Dostává se k vám poslední číslo ZPRAVODAJE HASIČSKÉHO SPORTU pro rok 2023, který vydává Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Jeho prostřednictvím se každé tři měsíce dozvíte zajímavé informace o činnosti a hlavních aktivitách tohoto spolku, především z oblasti hasičského sportu.

I když největší část sportovní sezóny máme už za sebou, několik závodů ještě nedostalo ve zpravodaji prostor. Zejména se jedná o ODESSOS CUP, mezinárodní soutěž sportovních klubů v disciplínách požárního sportu, která se konala v bulharské Varně koncem září a kde se potkali závodníci a závodnice z několika zemí. Pro družstva žen z ČR byla tato soutěž úspěšná, jelikož zde obsadila první a třetí místo v celkovém hodnocení týmů. Za velké mezinárodní účasti se konalo i letošní Mistrovství ČR v klasických disciplínách CTIF ve Dvoře Králové, kde se společně na dráhu s českými týmy postavilo celkem 7 zahraničních družstev. 

V disciplínách CTIF pokračovali i mladí hasiči v rámci kvalifikace na XXIV. mezinárodní soutěž mladých hasičů v disciplínách CTIF 2024, která se uskuteční v italském Trentinu. Mezi postupujícími družstvy byla Písková Lhota a Bludov. Svou sportovní sezónu ukončil i seriál závodu v běhu na 100 m s překážkami Český pohár. Druhý ročník Mistrovství ČR v běhu na 60 m s překážkami se uskutečnil v Brně a přinesl opět dramatické souboje a skvělou soutěžní atmosféru.

V tomto roce je to už poslední číslo, proto vám do nového roku přejeme především zdraví, vytrvalost a nadšení pro každý trénink, soutěž či sportovní výzvu, která vás čeká v jakémkoliv sportovním odvětví, které si sami pro sebe vyberete. 

My vám tímto děkujeme za podporu hasičského sportu.

 

Za redakční tým

Mgr. Irena Špačková

ZPRAVODAJ Č.4/2023 - ke stažení