Vítáme vás!

Vítáme Vás na oficiálních stránkách Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Přinášíme vám informace o činnosti nejpočetnější organizace v České republice. Máme evidováno 355 468 členů organizovaných v 7 635 sborech dobrovolných hasičů. V našich řadách je také 62 935 dětí a mládeže ve věku do 18 let.
 
Najdete zde informace o práci jednotlivých orgánů SH ČMS, soutěžích dospělých a dětí, o činnosti ústředních hasičských škol Jánské Koupele a Bílé Poličany a Centra hasičského hnutí  Přibyslav. Jsou zde kontakty na jednotlivá OSH a také právní dokumenty týkající se dobrovolných hasičů a jejich činnosti. 
 
 

Již osm let se můžete setkávat s ročenkou SH ČMS „Hasičské čtení“. Od tzv. covidové doby vychází ve dvou vydáních v roce. Toto reprezentativní periodikum informující o dění v požární ochraně a v jimi souvisejících oblastech po ukončení vydávání „Alarm Revue“ zůstává jediným časopisem dobrovolných hasičů.

Na 64 stranách zde najdete zásadní informace o nejvýznamnějších událostech za uplynulé pololetí, rozhovory, reportáže a tematické články, ke kterým můžete přispět i vy přes adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Prezentace sborů a jejich činnosti patří do náplně každého čísla.

„Hasičské čtení“ vychází pravidelně v dubnu a v říjnu a lze si ho objednat na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo, na mobilu: 602 779 086 nebo pro objednávku využít objednávkový formulář:  Objednávkový formulář

Cena jednoho výtisku je 60,- Kč + poštovné 15,-Kč.

Příjemné čtení Vám přeje celý tým Hasičského čtení a zejména jeho šéfredaktor

Josef Nitra