Sbor dobrovolných hasičů v Nýřanech na severu Plzeňska se zapojil stejně tak jako desítky dalších sborů, nejen do likvidace následků tornáda v Moravské Nové Vsi ale i do sbírky humanitární pomoci postiženým. Z Plzeňského kraje, byly vyslány další hasičské jednotky do postižených obcí na Hodonínsku. V noci z neděle na pondělí vyslal Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje mimo svých příslušníků z požárních stanic v Plzni, Tachově a Domažlicích, další jednotky sborů dobrovolných hasičů. Dobrovolní hasiči z Tachova, Kožlan, Vejprnic, Poběžovic a Chudenína, doplní hasiče z Nýřan a Stříbra. Tyto dobrovolné jednotky budou i nadále pokračovat společně s jednotkami HZS Plzeňského kraje v odstraňování živelné pohromy v Moravské Nové Vsi.

 

Brzy ráno vyrazili z Plzně severu a z Rokycanska dva konvoje s humanitární pomocí obcím postiženým přírodní katastrofou na jižní Moravě. První zásilka směřovala do centrálního skladu v Břeclavi, odkud bude materiál distribuován podle požadavků obcí. Druhá zásilka pak šla přímo potřebným občanům v Moravské Nové Vsi. 
Vykládání humanitární pomoci v jedné z nejpostiženějších obcí se neobešlo bez emocí. Zásilku přebírali a rozvod organizovali občané, jejichž majetek byl řádění tornáda ušetřen. Plakali dojetím a vyprávěli příběhy svých spoluobčanů. "Je pěkné, že nám pomáháte nejen se zásahovou technikou ale i takto materiálně. A to jste všichni z druhého konce republiky." Se slzami v očích konstatovala mladá paní, která si nepřála být jmenována. 
Další konvoj s pomocí vypraví hasičské sbory, Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska, okrsku Nýřansko, nejpozději do konce týdne.