ZÁZNAM KE STAŽENÍ

Přítomni: Monika Němečková, Jaroslav Salivar, Richard Dudek, Josef Bidmon, Zdeněk Nytra, Dana Vilímková, Jan Aulický, Jan Bochňák a Irena Špačková.

Jednání zahájila M. Němečková, přivítala přítomné a představila program jednání. Jako zapisovatele požádala I. Špačkovou.

Vedení souhlasilo s programem i zapisovatelkou.

  • Kontrola plnění usnesení

24/8-4-2021 = VV SH ČMS

  1. bere na vědomí průběžnou informaci vedení SH ČMS ve věci žalob vůči SH ČMS
  2. bere na vědomí písemné stanovisko JUDr. Zámišky ve věci žalob vůči SH ČMS
  3. ukládá vedení SH ČMS pravidelně informovat VV SH ČMS o činěných krocích ve věci žalob vůči SH ČMS
  4. ukládá členům VV SH ČMS jednat v souladu s doporučením právních zástupců SH ČMS

Trvalý úkol.

            12/20-1-2022 = VV SH ČMS ukládá starostům KSH zasílat zápisy z jednání VV KSH na emailovou adresu Kanceláře SH ČMS: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Trvalý úkol.

            20/20-1-2022 = VV SH ČMS ukládá ÚORVO připravit návrh úprav stejnokrojového předpisu (nošení slavnostních šňůr) a připravit stručný materiál s možnostmi organizace pohřbů (příloha stávajícího předpisu).

Úkol trvá. Zůstává v řešení.

             24/24-2-2022 = VV SH ČMS

  1. bere na vědomí informace z jednání ÚKRR
  2. doporučuje ÚKRR kontaktovat při zahájení i ukončení kontrol příslušného starostu, popř. ředitele zařízení.

Trvalý úkol.

            28/24-2-2022 = VV SH ČMS

  1. ukládá Vedení SH ČMS pokračovat v jednáních se správní radou Nadace na podporu hasičského hnutí.
  2. ukládá Vedení SH ČMS připravit změnu statutu Nadace pro HH v souladu s právními normami.

Vedení se dohodlo, že na pátek 8. 4. (den před SS OSH) svolá správní radu Nadace na podporu hasičského hnutí. O svolání rady požádá J. Pátka.

            29/24-2-2022 = VV SH ČMS

  1. bere na vědomí informace z jednání s J. Pátkem.
  2. ukládá Vedení SH ČMS ve spolupráci s Kanceláří SH ČMS zpracovat a zveřejnit podmínky výběrového řízení na ředitele CHH s termínem přihlášek do 31. 3. 2022

             Splněno.

            34/24-2-2022 = VV SH ČMS

  1. souhlasí s vystavením dobropisu na snížení nájemného v Hotelu Přibyslav za rok 2021 o 50 %.

Splněno.

  1. ukládá zařadit na program SS OSH jednání o budoucnosti provozu Hotelu Přibyslav, včetně presentace

Zůstává v řešení.

            35/24-2-2022 = VV SH ČMS

  1. bere na vědomí informace o zrušení SDH Čábuze
  2. žádá OSH Prachatice o návrh likvidátora s tím, že Kancelář SH ČMS bude všem nápomocna (poplatky hradí SDH případně OSH)
  3. ukládá ÚORVO novelizovat Organizační řád SH ČMS ohledně likvidace SDH

Zůstává v řešení.

  • Kontrola plnění úkolů z jednání Vedení SH ČMS ze dne 10. 2. 2022

Vytýkací dopis M. Čížkovi

 Splněno. Úkol splnila starostka ve spolupráci s personalistkou M. Halašovou.

Udělení Záslužného řádu českého hasičstva

Vedení navrhlo projednání ve VV SH ČMS s doporučením k doplnění návrhů o udělení      Záslužného řádu českého hasičstva.

Splněno, oba návrhy byly doplněny.

Systemizace Kanceláře SH ČMS, statut ÚHŠ, CHH

Vedení SH ČMS postupuje materiály předložené ředitelem kanceláře  k projednání a dovoluje si požádat o přepracování v návaznosti na diskusi. Termín do 30. 04. 2022.

