ZÁZNAM kE STAŽENÍ

Přítomni: starostka SH ČMS Monika Němečková, náměstkové starostky: Jaroslav Salivar, Josef Bidmon, Richard Dudek, Jan Aulický, Dana Vilímková, předseda ÚKRR Jan Bochňák

Omluveni: náměstek starostky Zdeněk Nytra.

  • Zahájení jednání, volba zapisovatele

 

  • První jednání po VI. sjezdu zahájila starostka M. Němečková, přivítala přítomné a konstatovala, že Vedení má tři řádné body jednání a to hodnocení VI. sjezdu SH ČMS, schválení vyznamenání a různé. M. Němečková omluvila z jednání Z. Nytru a I. Špačkovou z důvodu čerpání řádné dovolené. O zápis požádala Jana Aulického.

 

                     Členové vedení s návrhem harmonogramu jednání souhlasily.

  • Zhodnocení VI. sjezdu SH ČMS

 

  • Vedení zhodnotilo VI. sjezd SH ČMS jako bezproblémový, ocenilo disciplinovanost všech delegátů a dobrou organizační přípravu ze strany Kanceláře SH ČMS a zejména KSH Jihomoravského kraje.

Vedení vyslovilo opětovné poděkování Jihomoravskému kraji za finanční podporu sjezdu a zaměstnancům Kanceláře SH ČMS a zejména KSH Jihomoravského kraje za organizační přípravu.

  • Bochňák upozornil na chybné názvosloví v tiskové zprávě vydané po sjezdu.
  • Přizvána byla T. Vosyková, aby informovala Vedení o stavu zápisu ze sjezdu. Zápis byl vrácen zapisovatelce k přepracování z důvodu slovních nepřesností.
  • Bochňák oznámil Vedení záměr ÚKRR: kontrola plnění rozpočtu VI. Sjezdu SH ČMS. Předpokládaný termín: září 2021.

 

Vedení ukládá řediteli Kanceláře SH ČMS:

  • Zajistit dopracování zápisu ze sjezdu  do 30.7.2021
  • Vyhotovit vyúčtování sjezdu do dalšího jednání Vedení a předložit ho na jednání.

Vedení bere na vědomí informaci předsedy ÚKRR o záměru kontroly.

 

 

  • Různé
  • Němečková představila materiál se Strategií mládeže SH ČMS 2030+ , kterou vypracovala ÚORM jako koncepční materiál pro rozvoj úseku mládeže SH ČMS a zároveň jako povinnou přílohu k žádosti o prodloužený titulu Organizace uznaná pro práci.

Vyjádřila, že je nezbytné, aby podobný koncepční materiál byl zpracován pro všechny úseky činnosti sdružení, jako podklad pro jednotnou strategii rozvoje v nadcházejícím volebním období.

  • Salivar konstatoval, že sdružení by se mělo co nejdříve zajímat o členství v Radě vlády pro nestátní neziskové organizace, kde jsme účast měli a nyní tomu tak bohužel není. Vyslovil souhlas se zpracováním strategických plánů rozvoje včetně všeobecného dobrovolnictví členů SH ČMS, kde nejsme vůbec směrem k dotační či legislativní podpoře angažovaní.
  • Němečková představila materiál návrhu harmonogramu udělování titulů Zasloužilý hasič a poděkovala J. Aulickému za prvotní verzi.

-   J. Aulický doplnil, že je nutné udělit celkem 188 schválených titulů. - Na základě diskuse byl schválen tento koncept:   Udělovat se bude ve čtyřech termínech po dvou předávacích aktech v jednom dni. Předpokládané termíny jsou 26.10; 27.10; 11.11 a 12. 11.

 

Vedení schválilo Strategii mládež 2030+.

Vedení SH ČMS vzalo materiál Návrh udělování titulů ZH v roce 2021 na vědomí a pověřilo J. Aulického dopracováním písemného materiálu k předložení VV SH ČMS a projednáním podrobností přípravy a samotného konání udělování titulů ZH v CHH Přibyslav do dalšího jednání Vedení.

  • Němečková informovala Vedení, že projednání návrhu změny zákona o státních symbolech je stále ve stejné fázi (prošel II. čtením). Pokračování přerušené řádné schůze PS bude dne 14. 9. 2021.
  • Němečková informovala Vedení, že po dohodě s Janem Slámečkou bude do 31.08.2021 připraven předávací protokol k předání funkce starosty, který bude obsahovat inventarizaci majetku k 30.7.2021, komplexní přehled uzavřených smluvních vztahů SH ČMS a a základní personální audit SH ČMS včetně zaměstnanců ÚHŠ a CHH.

- V rámci diskuse vyvstal požadavek na zpracování přehledu čerpání dotace z grantu MV ČR na mzdy zaměstnanců KSH.

Vedení bere na vědomí tvorbu předávacího protokolu.

Vedení ukládá řediteli Kanceláře SH ČMS zajistit zpracování přehledu čerpání dotace z grantu MV ČR na mzdy zaměstnanců KSH v roce 2021 do dalšího jednání Vedení.

 

  • Němečková navrhla náměstkům možnost jednotné mailové adresy a možnost využít paušálního tarifu pro mobilní telefon z rámcové smlouvy od O2. Dále uvedla, že je připravena nová grafika vizitek. Návrh bude všem členům Vedení zaslán k odsouhlasení.

