ZÁZNAM KE STAŽENÍ

Přítomni:        

VV SH ČMS:     M. Němečková, J. Aulický, J. Bidmon, R. Dudek, J. Salivar, D. Vilímková, J. Orgoník, O. Lacina, J. Žižka, A. Minář, J. Henc, J. Brychcí, I. Kraus, J. Slámečka, T. Letocha, R. Mácha, J. Polanský, S. Kotrc – 18 osob

Přizváni:          J. Bochňák, M. Čížek, J. Karger, J. Netík, J. Pátek, T. Vosyková, I. Špačková, M. Sojka

Omluveni:       Z. Nytra

Jednání zahájila a řídila starostka SH ČMS Ing. Monika Němečková.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel:                       Tereza Vosyková

Ověřovatelé:                      Ivan Kraus

                                           Jiřina Brychcí

                                                                                                                                          

- M. Němečková přivítala přítomné členy VV SH ČMS, přizvané hosty a omluvila nepřítomné. Informovala o tragické události v Koryčanech, při které zemřeli dva dobrovolní hasiči, členové SH ČMS.. Přítomní uctili jejich památku minutou ticha.

- M. Němečková vyjmenovala seznam předložených materiálů a přednesla program dle pozvánky. Požádala o změnu v programu, konkrétně výměnu bodu č. 2 a 3. Dále vznesla dotaz, zda můžou být materiály nadále k jednání VV SH ČMS zasílány elektronickou poštou, a ty které byly zaslány, nebudou tedy připravovány písemně na každé jednání. Dále požádala všechny přítomné o krátké představení. Dále navrhla členům VV SH ČMS stálou zapisovatelku a ověřovatele zápisu.

- M. Němečková požádala o schválení záznamu z jednání pro účely zápisu.

Usnesení č. 37/16-9-2021:                VV SH ČMS povoluje pořízení záznamu z jednání pro účely zápisu.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

Usnesení č. 38/16-9-2021                 VV SH ČMS schvaluje zasílání materiálů k jednání elektronicky, dále schvaluje zapisovatelku, ověřovatele a program jednání.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

2) Kontrola plnění usnesení

Materiál byl přiložen písemně

 

3/24-1-2019

SPLNĚNO

Novela zákona o státních symbolech.

Němečková informovala, že na včerejším jednání Poslanecké sněmovny byla schválena novela zákona č. 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů ČR, kterou se povoluje užití státního znaku mj. spolkům působícím na úseku požární ochrany, a jeho použití na stejnokrojích (použití Znaku SH ČMS).

Nyní zbývá již jen schválení Senátu a podpis prezidenta.

170/24-7-2020

TRVALÝ ÚKOL

Vyhledávání studentů UDH.

24/8-4-2021

TRVÁ

Němečková sdělila členům VV SH ČMS aktuální informace ohledně žalob na SH ČMS. Dle informací právních zástupců bude do konce září vyhotoven odborný posudek.

Usnesení č. 39/16-9-2021:                VV SH ČMS bere informace o plnění usnesení na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

3) Informace z jednání Vedení SH ČMS

Materiál byl přiložen písemně

- M. Němečková vznesla dotaz, zda je možné pro plynulost dnešního jednání, projednat všechny body ze zápisu z jednání Vedení SH ČMS v tomto bodu jednání místo v bodu č. 9) Různé. VV SH ČMS s tímto postupem souhlasil.

Sjezd SH ČMS

- M. Němečková opakovaně vyslovila poděkování všem zúčastněným, včetně Jihomoravského kraje a KSH Jihomoravského kraje. Dále hovořila o komplikaci se záznamem z VI. sjezdu SH ČMS a požádala zapisovatelku o vyjádření k tvorbě záznamu.

