ZÁZNAM KE STAŽENÍ

Přítomni: Monika Němečková, Jaroslav Salivar, Richard Dudek, Josef Bidmon, Dana Vilímková, Jan Bochňák a Irena Špačková.

Omluveni: Zdeněk Nytra, Jan Aulický

Hosté: Michal Sojka, Jiří Pátek

Jednání zahájila M. Němečková, přivítala přítomné a představila program jednání. Jako zapisovatele požádala I. Špačkovou. Jednání vedení se konalo před jednáním VV SH ČMS v Přibyslavi tentýž den 20. ledna 2022.

           Vedení souhlasilo s programem i zapisovatelkou.

  • Vytýkací dopis M. Čížkovi – UHŠ Bílé Poličany

Na základě závěrů šetření a doporučení UKRR byla řediteli školy UHŠ Bílé Poličany Vedením SH ČMS udělena pracovní výtka. Ředitelem kanceláře byl vypracován vytýkací dopis, který prošel právní kontrolou. Vedení doporučuje dopis doplnit o citaci závěrů ÚKRR.

Starostka uvedla, že na základě právního doporučení, je nutné tyto záležitosti pro příště řešit včas, a nikoliv s časovým odstupem.

  • Žádost o snížení nájmu pro společnost PETR’S, s.r.o.

Společnost PETER’S s.r.o. (hotel v Hasičském domě) podala žádost o snížení nájmu pro období leden–březen 2022. Důvodem k žádosti je trvání pandemické situace a s tím souvisejících omezení, které vedou k absenci turistů v Praze. Zástupci společnosti žádají o snížení nájmu na úroveň udržovací ceny ve výši 10 000 Kč/měsíc pro období leden–březen 2022. Současná smlouva je platná do konce 31. ledna 2022.

Vedení se usneslo, že k 31. lednu smlouvu se společností PETER’S, s.r.o. ukončí, a bude hledat nového nájemce.

  • Žádost o přerušení splátkového kalendáře – OSSEGG Pivovary, s.r.o.

Společnost OSSEGG Pivovary s.r.o. požádala o přerušení splátek v rámci splátkového kalendáře na 3 měsíce (pozn. v souvislosti s vládními protiepidemickými opatřeními vznikl u této společnosti dluh vůči SH ČMS v letech 2020–2021, který splácí dle splátkového kalendáře). Zároveň tato společnost žádá o neuplatnění indexace nájemného pro rok 2022 a zachování aktuální výše základního nájemného ve výši 91 445 bez DPH.

Vedení se rozhodlo žádosti vyhovět v přerušení hrazení splátek na 3 měsíce. V rámci indexace schválilo využít pouze částečnou indexaci pro rok 2022. Pověřen Ing. Sojka.

  • Zpráva a návrh řešení pro SH ČMS od společnosti Seraf International, s.r.o.

Vzhledem k tomu, že touto společností bylo zjištěno, že HS MEDIA, s.r.o. (jednatel: J. Čapek, Václavské náměstí 841/3, Praha 1) dluží, kromě SH ČMS, i svému právnímu zástupci navrhuje S. In. toto řešení:

Společnost Seraf International s.r.o. podá trestní oznámení na Jaromíra Čapka (HS MEDIA, s.r.o.), neboť má oznamovací povinnost jako každý občan, který se domnívá, že došlo ke spáchání trestného činu.

Vedení s návrhem společnosti Seraf International s.r.o. souhlasilo. SH ČMS prostřednictvím právničky Z. Čížkové připraví rovněž žalobu o nezaplacení faktur.

  • Nadace na podporu hasičského hnutí

Ředitel nadace Jiří Pátek seznámil členy vedení s principem fungování nadace, její správní rady, financování a rozdělování příspěvků. Vedení bylo seznámeno s faktem, že v loňském roce po VI. sjezdu, se celá správní rada znovu nominovala na další pětileté období. SH ČMS nemá dle stávajícího statutu žádný vliv ani na obsazení orgánů nadace ani na její hospodaření a nakládání s majetkem.

Vedení děkuje J. Pátkovi za podání informací a pověřuje ho získáním aktuálních informací ohledně nakládání se základním jměním nadace a možnostech novelizace statutu. Termín do dalšího vedení do 9.2.2022.

  • Dopis OSH Trutnov – Oznámení o nestandardní situaci na okrese Trutnov

Vedení SH ČMS obdrželo mailovou cestou dne 8. ledna 2022 dopis – Oznámení o nestandardní situaci na okrese Trutnov, žádost o vyloučení členů SH ČMS ze sdružení od VV OSH Trutnov.

Dopis byl předložen všem přítomným členům vedení.

K jednání byl přizván starosta KSH královéhradeckého kraje pan Ivan Kraus, který seznámil vedení s konkrétní situací a podal další doplňující informace včetně závěrů šetření UKRR.

Jelikož na jednání nebyl přítomen ředitel kanceláře Jan Aulický a v dopise je několik přímých odkazů na jeho osobu, vedení se k projednání vrátí za přítomnosti ředitele. Zároveň žádá ředitele kanceláře o písemné vyjádření stanoviska k jeho roli v celé záležitosti do dalšího jednání vedení do 9. 2. 2022.

Zapsala: Mgr. Irena Špačková