ZÁZNAM KE STAŽENÍ

Přítomni:         Jan Bochňák - předseda ÚKRR, Pavla Veselá Kaňková, Jaroslav Říha, Vladislav Štefl, Růžena Maděrová, Josef Dvořák, Jiří Gavlas, Jan Tichý, Pavel Lamoš, Bohumil Biegler, Dagmar Bittnerová

Omluveni:       František Malý, Karel Barcuch

Kancelář SH ČMS:  Ivan Jirota,

Jednání bylo svoláno jako řádné. Pozvánka obsahovala tento program:

  1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání,
  1. Projednání materiálů z proběhlých kontrolních akcí, kontrolní akce se členy VV,
  2. Informace k akci „Inventarizace majetku SH ČMS“,
  3. Projednání zprávy ÚKRR pro jarní Shromáždění starostů
  4. Informace k dotacím pro rok 2023,
  5. Projednání materiálů ekonomického charakteru určených pro jednání shromáždění starostů a informace k dalším materiálům určených pro shromáždění starostů,
  6. Určení skrutátorů,
  1. Různé (rozprava)
  1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

                        Předseda ÚKRR Jan Bochňák jednání zahájil, přivítal členy a seznámil přítomné s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl přijat jednomyslně. Zapisovatelem byl zvolen Ivan Jirota, ověřovateli Bohumil Biegler a Pavla Veselá Kaňková.

 

  1. Projednání materiálů z proběhlých kontrolních akcí, kontrolní akce se členy VV.
  2. Předseda ÚKRR informoval o zprávě přednesené na VV k řešení stížností v roce 2022, ze které vyplynulo, že všechny stížnosti byly řádně prošetřeny a uzavřeny. V příloze tohoto záznamu je uveden plán kontrol členy VV ve spolupráci s ÚKRR pro rok 2023.
  3. Součástí zprávy byly též výsledky mimořádných kontrol na dotace MŠMT a NSA, které dopadly bez závad.

 

  1. Informace k akci „Inventarizace majetku SH ČMS“

Inventarizace majetku, který spravuje Kancelář SH ČMS a inventarizace majetku v ÚHŠ Janské Koupele se připravuje a předpoklad ukončení je květen 2023.  Inventarizace majetku v ÚHŠ Bílé Poličany je před dokončením.  V prosinci 2022 až březnu 2023 proběhla inventarizace majetku v CHH Přibyslav, které se zúčastnili čtyři členové ÚKRR.

ÚKRR vzala informaci k inventarizaci na vědomí.     

                                                                                

  1. Projednání zprávy ÚKRR pro jarní shromáždění starostů

Předseda ÚKRR zaslal návrh zprávy pro jarní shromáždění starostů členům ÚKRR předem a drobné připomínky a náměty zahrnul do konečného znění. Bylo přijato usnesení:

 

Usnesení ÚKRR č. 9/2023

ÚKRR schvaluje zprávu o činnosti ÚKRR za rok 2022 a pověřuje svého předsedu Jana Bochňáka jejím přednesení na jarním shromáždění starostů (hlasování Pro 10, Zdržel se 0, Proti 0)

                                  

  1. Informace k dotacím pro rok 2023

Ústní informaci přednesl p. Jirota. Dotace MŠMT byla proti roku 2022 navýšena o cca 3 mil. Kč. Na dotaci je vydáno Rozhodnutí a finanční prostředky jsou na účtu SH ČMS. U dotací MV a NSA jsme prozatím neobdrželi Rozhodnutí.

ÚKRR vzala informaci k dotacím na vědomí .

  1.  Projednání materiálů ekonomického charakteru určených pro jednání shromáždění starostů a informace k dalším materiálům určených pro shromáždění starostů

Materiál „Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2022“ s komentářem byl zaslán členům ÚKRR předem, stručně jej okomentoval p. Jirota. Hospodaření SH ČMS skončilo proti schválenému rozpočtu přebytkem cca 3 mil. Kč. Z ostatních materiálů zasloužil pozornost materiál o délce funkčního období volených orgánů vzhledem k tomu, že Sjezd byl posunut na rok 2021. Tato otázka by měla být rozhodnuta na podzimním shromáždění starostů.

 

ÚKRR vzala předložené materiály pro jarní shromáždění starostů na vědomí

 

  1. Určení skrutátorů

Pro jarní shromáždění starostů byli za skrutátory z řad členů ÚKRR určeni:

Pavel Lamoš, Josef Dvořák, Růžena Maděrová a Jan Tichý.

 

  1. Různé (rozprava)
  2. Konání letního jednání ÚKRR bylo změněno z ÚHŠ Janské Koupele na lokalitu Šumperk s exkurzí do přečerpávací hydroelektrárny Dlouhé Stráně. Ubytování a stravování zajišťuje Jan Tichý, vstup Jan Bochňák a Pavel Lamoš. V úvahu přicházejí termíny 10-12. 8. nebo 2-4. 8.2023.
  3. Metodický pokyn pro kontrolní činnost VV ve vztahu k organizačním jednotkám byl doplněn a schválen Výkonným výborem SH ČMS a bude zveřejněn na stránkách dh.cz.
  4. Vlastní kontrolní činnost ÚKRR v roce 2023 se zaměří na kontrolu akce PYROCAR a KSH Ústeckého kraje. Bylo přijato usnesení:

Usnesení ÚKRR č. 10/2023

 

ÚKRR jmenuje do kontrolní skupiny  PYROKAR 2023 členy Růženu Maděrovou, Vladislava Štefla, Karla Barcucha a do kontrolní skupiny KSH Ústeckého kraje členy Pavlu Veselou Kaňkovou, Jaroslava Říhu a Františka Malého.  (hlasování Pro 11, Zdržel se 0, Proti 0)

Poté předseda ÚKRR ukončil jednání ÚKRR a pozval přítomné na zítřejší jednání SS.

Příloha: Plán kontrolní činnosti VV SH ČMS v roce 2023

Zapsal:            Ivan Jirota

Ověřili:           Bohumil Biegler a Pavla Veselá Kaňková.