- T. Vosyková vysvětlila přítomným způsob tvorby záznamu. Dále sdělila, že záznam byl prvotně zaslán v neucelené formě, kde se opakovaly některé body a bylo nutné ho vrátit zapisovatelce M. Maryskové zpět k přepracování. I poté ale nebyl záznam zaslán v kvalitní formě a opravit a dopracovat ho musely zaměstnankyně Kanceláře SH ČMS (Švejdová, Vosyková). Požádala, zda by bylo možné při dalších takto významných jednáních zajistit profesionální zapisovatele.

- Vilímková navrhla pí. Myslínovou z KSH Středočeského kraje.

- M. Němečková vyjmenovala body ze zápisu z jednání Vedení SH ČMS, které proběhlo 27. 7. 2021.

- M. Němečková mimo jiné představila materiál Strategie mládeže SH ČMS 2030+, část I. Koncepce činnosti s kolektivy mladých hasičů, který byl vypracován jako povinná příloha k žádosti o titul Organizace uznaná pro práci s dětmi a mládeží MŠMT od roku 2022.

- Dále informovala, že SH ČMS stále nemá zástupce v Radě vlády pro nestátní a neziskové organizace. Tento problém je v řešení, pokračování jednání budou probíhat po volbách do Parlamentu ČR.

- M. Němečková požádala členy VV SH ČMS o dodatečné schválení materiálu Strategie mládeže SH ČMS 2030+, část I.

 

Usnesení č. 40/16-9-2021:                VV SH ČMS schvaluje Strategii mládeže SH ČMS 2030+.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková sdělila přítomným, že byl uzavřen předávací protokol mezi J. Slámečkou a M. Němečkovou. Předmětem tohoto protokolu bylo předání a převzetí majetku SH ČMS, včetně pohledávek a závazků. K 31.07.2021 byla sestavena mimořádná účetní uzávěrka, ke stejnému datu byl vytvořen inventarizací zjištěný skutečný stav pohledávek a závazků fyzickou a dokladovou inventurou a byl porovnán se stavem účetním. Stav předávaného hmotného majetku byl vzat dle inventarizace za rok 2020.

Usnesení č. 41/16-9-2021:                VV SH ČMS bere na vědomí informaci o podepsání Předávacího protokolu.    

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala o přijetí nové zaměstnankyně na pozici Vedoucí úseku mládeže, Ing. Lucie Šulcové, která již byla před lety zaměstnancem Kanceláře SH ČMS na pozici asistentky. Pracovní poměr ukončila z důvodu dokončení magisterského studia.

Usnesení č. 42/16-9-2021:                VV SH ČMS bere na vědomí obsazení pracovní pozice na pozici Vedoucí úseku mládeže Ing. Lucií Šulcovou.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková poděkovala KSH KHK, které z dobré vůle předčasně splatilo půjčku, získanou od SH ČMS.

- M. Němečková předložila ke schválení rozpočet na MČR v klasických disciplínách CTIF, které se koná 26. 9. 2021. Dále informovala o schválení delegací na již proběhlé zahraniční cesty (MS dorostu v požárním sportu v Chorvatsku a MS mužů a žen v požárním sportu v Kazachstánu).

Usnesení č. 43/16-9-2021:                VV SH ČMS

  1. schvaluje rozpočet na MČR v klasických disciplínách CTIF
  2. bere na vědomí schválení delegací na zahraniční akce

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- J. Salivar informoval o setkání vedení se spolkem Pumpa – spolek pro rozvoj HVP. Zástupci spolku přednesli své návrhy spolupráce vůči HVP a.s. Dále seznámil přítomné s tím, že spolek se dostal kvůli svému názvu do závažného sporu s HVP a.s. Nyní již spolek změnil svůj název na Pumpa – spolek pro rozvoj. Informoval také o tom, že spolek požádal vedení o další schůzku. Vedení SH bude otevřeně komunikovat se všemi zájemci o případnou spolupráci, v tuto chvíli však zachová diskrétní přístup ke všem subjektům, do doby vyřešení stávajících soudních sporů spojených s majetkovým podílem SH ČMS ve společnostech.