Úkol trvá.

Registr smluv SH ČMS

Vedení SH ČMS pověřilo řešením starostku SH ČMS ve spolupráci s ekonomem SH ČMS Michalem Sojkou. Termín do 30. 04. 2022.

Úkol trvá.

Spolupráce se společností Litovel

Vedení pověřilo náměstka J. Bidmona kontaktem se zástupci společnosti Litovel, předpokládaná schůzka by se měla konat v dubnu 2022.

Úkol trvá.

Přehled odvodů z členských příspěvků

Přehled odvodů z členských příspěvků u vybraných spolků zpracovala a předložila vedení D. Vilímková.

Tento bod bude zařazen na program jednání SS OSH.

Hala Přibyslav

Na základě podnětu náměstka J. Bidmona na předchozím jednání vedení ze dne 6. ledna 2022 bylo řediteli kanceláře uloženo, aby zjistil aktuální stav domluvených činností z roku 2021 na výstavbě sportovní haly v Přibyslavi. Vedení pověřilo J. Bidmona zjištěním skutečnosti.

 Úkol trvá, J. Bidmon jedná o domluvení schůzky.

Písemné stanovisko k dopisu OSH Trutnov

Na jednání vedení 20. ledna 2022 byl ředitel Kanceláře SH ČMS požádán o písemné vyjádření stanoviska k jeho roli v záležitosti OSH Trutnov (dopis VV SH ČMS, žádost o „pomoc při řešení situace“). Písemné stanovisko bylo předloženo. Součástí stanoviska byl návrh ředitele kanceláře na prošetření zápisu osoby pověřené zastupováním OSH po odvolání starosty OSH ve Veřejném rejstříku. Vedení SH ČMS pověřilo starostku SH ČMS právní konzultací v záležitosti zápisu do rejstříku.  

Splněno.

Činnost Kanceláře SH ČMS

Vedení pověřilo starostku ukončením pracovního poměru dohodou s ředitelem Kanceláře SH ČMS, avšak po předání všech písemných i elektronických materiálů, kontaktů a dalších movitých i nemovitých věcí, které jsou vázány k výkonu pozice ředitele. Dále starostku pověřilo k právnímu zpracování dohody o ukončení pracovního poměru, nikoliv k podpisu předložené žádosti.

Splněno.

Informace k jednání s První hasičskou, a.s.

První hasičská a.s. předložila Žádost o snížení nájemného pro hotel Přibyslav za rok 2021. S ohledem na opatření a omezení související s pandemií COVID v roce 2021, která měla negativní dopad především na středisko „hotel Přibyslav“, je žádáno o snížení nájmu o 50 %, respektive vydání dobropisu. Vedení doporučilo VV žádosti vyhovět.

Splněno.

 Dotace na sportovní činnost – NSA – termínový kalendář soutěží 2022

Vedení uložilo M. Kolkovi a J. Orgoníkovi vypracovat tabulkový formulář pro OSH     respektive KSH k zápisu všech sportovních akcí z kalendářů OSH. Bude volen systém předání OSH – KSH – SH. Termín pro formulář a oslovení starostů KSH je 28. 2. 2022.

Splněno.

 TV přenosy

I. Špačková předložila vedení dvě nabídky na poskytování televizních přenosů, jednu od společnosti Fire TV s.r.o. a druhou od společnosti Žijeme reklamou s.r.o. a dále možné varianty pro využití těchto služeb. Vedení se shodlo, že prozatím se bude uvažovat pouze o variantě A (úsporné variantě, která je kombinací obou nabídek). K rozšíření může dojít na základě přidělené státní podpory.

Zůstává v řešení.

 Žádost o poskytnutí zálohy pro KSH Jihomoravského kraje

Z KSH Jihomoravského kraje byla do SH ČMS doručena žádost o poskytnutí finanční   zálohy do doby přidělení státních dotací. Vedení s poskytnutím zálohy („bezúročné půjčky“) souhlasilo a pověřilo M. Sojku administrativním vyřízením záležitosti.

Splněno.

