanty, kteří se v tomto roce dožili významného výročí a předali jim malé dárky. Setkání pak pokračovalo volnou zábavou.

Celá akce byla velmi dobře připravena a určitě všechny přítomné velmi potěšila. Je dobře, že Zasloužilým hasičům je ze strany vedení okresního a také krajského Sdružení hasičů věnována dostatečná pozornost.

Na závěr chceme všem organizátorům a také Okresnímu sdružení hasičů Karviná a městu Bohumín upřímně poděkovat za velmi vydařenou akci a péči o Zasloužilé hasiče.

Za Aktiv Zasloužilých hasičů


Helis Václav