Usnesení č. 44/16-9-2021:                VV SH ČMS bere na vědomí informace o jednání se spolkem Pumpa – spolek pro rozvoj.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- M. Němečková sdělila VV SH ČMS základní informace ze setkání členů vedení se zástupci HVP. Jednalo se především o vzájemné představení. Dále uvedla, že cílem vedení je úzká vzájemná komunikace s HVP a.s.

- M. Němečková informovala o akci Open House Praha 2021, která probíhala v Praze nejen v Hasičském domě. Více informací přednesla J. Brychcí, která se této akce osobně zúčastnila. Vyzvedla dobrou organizaci akce v Hasičském domě a zmínila, že by bylo vhodné umístit logo SH ČMS na budově Hasičského domu ve stejné velikosti, jako logo HVP a.s.

- M. Němečková vyjmenovala body ze zápisu z jednání Vedení SH ČMS ze dne 26. 8. 2021.

- Jako první představila harmonogram udělování titulů ZH v Přibyslavi.

- Dále zmínila vypracování přehledu čerpání dotace z programu MV: Podpora spolkové činnosti spolků působících na úseku požární ochrany, jejichž členové vyvíjejí činnost i v jednotkách SDH obcí v roce 2021.

- M. Němečková seznámila VV SH ČMS se záměrem aktualizovat vnitřní Směrnici k cestovním náhradám.

- M. Němečková představila materiál Zaměření činnosti SH ČMS včetně návrhů na vedoucí ÚOR. Požádala členy VV SH ČMS, aby projevili svůj zájem, ve které oblasti (činnosti) mají zájem odborně působit, popř. ve které ÚOR. Poděkovala T. Letochovi a R. Máchovi za již projevený zájem o činnost v ÚORR respektive ÚORHS.

- M. Němečková přednesla návrhy na vedoucí ÚOR: ÚORVO – Bc. Josef Orgoník, ÚORP – Ing. Jan Aulický, ÚORR – Bc. Robert Kučera, ÚORM – Dana Vilímková, ÚORHS – Ivan Kraus, ÚOROO – Pavel Říha, ÚORHiM – doc. Dr. Ing. Václav Liška. Do rady vzdělávání není z OSH a KSH navržen dostatečný počet členů, proto vedení navrhuje VV SH ČMS zřízení pracovní skupiny s odbornou garancí R. Dudka.

- J. Netík požádal, aby garantem Aktivu ZH byl za vedení Ing. Jan Aulický.

- J. Slámečka se kladně vyjádřil k návrhu vedoucího ÚOROO p. Říhovi. Vznesl dotaz, zda i v případě vedoucího ÚORHiM nezvolit tuto pozici z členů VV SH ČMS. M. Němečková vyzvala přítomné k vyjádření, kdo má o tuto pozici zájem. Jelikož se nikdo nepřihlásil, zůstává zachován výše uvedený návrh.

Usnesení č. 45/16-9-2021:                VV SH ČMS

  1. schvaluje záměr aktualizace Směrnice k cestovním náhradám.
  2. schvaluje vedoucí ÚOR dle předloženého návrhu, včetně doplnění Ing. Aulického jako odborného garanta za vedení pro Aktiv zasloužilých hasičů na další volební období.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková seznámila přítomné s žádostí o uznání nástupnictví SDH Suchdol, které přešlo k České hasičské jednotě a nemůže nakládat s účtem vedeným na IČ zaniklého pobočného spolku SH ČMS. JUDr. Čížková navrhla postup, kdy majetek získá SH ČMS, které je potom může převést hasičům působícím v dané obci. VV s tímto postupem souhlasí.