Informace z jednání o marketingové spolupráci – ČEPRO, TOI TOI

ČEPRO představilo svou nabídku na spolupráci členům vedení na dalším řádném jednání.  Se společností TOI TOI bude obnovena smlouva v rozsahu obvyklém z předchozího smluvního vztahu. Vedení pověřilo starostku obnovením smlouvy s TOI TOI.

Nabídka ČEPRO bude představena na VV SH ČMS.

Úkol trvá: O smlouvě se společností TOI TOI jsou vedena jednání.

Koncepce prevence, sport

Byly předloženy návrhy koncepcí úseků sportu a prevence. Obě byly schváleny příslušnými odbornými radami. Vedení doporučilo koncepce k předložení do VV.

Splněno.

  • Příprava jednání VV SH ČMS 22. 3. 2022

Vedení projednalo pozvánku a materiály na jednání VV SH ČMS 22. března a na Shromáždění starostů OSH 9. dubna. Důležitými tématy budou provoz Hotelu Přibyslav, zpráva UKRR ohledně OSH Trutnov, odvody členských příspěvků, prostor na SS OSH rovněž dostanou psovodi. Vedení se rovněž shodlo, že je nutné sdělit potřebné informace k hospodaření pobočných spolků ÚHŠ a CHH (pojištění odpovědnosti a další), aktuální informace ohledně pomoci Ukrajině a návrhy na vyznamenání.

Vedení schválilo pozvánku na jednání VV SHČM 22. března.

  • Hospodaření Kanceláře SH ČMS, ÚHŠ, CHH a Nadace na podporu hasičského hnutí za rok 2021

M. Sojka předložil vedení výsledkovky hospodaření za rok 2021 Kanceláře SH ČMS, CHH, ÚHŠ Bílé Poličany a ÚHŠ Jánské Koupele.

Vedení vzalo informace na vědomí.

  • Příprava MČR hry Plamen, MČR dorostu v PS (D. Vilímková), MČR ve výstupu a věž, MČR v PS mužů a žen (J. Bidmon), MČR v běhu na 60 m překážek (D. Vilímková), a MČR v TFA (R. Dudek)

Dana Vilímková informovala přítomné o přípravě nadcházejících mistrovstvích hry Plamen a mistrovství dorostu. J. Bidmon informoval o mistrovství ve výstupu na věž v Širokém dole a k MČR v požárním sportu v Pardubicích. R. Dudek informoval o TFA a v souvislosti s MČR v TFA požádal Kancelář SH ČMS, aby zjistila možnosti zajištění mobilní obrazovky.

J. Salivar upozornil na potřebu oslovit napřímo i veřejnoprávní média (Českou televizi a Český rozhlas) ohledně natáčení reportáží či jiných mediálních výstupů, zejména z mistrovství republiky, jelikož se jedná o naše nejdůležitější sportovní akce.

Vedení vzalo na vědomí přípravu jednotlivých mistrovství.

J. Salivar se pokusí smluvit osobní jednání v ČT.

  • Různé
  1. Pomoc Ukrajině

Na základě vzájemné spolupráce s HZS ČR starostka představila výzvu: Hasiči hasičům – Vyhlašujeme sbírku materiálu pro ukrajinské hasiče. Výzva je určená zřizovatelům a velitelům jednotek SDH, popřípadě SDH. Výzva bude projednání na pracovní poradě se starosty KSH.

Vedení souhlasí s vyhlášením výzvy ve spolupráci s HZS ČR.

Starostka vznesla vedení návrh na poskytnutí ubytovacích kapacit pro válečné uprchlíky v bývalém Hotelu Peter ’s v Hasičském domě.

Zároveň uvedla, že možné by to bylo za předpokladu, že není reakce na veřejnou nabídku pronájmu těchto prostor ve zvolené realitní kanceláří (ověří M. Sojka) a dále, že je nutné vnímat, že v prostorách není možnost stravování (ani kuchyňka), což by mohlo přinášet zásadní komplikace.

  1. Salivar uvedl, je potřeba zkontaktovat státní subjekt, kterým je např. Správa uprchlických zařízení (pod Ministerstvem vnitra), se kterým by SH ČMS mohlo uzavřít smluvní vztah.

