Sbor dobrovolných hasičů Praha-Újezd by oceněn v celostátním kole 23. ročníku "Ceny Ď 2023" za podporu Dětského domova Kašperské Hory. Hasiči pořádají aktivity pro děti a sponzorují jednoho chlapce z dětského domova. 

V celostátním kole 23. ročníku „Ceny Ď 2023”, který děkuje mecenášům a dobrodincům za jejich aktivity, byl oceněn Sbor dobrovolných hasičů Praha–Újezd. „Naším podporovaným projektem je od roku 2022 Dětský domov Kašperské Hory. Pořádáme aktivity pro děti a sponzorujeme jednoho chlapce,“ uvedl Václav Drahorád, starosta a dobrovolný hasič MČ Praha–Újezd, který převzal ocenění na Nové scéně Národního divadla.
„Parta dobrovolných hasičů z Prahy-Újezd navázala spolupráci s naším domovem díky jednomu malému táborníkovi z dětského domova, který si je v létě na táboře našel a už nepustil. Hasiči dělají pro náš domov samé dobré skutky. Myslí tak na naše děti, které mají svou cestu životem o něco komplikovanější, a my jim za to moc děkujeme,“ sdělila ředitelka Dětského domova Kašperské Hory Petra Divišová.
 
zdroj: Naše Praha 4-Jih, číslo 7, 17. 5. 2024, strana 6.