Vedení SH ČMS po diskusi schválilo místo tarifů O2 pro mobilní telefony náměstků starosty SH ČMS zapracovat do dohod o pracovní činnosti měsíční paušál v hodnotě 500,- Kč.

  • Němečková informovala Vedení o nutnosti obsazení pracovní pozice na úseku mládeže, která je dotačně hrazena z programů MŠMT ČR (tuto pozici bude do 01.09.2021 dále vykonávat M. Němečková v souběhu s pozicí starostky), a to zejména z důvodu náročných úkolů v podzimních měsících na tomto úseku (vyúčtování dotací, podání žádosti o dotaci na MŠMT pro další rok, Můj klub 2022, kurzy a školení atd.). Představila členům Vedení svůj návrh na obsazení této pozice: Ing. Lucii Šulcovou a předložila CV uchazečky v ČJ i AJ.

 

Vedení SH ČMS souhlasilo přijetí Ing. Šulcové do pracovního poměru na úseku mládeže od 1. 9. 2021 a pověřuje starostku SH ČMS zajištěním vypracování pracovní smlouvy v souladu se mzdovým řádem SH ČMS.

  • Němečková dále informovala o jednání se starostou KSH Královéhradeckého kraje na téma aktuálního stavu podání žádosti do investičního grantu MV GŘ Účelem žádosti o dotaci je vzdělávací středisko KSH Královéhradeckého kraje v Bílých Poličanech a areálu, který je majetkem KSH Královéhradeckého kraje včetně pozemků. Žádost byla zpracována a řádně podána. Dále informovala, že z rozhodnutí KSH Královéhradeckého kraje bude půjčka, kterou SH ČMS poskytlo KSH ve výši 150 000 Kč doplacena dříve, jednorázově, než ukládá splátkový kalendář, a to jednorázovou splátkou.

 

Vedení vzalo informace na vědomí.

  • Vedení byla předloženy návrhy na udělení ocenění, které je nutné schválit dříve, než proběhne první řádné jednání VV SH ČMS.

 

Vedení SH ČMS předložené návrhy na udělení ocenění schválilo.

 

  • Němečková informovala členy Vedení o nadcházejících národních a mezinárodních akcích:
  1. 07. – 31.07. 2021 Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice
  2. 07. – 07.08. 2021 Letní škola instruktorů Jánské Koupele
  3. – 15. 08. 2021 Mistrovství světa dorostu v požárním sportu v Chorvatsku
  4. 08. 2021 MČR v požárních útocích družstev mužů a žen v Hradci Králové
  5. 08. 2021 MČR v běhu na 100 m s překážkami mužů a žen v Ostravě
  6. 08. 2021 MČR ve výstupu na věž mužů, žen a dorostu v Širokém Dolu
  7. 08. 2021 MČR TFA ve Svitavách  
  8. 08 – 05. 09. 2021 Mistrovství světa mužů a žen v Kazachstánu
  9. – 12. 09. 2021 MČR záchranných psů, psovodů

MS Chorvatsko: počet členů delegace 34, vedoucí delegace – M. Němečková, doprava autobusem – zajistí ÚHŠ Jánské Koupele.

MS Kazachstán: počet členů delegace 40, vedoucí delegace Zdeněk Nytra, doprava letecky – vládní letadlo Slovenské republiky

Vedení SH ČMS schválilo obě navržené delegace na MS a paušální výši cestovních náhrad pro MS Chorvatsko pro členy delegace, nezaměstnance SH ČMS, 50 EUR mládež a 100 EUR dospělí. 

Vedení ukládá řediteli Kanceláře SH ČMS přeložit rozpočty akcí MČR TFA a MČR psovodů na dalším jednání Vedení.

  • Setkání se zástupci spolku PUMPA (Jiří Šiler, Jan Čupa, Jan Vlček)

Na vlastní žádost Vedení SH ČMS navštívili zástupci spolku pro rozvoj HVP, a.s. a představili svoje vize a náměty ke spolupráci s SH ČMS.

              

Vedení SH ČMS vzalo informace na vědomí.

 

  • Setkání se zástupci HVP a.s. (J. Kubeš a V. Křivohlávek)

Setkání iniciovala M. Němečková, zasláním pozvánky zástupcům HVP a.s.

Na programu bylo zejména vzájemné představení nově zvoleného Vedení SH ČMS se zástupci HVP a.s.

Obě strany se shodli, že pro budoucí dobrou spolupráci je nezbytná zejména pravidelná vzájemná komunikace.

  • Němečková informovala Vedení, že se v Hasičském domě připravuje v rámci sedmého ročníku festivalu Open House Praha 2021 otevření pro veřejnost o víkendu 7. a 8. srpna 7. 8. 2021. Hasičským domem bude provázet J. Nitra.
  • Němečková požádala J. Aulického o zpracování písemného materiálu: Aktuální stav připravenosti projektu Hala Přibyslav.

Vedení ukládá řediteli Kanceláře zpracování písemného materiálu: Aktuální stav připravenosti projektu Hala Přibyslav do dalšího jednání Vedení.

  • Salivar navrhl, aby SH ČMS zadalo ekonomický audit, který by byl zaměřen na zjištění možností lepšího využití aktiv sdružení.

Vedení vzalo informaci na vědomí.

 

Na závěr M. Němečková poděkovala za vstřícné jednání a informovala, že další jednání Vedení proběhne po dohodě členů Vedení 26. 08. 2021.

Zapsal: Ing. Jan Aulický