Vedení s návrhem J. Salivara souhlasilo. SH ČMS se pokusí zkontaktovat Správu uprchlických zařízení nebo jiný státní subjekt a nabídnout mu za určitých podmínek tyto ubytovací kapacity (pokud není nabídka na smluvní pronájem z realitní kanceláře).

  1. Nytra tlumočil možnost dovozu přileb pro ukrajinské hasiče ze zahraničí. Přilby by byly zdarma, ale je potřeba zajistit jejich dopravu.

Vedení pověřuje náměstka Nytru jednáním s firmou, která tento materiál nabízí o dělbě nákladů na dopravu.

  1. Výběrové řízení na ředitele/ku CHH Přibyslav

Vedení jmenovalo výběrovou komisi ve složení: R. Dudek, M. Halašová, S. Bárta, P. Šlechta, J. Pátek, V. Liška, J. Bidmon.

  1. TV přenosy

V souladu s úkolem uloženým vedením viz. výše I. Špačková představila členům vedení návrh smlouvy na poskytování televizních přenosů od společnosti Žijeme reklamou s.r.o. Jedná se o smlouvu na část přenosů z úsporné varianty A projednané na předchozím jednání vedení.

Vedení s návrhem smlouvy souhlasilo a pověřilo starostku podpisem.                

  1. GS Pharmaceuticals

Starostka představila návrh marketingové spolupráce (procenta z prodeje výrobků pro SH ČMS + fixní finanční plnění + materiální plnění).

Vedení pověřuje starostku podpisem smlouvy.

  1. Elektrowin

Starostka představila nový projekt MŠMT pro kolektivy mladých hasičů Připoj se k nám, nebuď lhostejný, sbírej! V souvislosti s rozšířením spolupráce se společností Elektrowin bude připravované smlouva o spolupráci rozšířena na aktivity pro děti a mládež formou akce „recyklace mobilních telefonů“. Pro SH ČMS bude ze smlouvy náležet částka z recyklovaných mobilních + 100 tisíc Kč jako fixní částka na další aktivity.

Vedení s návrhem smlouvy souhlasilo a pověřuje starostku podpisem smlouvy.

  1. CHH – odložení úhrady splátky pro SH ČMS
  2. Němečková informovala vedení, že úhrady za energie v CHH Přibyslav byly v roce 2021 vyšší oproti rozpočtu a předpokládané ceny energií v roce 2022 budou cca o 1 mil vyšší (mimo jiné i důsledek smluvního vztahu s Bohemia Energy).

Vedení se shodlo, aby CHH zažádalo o navýšení příspěvku ze strany SH ČMS.

  1. Ceny kurzů v ÚHŠ
  2. Dudek představil statistiku vývoje „kurzovného“ respektive účastnických poplatků za kurzy odborné přípravy na hasičských školách od roku 2016.

Vedení vzalo informaci na vědomí.

  1. Obnovení smlouvy ERIMA

Starostka představila návrh úsporné varianty výstroje pro reprezentaci SH ČMS respektive ČR do Celje:

  1. všichni členové výpravy obdrží vybavení pro účely slavnostního nástupu a zakončení: mikina + kalhoty + tričko.
  2. pro výpravu požárního sportu bude k ostatním účelům zachována kolekce z předchozích let (výroba byla prodloužena do roku 2023)
  3. pro výpravu klasických disciplín CTIF – dospělí bude dána možnost dovybavení novou kolekcí (na vlastní náklady)
  4. pro výpravu dětí a mládeže bude zajištěno standardní vybavení.

Vedení navrženou variantu schválilo.

  1. Žaloba ZTL com s.r.o.

Starostka informovala členy vedení, že do datové schránky byla ve čtvrtek 10. 3. doručena před žalobní výzva od společnosti ZTL com s.r.o.

Vedení se dohodlo, že je nutné kontaktovat našeho právního zástupce s žádostí o stanovisko, zda jde o rozšíření stávající žaloby nebo jde o nový spor. Stanovisko  bude předloženo výkonnému výboru do 22. března.

