Vyšla předposlední letošní Archa. Jaká že je? Po čase opět mimořádně rozšířená o čtyři strany (má jich tedy 28), protože prázdninová, a táborová především. Její obsah je ostatně předznamenán již ústředním tématem: Prázdniny s bonusem.

„Letošní prázdniny byly zase normální, bez covidové hrozby. Bez zvláštních regulací, testů, šťourání v nose, roušek, karantén, dezinfekce apod. Věnovali jsme se zkrátka tomu, co máme rádi – a mohli jsme to dělat naplno. Bonusem je nakonec i to, že jsme mohli stát uprostřed lesů, koukat na naši vlajku, jak stoupá na stožár, užívat si prázdniny s kamarády a cítit se na táboře bezpečně. O pár set kilometrů dál takové štěstí už osm měsíců bohužel nemají,“ napsal ve svém úvodníku ředitel Kanceláře České rady dětí a mládeže (ČRDM) Ondřej Šejtka.

Když se ještě vrátím ke shora uvedené zmínce o větším počtu stran, jeho důvod je prostý a skrývá se v následujících názvech dětských a mládežnických organizací: KreBul, o. p. s., Sdružení Roztoč, z. s., Hnutí Brontosaurus, spolek KUŠ, Asociace debatních klubů, CoderDojo, Asociace TOM, Vodáci Odry a Olše, Junák – český skaut, Pionýr, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, SDH Hrdibořice, SDH Březnice, Duha, Česká tábornická unie, Hodina H, SVČ TYMY, Talnet… Všechny tyhle organizace totiž do Archy něčím přispěly.

Archa č. 5/2022 - k přečtení