Hostem pravidelné čtvrteční sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem je ředitelka štafetového běžeckého závodu Vltava Run Květa Látalová. Co běžci v týmu během necelých dvou dní na trase od pramene Vltavy až do pražského Braníku zažijí? Kde organizační štáb získal inspiraci k pořádání 360 kilometrů dlouhého běhu? Závod se koná 14. a 15. května a startuje ze šumavského Zadova. Budete také na startu? I kdyby ne, tak se navnaďte a poslechněte si celý rozhovor!
 
Štafetový závod Vltava Run pořádáte již podeváté, je trasa stále stejná?
Ne, měnili jsme začátek a místo startu z Kvildy na Zadov, občas nás pozastaví nějaká uzavírka nebo možnosti předávkových území.
Jaká místa na trati jsou nejatraktivnější i třeba podle ohlasů běžců?
Borová Lada, kolem pramene studené Vltavy, osobně mám třeba ráda i běh kolem přehrad. I přesto, že je to po betonu, tak se jedná o krásné monumentální stavby. Ale určitě každý běžec, i když musí makat, tak si nejvíce užije ten svůj úsek, který absolvuje.
Trasa vede velkým množstvím vesniček. Je to pro místní obyvatele svátek?
Ano, například si pochvalujeme spolupráci s místními dobrovolnými hasiči, kteří nám pomáhají především na místech, kde se mění úseky. Každoročně vyhrává předávku závodu Věžovatá Pláně, kde se opéká sele, jinde se zase dělají palačinky nebo hraje muzika.