Stejně jako v předchozích létech i letos proběhlo na okrese Písek tradiční společné setkání Zasloužilých funkcionářů SDH a Zasloužilých hasičů okresu Písek v písecké restauraci OLYMPIE. Přes 60 účastníků se zde sešlo, aby si vyslechly novinky z oblasti sdružení OSH   jak na okresní, krajské i celostátní úrovni. Shromáždění poctili svou účastí, mimo starosty OSH Písek Ing. Jiřího Heinricha, který celé shromáždění řídil i ředidel HZS JČK ÚO Písek pan plk. Ing. Luboš Broulim, MBA, starostka OSH Strakonice a zároveň náměstkyně starosty KSH JČK paní Jaroslava Boukalová, vedoucí aktivu Zasloužilých hasičů okresu Písek a Jihočeského kraje emeritní starosta OSH  pan Jiří Novák a další hosté- členové VV OSH.

V úvodním slově starosta OSH Písek br. Ing. Jiří Heinrich  přivítal přítomné hosty  a poděkoval přítomným dobrovolným hasičům za účast na tomto shromáždění a hned v úvodu seznámil přítomné s novinkami, které jsou nebo budou platit v dalším období. Po té předal slovo hostům. Jako první vystoupil vedoucí aktivu ZH okresu Písek bratr Jiří Novák, který seznámil  přítomné s akcemi, které byly v roce 2023 pro ZH organizovány. S informacemi vystoupil i ředitel HZS JČK ÚO Písek pan plk. Ing. Luboš Broulim, MBA, který přítomné informoval o dění na úrovni profesionálních hasičů. Ve svém vystoupení pak vyzdvihl i nadstandartní spolupráci s OSH Písek. Se svou zdravicí vystoupila také paní Jaroslava Boukalová která ve svém emotivním příspěvku poděkovala za pozvání a informovala přítomné o dění, zejména na ekonomickém úseku. Také ona poukázala na dlouholetou úspěšnou spolupráci mezi oběma okresy. S informací o činnosti jednotlivých odborných rad při OSH Písek seznámili přítomné vedoucích těchto odborných rad. Jejich vystoupení pak doplnil starosta OSH Písek br. Ing. Jiří Heinrich o plnění úkolů OSH Písek v roce 2023 a s výhledem na rok 2024. Velké poděkování patří odborné radě žen za květinové dary s poděkováním přítomným ženám.

Po skončení oficiální části byl podán oběd a následovala volná zábava za hudebního vystoupení manželů Kropáčkových. Poděkování patří personálu restaurace OLYMPIE Písek za poskytnutí prostor a skvělé obsluze účastníků setkání.

Jiří Novák – OSH Písek