Milí hasičští sporttovci a sportovkyně a příznivci hasičského sportu,

dostává se k vám první číslo ZPRAVODAJE HASIČSKÉHO SPORTU pro rok 2024, který vydává Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Jeho prostřednictvím se každé tři měsíce dozvíte zajímavé informace o činnosti a hlavních aktivitách tohoto spolku, především z oblasti hasičského sportu.

Sezóna už nám odstartovala, leden patřil zejména aktivní přípravě, tréninkům a sportovním soustředěním. O února už se závodníci přesunuli do hal, kde si mohli vyzkoušet a otestovat, co během podzimu a zimy natrénovali. Každý rok v hasičském sportu přinese nějakou změnu nebo novinku, letos to byly dvě nové Halové soutěže v disciplínách CTIF. Obě se konaly v Ostravě v Atletické hale ve Vítkovicích první víkend v březnu. Sobota patřila dospělým, v neděli se pak na stejnou dráhu postavili mladí hasiči. Svou sezónu zahájil i seriál Českého halového poháru v běhu na 60 m s překážkami, první dvě kola z Jablonce a Ostravy už mají své vítěze.

Komise rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru při slavnostním předávání Trenérka, cvičitelka roku 2023 ocenila více než dvacet žen, které celý život vedou k pohybu děti, dospělé i seniory. Mezi oceněnými byla i dlouholetá trenérka hasičského sportu, Dana Michailidisová. Předávání se uskutečnilo v galerii Písecká brána 26. března v Praze. Dana M. s družstvem dorostenek vyhrála zlatou medaili na Mistrovství světa v požárním sportu ve Svitavách v roce 2014. Za tento úspěch a mnohé další patří Daně M. velké poděkování, od ČOV si tohoto ocenění velmi vážíme.

Budeme rádi, pokud si najdete čas věnovat alespoň chvíli čtení z oblasti tohoto specifického sportovního prostředí, ať už jste sami profesionální nebo amatérští sportovci, případně vás zajímá hasičský sportovní život. Do nové sezóny vám přejeme mnoho úspěchů, vytrvalost a pevnou vůli.

Za redakční tým

Mgr. Irena Špačková

tisková mluvčí SH ČMS

ZPRAVODAJ 1/2024 - ke stažení