  1. CTIF a Mezinárodní sportovní federace hasičů a záchranářů

CTIF: Z. Nytra uvedl, že vzhledem k situaci na Ukrajině byly ze všech mezinárodních aktivit CTIF vyloučeny státy Bělorusko a Rusko.

MSFHZ: V tomto případě jsou dvě možnosti:

  1. Změna stanov a přesunutí sídla z Moskvy, tj. svolání mimořádné konference, na kterou je ale potřeba více než polovina hlasů účastnících se států. Není ale jisté, zda tento postup bude úspěšný.
  2. Druhou možností je zřízení sportovní sekce v rámci CTIF, která by se věnovala požárnímu Řada států, které jsou členy federace, jsou i členy CTIF. Druhá cesta je v tuto chvíli, dle slov Z. Nytry přijatelnější.

Pro rok 2022 se v dubnu bude v Celje jednat o uspořádání Mistrovství světa v klasických disciplínách CTIF (dospělí a mládež do 16 let).

Vedení podporuje kroky CTIF a bere informace na vědomí.

  1. Sdružení sportovních svazů – výzva
  2. Salivar představil Výzvu k posílení národní bezpečnosti od Sdružení sportovních svazů. Text celé výzvy najdete zde: Výzva Sdružení sportovních svazů

Vedení vzalo informaci na vědomí.

  1. Pronájem bytu v Hasičském domě

Starostka uvedla, že k 30. 4. se uvolňuje byt v Hasičském domě. Standardně se pronájem uskutečňuje přes realitní kancelář. Vedení mělo k dispozici písemné materiály od M. Spojky.

  1. Salivar uvedl, že je potřeba udělat úpravu nájemní smlouvy.

Vedení pověřuje přípravou nájemní smlouvy M. Sojku po konzultaci s náměstkem J. Salivarem.

  1. Překážky do Slovinska - Celje
  2. Bidmon uvedl, že překážky, které SH ČMS zapůjčí na soutěž do Slovinska, potřebují servis. Je nutné celý proces financovat přes slovinskou stranu včetně dopravy.

Vedení pověřuje J. Bidmona zpracováním přehledu finanční náročnosti opravy překážek.V návaznosti na to vedení pověřuje Z. Nytru projednáním úhrady nákladů se slovinskou stranou.

 

Záznam z návazné pracovní porady se starosty KSH (od 13:00h, Praha, Římská 45)

Přítomni (za Vedení SH ČMS): Monika Němečková, Jaroslav Salivar, Richard Dudek, Josef Bidmon, Dana Vilímková, Zdeněk Nytra, Jan Aulický, Jan Bochňák a Irena Špačková.

Přítomni (za starosty KSH): Jan Slámečka, Oldřich Lacina, Jiří Žižka, Stanislav Kotrc, Zdeňka Jandová, Vlastimila Švubová, Vlastimil Nevařil, Ivan Kraus, Jiřina Brychcí, Martin Wágner, Josef Černý, Jiří Henc

Omluveni: Alois Minář

Jednání zahájila M. Němečková, přivítala přítomné a představila program jednání

  • Informace z jednání vedení SH ČMS a Výkonného výboru SH ČMS

Starostka informovala přítomné o proběhlém jednání vedení.

  • Termínový kalendář SH ČMS 2022

Starostka uvedla, že pokud se provádí změna, obratem se termínový kalendář akcí SH ČMS posílá na OSH a KSH a rovněž zveřejňuje na www.dh.cz. Starostka požádala přítomné, že je nutné změny sledovat a věnovat jim pozornost.

  • Organizace sportovních akcí celostátního charakteru 2022

Starostka informovala nejprve o MČR v požárním sportu v Pardubicích – proběhne standardně v kategorii družstev: HZS muži, SDH muži SDH ženy. Bude se postupovat od okresních (či okrskových) přes krajská a republiková kola, MČR nebude organizováno v kategorii jednotlivců.

Pro disciplíny výstup na cvičnou věž (Široký Důl) a 100 m s překážkami (Ostrava) budou organizována samostatná MČR.

