VÝZKUM HODNOT MLADÝCH LIDÍ         

SH ČMS společně s dalšími 17 mládežnickými organizacemi z České a Slovenské republiky spolupracuje s ČRDM, které jsme členem, na Projektu Výzkum hodnot mladých lidí. Projekt je mezinárodní, probíhá za přímého zapojení Rady mládeže Slovenska a je financován z Evropských fondů.

V rámci SH ČMS projekt realizuje Ústřední odborná rada mládeže.

Dotazováni jsou mladí lidé, členové SH ČMS od 15 – 29 let. Vzorek respondentů byl zvolen anonymně (losováním evidenčních čísel). V současné chvíli členové ÚORM oslovují vybrané mladé lidi a zasílají jim průvodní dopis o projektu a elektronický dotazník k vyplnění.

Účast na výzkumu je zcela dobrovolná, každý se může sám rozhodnout, zda dotazník vyplní či nikoliv.

Pro zaslání dotazníku je nezbytné mít k dispozici maily popř. telefonní čísla dotazovaných nebo jejich vedoucích kolektivů.  Je tedy pravděpodobné, že členové ÚORM se při své práci obrátí o pomoc na vedoucí OORM respektive starosty či starostky OSH. Předem velmi děkujeme za vaši ochotu a spolupráci.

Výzkumy jako je tento mohou v určité míře např. stanovit trend dalšího vývoje či nastavení koncepcí a plánů práce s dětmi a mládeží v ČR i SR, včetně nastavení dotačních programů. Proto je velmi důležité, aby možnost vyjádřit se, dostali i mladí členové SH ČMS.

Upřímně tímto děkujeme všem, kdo se za SH ČMS do výzkumu zapojí. Vaše názory, mohou být pro budoucnost a zajištění činnosti nejen hasičské mládeže, ale i zájmové volnočasové činnosti obecně, velmi prospěšné. DĚKUJEME.

Více informací o projektu naleznete na http://crdm.cz/vyzkum-hodnot

Za ÚORM

Ing. Monika Němečková, náměstkyně starosty SH ČMS

VÝZKUM HODNOT - KE STAŽENÍ