- M. Němečková předložila návrh vedení na uzavření dohod o provedení pracovní činnosti s náměstky starosty SH ČMS ve stejném rozsahu jako v předchozím volebním období. Dohoda se týká náměstků, kteří nejsou v pracovně právním vztahu u SH ČMS. Dále předložila návrh na dodatek k pracovní smlouvě starostky (změna v pracovní náplni, rozsahu práce atd.) včetně mzdového výměru v souladu s aktuálním mzdovým řádem SH ČMS se započtením dosaženého vzdělání a délky praxe. Dále požádala o schválení paušálního provozního příspěvku ve výši 5.000,- Kč pro členy VV SH ČMS a ÚKRR.

 

Usnesení č. 46/16-9-2021:                VV SH ČMS

  1. schvaluje uzavření dohod o pracovní činnosti s náměstky starostky SH ČMS, kteří jsou mimo pracovní poměr SH ČMS ve stejném rozsahu jako v minulém volebním období a dodatek k pracovní smlouvě starostky SH ČMS
  2. schvaluje paušální provozní příspěvek pro členy VV SH ČMS a ÚKRR ve výši 5 000 Kč.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala o výpovědi Mgr. Jany Březinové. Požádala členy VV SH ČMS o doporučení jiného právního konzultanta pro SH ČMS (oblast smluvní vztahy).

- M. Němečková předložila VV dodatek ke kvalifikačním podmínkám pro družstva mužů a žen na Mezinárodní soutěž CTIF, Celje 2022. V současné době splnila schválené výkonnostní limity pouze 2 družstva žen a 5 družstev mužů. SH ČMS v dodatku upravuje další postupová místa žen (do počtu 4) a vyhrazuje si právo nominace dalších družstev (bez splnění výkonnostního limitu) na vlastní náklady příslušných SDH. 

Dále informovala VV o jednání ČNV CTIF per rollam v otázce uspořádání národní kvalifikace družstev mládeže pro soutěž CTIF 2022. ČNV CTIF pověřil SH ČMS o uspořádání národní kvalifikace v roce 2021 a určil jedno postupové místo medailistkám z poslední mezinárodní soutěže 2019 z Martigny a dvě postupová místa pro účastníky kvalifikace (družstva s nejvyšším získaným počtem bodů, bez rozlišení kategorií). Navržený termín kvalifikace je 28. 10. 2021 v Hradci Králové.

Usnesení č. 47/16-9-2021:                VV SH ČMS

  1. schvaluje dodatek ke kvalifikačním podmínkám Mezinárodní soutěže v disciplínách CTIF 2022 pro družstva mužů a žen.
  2. schvaluje uspořádání národní kvalifikace mladých hasičů v termínu 28. 10. 2021.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- J. Bidmon informoval o proběhlé schůzce s představiteli Asociace velitelů jednotek dobrovolných hasičů, na které se řešila vzájemná spolupráce.

Usnesení č. 48/16-9-2021:                VV SH ČMS bere na vědomí zahájení jednání s představiteli Asociace velitelů jednotek DH.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala o uskupení Dobraci.cz, které oslovuje JSDHO s nabídkou spolupráce. V průvodním dopisu zmiňuje spolupráci se SH ČMS, což je mylná informace.

Usnesení č. 49/16-9-2021:                VV SH ČMS bere na vědomí informace o uskupení dobraci.cz, se kterým SH ČMS NEUZAVŘELO smlouvu o spolupráci.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- M. Němečková seznámila přítomné s návrhem pozvat členy VV SH ČMS a ÚKRR z minulého volebního období na páteční jednání VV SH ČMS, které se koná dne 22. 10. 2021 v Přibyslavi.

Usnesení č. 50/16-9-2021:                VV SH ČMS ukládá řediteli Kanceláře SH ČMS zajistit setkání bývalých členů VV SH ČMS a ÚKRR dne 22. 10. 2021.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková požádala členy VV SH ČMS o schválení pracovní porady zaměstnanců KSH se zaměstnanci Kanceláře SH ČMS. Vyjmenovala stěžejní body programu tohoto jednání.