Postupová kola budou probíhat u dorostu stejně jako u dospělých, ovšem včetně kategorie jednotlivci dle současné směrnice. Aktualizovaná směrnice vyjde k 30.08.2022.

V rámci hry Plamen bude ještě v tomto roce probíhat ZPV (závod požárnické všestrannosti) od podzimu 2023 bude organizován jako součást výchovně vzdělávací části směrnice hry Plamen.

Poprvé se v září 2022 uskuteční Mistrovství ČR v běhu na 60 m s překážkami v Benešově. Postupový klíč zpracovala ÚORM a je k dispozici všem KSH.

V této souvislosti starostka uvedla, že je nutné zpracovat přehled konání celostátních sportovních akcí od roku 2016 do 2026 (k doplnění).

Vedení ukládá M. Kolkovi a J. Orgoníkovi zpracování přehledu. Termín do 30.4.2022.

 Kurzy trenérů na FTVS

Dále starostka přítomné informovala, že prostřednictvím Sdružení sportovních svazů se jedná na FTVS (Fakultě tělesné výchovy a sportu) o online variantě kurzu trenéra III. stupně pro trenéry mládeže, kteří jsou současně držiteli kvalifikace II. nebo III. stupně vedoucího mládeže.

  • Kalendáře soutěží 2022

Starostka požádala starosty KSH o spolupráci při tvorbě celostátního kalendáře sportovních akcí za rok 2022.

Kalendář bude přehledem oficiálních sportovních soutěží garantovaných SH ČMS (dokladování účasti na soutěžích např. v dotačním programu Můj klub). Termíny pro zpracování:  OSH do 15. března, od KSH do 22. března.

  • Pomoc Ukrajině

Mezi SH ČMS a HZS ČR proběhlo jednání ohledně výzvy na pomoc ukrajinským hasičům: Hasiči hasičům – Vyhlašujeme sbírku materiálu pro ukrajinské hasiče. Ve spolupráci se starosty KSH byla výzva upravena, byla dojednána další konkrétní sběrná místa.

Pomoc Ukrajině x KSH:

Ústecký kraj

J. Henc sdělil, že HZS ÚK oslovil krajské sdružení na výpomoc v KACPU (vzniklo na Universitě J. E. Purkyně) pro zabezpečení 2 pracovních míst na vstupní evidenci uprchlíků. Denně se v centru vystřídá přes 20 dobrovolných hasičů z řad členů SDH.

Jihomoravský kraj

Starostka Z. Jandová informovala, že dobrovolní hasiči pracují na KACPU na BVV (brněnském výstavišti) v pavilonu B. Zajišťují zejména návoz a uskladnění materiálu, výdej stravy, třídění a vydávání základních hygienických potřeb. Registrace dobrovolníků (členů SDH) probíhá přes registrační formulář, který je sdílen na webu OSH a KSH. Dobrovolníci se střídají v denních a nočních směnách.

MSH Praha

M. Wágner uvedl, že dobrovolní hasiči pracují v Kongresovém centru na Vyšehradě, jejich možnosti jsou ale na hranici kapacit. Převážně rozvážejí uprchlíky do ubytovacích zařízení (zde se jedná o členy SH ČMS zařazené v JSDHO), k dispozici dávají 4 transity na den do Kongresové centra, další 2 transity jsou k dispozici na Hlavním nádraží na převoz přijíždějících. Rovněž dávají k dispozici 2 autobusy na rozvoz. Další dobrovolníci pomáhají s provozem centra (členové SDH). Na práci vyčleňuje MSH Praha 25 až 30 lidí denně.

Je zde spolupráce s KSH Středočeského kraje.

Pardubický kraj

J. Bidmon sdělil, že dobrovolníci z řad členů SDH mají na starost centrální sklad s humanitární pomocí (do čtvrtka 10. 3. bylo naloženo už 1005 palet). Dále se podílejí na svozu materiálu, kde spolupracují s obcemi a s veliteli jednotek, týdně ve skladu pracuje 50 dobrovolných hasičů. Rovněž se podílejí na rozvozu uprchlíků do ubytovacích kapacit, který zajišťují členové jednotek v rámci výjezdu. Pavel Říha a J. Bidmon jsou členy krizového štábu Pardubického kraje.

