Zlínský kraj přidělil Zborovicím dotaci, díky které má být opravena hasičská zbrojnice. Zborovice získaly podporu 5 mil. Kč. Půl milionu z této částky obdržela obec ze Zlínského kraje.
„Zbrojnice rekonstrukci samozřejmě potřebuje. V současné době jsou hasiči na obecním úřadě ve dvou malých místnostech. Když je poplach, tak musí vyjet s vozidlem ven z budovy, aby se mohli obléknout do zásahového obleku,“ zdůraznil starosta Zborovic Vítězslav Hanák.
Hasičská zbrojnice vznikne v budově bývalé autobusové garáže, která se nachází směrem k fotbalovému hřišti. V objektu budou dvě šatny, jedna zásahová a druhá čistá. Budou tam prostory k uskladnění zásahové požární techniky. Bude tam také skladový prostor pro věci, které má sbor dobrovolných hasičů. Samozřejmě je počítáno také s klubovnou, kam se vejde všech přibližně třicet činných členů. V současné době se do vymezené místnosti na obecním úřadě vejde sedm hasičů.
„Výstavba hasičské zbrojnice byla zahájena v listopadu. Vysoutěžili jsme cenu 11,5 milionu korun bez DPH. Je to o něco málo méně, než se původně předpokládalo. Odhadujeme, že funkční hasičskou zbrojnici předáme hasičům v srpnu příštího roku v rámci hodů,“ řekl starosta Zborovic.
 
foto: J. Krutil
zdroj: Týdeník Kroměřížska, číslo 48, strana 6.