PROJEKT SPOLEČNICE, NÁMĚT 13.

Třináctý námět projektu Společnice se soustředí na šifrování, které je stále velmi oblíbeným a vyhledávaným prvkem při mimoškolním vzdělávání dětí a mládeže.

V Morkovicích svou akci nazvali "Spolu, nespolu", a prakticky nahrazuje schůzky, dokud je znovu nebude možné obnovit.

„Jedná se o luštění RÉBUSŮ, ŠIFER, MORSEOVKY, HÁDANEK, KŘÍŽOVEK, ..... Ovšem není to jako na jaře, kdy jsme děti zabavili on-line. Abychom je tentokrát vytáhli z domovů na procházku, úkoly uveřejňujeme na dveře hasičské zbrojnice vždy od čtvrtka 19 hod do pondělí 19 hod. Cílem aktivity je rébus, šifru, .... si přijít na hasičárnu opsat nebo vyfotit, doma vyluštit text, splnit úkol, nafotit nebo natočit a poslat na určený e-mail do úterý včetně. Odměnou za snahu je poznání nového, zopakování starého a přidělení bodů do celoročního bodování," přibližuje námět Kristina Krejčí z SDH Morkovice.

Při přípravě jednotlivých úkolů můžete využít například věcem, které jste se s dětmi stačili naučit (například topografické značky, prostředky PO, a mnohé další).

Šifrování se objevilo již na jaře v podání Evy Procházkové Gultové v tehdejším projektu Společník. Přikládáme vám odkazy na tehdejší šifrování.

ŠIFROVALI JSME 48. DEN

ŠIFROVALI JSME 58. DEN

SPOLECNICE 13 sifry1

SPOLECNICE 13 sifry2

SPOLECNICE 13 sifry3