Vysočina

Kraj Vysočina komunikuje přímo s partnerským regionem Zakarpatí a shromažďuje pro něj konkrétní pomoc. Zároveň se krajské sdružení rozhodlo uspořádat sbírku přímo pro region Zakarpatí, bude se jednat jak o finanční, tak i o materiální pomoc, osloveni byli starostové sborů Kraje Vysočina. Spolupráce v KACPU, které je v kompetenci HZS ČR je prozatím pouze okrajová.

Královehradecký kraj

V tomto kraji zajišťují členové SH ČMS zejména z řad členů JSDHO provoz a dopravu mezi centrálním skladem a Krajským asistenčním centrem.

Moravskoslezský kraj

Probíhá koordinace pomoci s HZS Moravskoslezského kraje.

Ve Zlínském, Jihočeském, Libereckém, Plzeňském a Olomouckém kraji  si pomoc koordinuje tamní krajský úřad ve spolupráci s HZS daného kraje. Všichni přítomní starostové se shodli, že prozatím jsou dobrovolníci z řad členů SH ČMS v „záloze“, lze předpokládat jejich využití až v další vlně, záleží na aktuální situaci a potřebě dobrovolníků.

  • Státní dotace 2022

Starostka uvedla, že SH ČMS bylo doručeno rozhodnutí ohledně dotací pro na úsek mládeže z MŠMT, dotační částka je oproti roku 2021cca o 600 tisíc vyšší.

Specifické volnočasové aktivity 2022

Mezigenerační dialogy

Spolupráce se školami

Zelená udržitelná Evropa – Byl představen projekt pro kolektivy MH s partnerem  společností Elektrowin.

Žádost o dotace z NSA (Národní sportovní agentury) má termín odevzdání do 4.dubna. Starostka uvedla, že vzhledem k termínu podání žádosti je pravděpodobné, že nebude známa dotační podpora v době konání okresních kol postupových soutěží.

  • Různé

Revize smluv s HVP

J. Žižka uvedl, že je potřeba revidovat rámcové smlouvy z roku 1997 (č.000-0001-013), jedná se celkem o cca 100 smluv. Starostka požádala přítomné, aby informaci předali členské základně v dostatečném předstihu, aby nevznikaly žádné informační nesrovnalosti.

Plastové členské průkazy

J. Orgoník informoval přítomné, že proběhlo jednání ohledně novelizace smlouvy s protistranou, která zajišťuje tvorbu průkazek. Budou přesně dané termíny na uzávěrku žádostí, je potřeba soustředit poptávku z SDH a poslat na konci období před termínem uzávěrky. Tím se zajistí lepší kontinuita mezi SH a OSH při tisku průkazů.

Email pro zasílání žádostí je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  Sleva přes ČRDM bude nadále možná, ale bude realizovatelná přes mobilní aplikaci EYCA (Evropská karta mládeže). Průkazky se budou realizovat standardní objednávkou, osobou odpovědnou je Tereza Švejdová.

Vytíženost hotelu Přibyslav

Starostka uvedla, že je nutné hledat cestu, jak realizovat své vlastní akce (SDH, OSH, KSH) v hotelu Přibyslav. Cílem je podpořit ekonomiku a rozvoj hotelu. Podotkla, že se jedná o naše vlastní zařízení, proto je nutné ho vytěžovat co nejvíce vlastními aktivitami.

Žaloba ZTL com s.r.o.

Starostka informovala starosty, že do datové schránky byla doručena ve čtvrtek 10. 3. před žalobní výzva od společnosti ZTL com s.r.o. Přítomným sdělila, že Vedení SH ČMS se dohodlo, že je nutné kontaktovat našeho právního zástupce s žádostí o stanovisko, které bude předloženo na jednání VV SH ČMS 22. března.

Odvody z členských příspěvků

D. Vilímková informovala přítomné o záměru vedení na shromáždění starostů zahájit dialog k valorizaci odvodů z členských příspěvků. V rámci diskuse starostové KSH tento záměr většinově podpořili.

Zapsala: Mgr. Irena Špačková