 

Usnesení č. 51/16-9-2021:                VV SH ČMS schvaluje konání porady zaměstnanců KSH se zaměstnanci Kanceláře SH ČMS v termínu 5. 10. 2021 v Praze.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

4) Informace z jednání ÚKRR, průběžná kontrolní činnost SH ČMS

- J. Bochňák upozornil, že ÚKRR není v plném počtu (chybí člen za KSH PZK). Informoval, že na prvním jednání byl zvolen místopředsedou K. Barcuch. Byl schválen plán práce ÚKRR do konce roku 2021. Dále byly schváleny kontroly v Kanceláři SH ČMS:

1) správnost postupu při řešení uzavření smluvního vztahu pro právního zastoupení ve věci žaloby na SH ČMS v předchozím volebním období (vedoucí D. Bittnerová, člen J. Gavlas);

2) plnění rozpočtu VI. sjezdu SH ČMS (vedoucí K. Barcuch).

Dále informoval o stížnosti na činnost SDH od p. Kodýdkové. ÚKRR stížnost prověří a bude informovat VV. Dále bude ÚKRR znovu provádět pravidelné kontroly v rámci KSH/OSH.

Usnesení č. 52/16-9-2021:                            VV SH ČMS bere na vědomí informace o činnosti ÚKRR v posledním období a oznámení o pravidelné kontrolní činnosti členů VV SH ČMS.

                                                                       HLASOVÁNÍ: PRO 18

5) Činnost VV SH ČMS – plán, jmenování vedoucích ÚOR, cestovné a další

Jmenování vedoucích ÚOR a cestovné bylo projednáno v bodě č. 3).

- M. Němečková předložila VV návrh plánu práce činnosti, VV a centrálních akcí SH na rok 2021 (termínového kalendáře), který je rozdělen na 4 části – Jednání Vedení SH ČMS, VV SH ČMS, SS OSH, Sportovní akce SH ČMS, Ostatní akce SH ČMS a Zahraniční akce SH ČMS.

Dále požádala VV o schválení změny při jednáních VV (jedná se o konkrétní jednání ve dnech předcházejících jednání SS). Při tomto modelu jednání, je časový prostor na zpracování jakýchkoliv rozhodnutí VV pro SS velmi úzký, a není tak zajištěna kvalita zpracovávaných materiálů.

VV souhlasí s návrhem od roku 2022.

- J. Brychcí dodala, že pokud bude potřeba svolat jednání VV SH ČMS i den před SS OSH, lze to učinit jako mimořádné jednání ke konkrétnímu bodu/bodům.

- J. Slámečka podporuje návrh vedení. Vznesl ale připomínku, že tento rok by ještě zanechal stávající systém.

- M. Němečková v tom případě požádala, aby se jednání VV SH ČMS, před SS, nekonalo ve večerních hodinách, ale v řádném čase.

Usnesení č. 53/16-9-2021:                            VV SH ČMS

  1. schvaluje předloženou formu plánu činnosti (termínového kalendáře) SH ČMS
  2. schvaluje změnu modelu jednání VV SH ČMS pro plán práce 2022 – nečinit jednání den před SS, ale min. 14 dnů před jednáním SS v tom daném měsíci.
  3. schvaluje úpravu konání jednání VV SH ČMS před SS OSH tak, aby byl čas na zpracování jeho závěrů. Řádné jednání VV SH ČMS se proto již nebude konat den před SS OSH.

 HLASOVÁNÍ: PRO 18

6) Příprava SS OSH

 

- M. Němečková přednesla body programu SS OSH. Dále požádala, aby v materiálech na SS OSH byla Zpráva o činnosti SH ČMS, která byla předkládána na sjezdu, jelikož zahrnuje i podstatnou část roku 2021. K této zprávě budou starostkou SH ČMS doplněny aktuální informace od 9. 7. 2021 do dne konání SS OSH. Dále informovala o materiálu pro konání VH SDH, který bude předložen na dalším jednání vedení a VV SH ČMS bude poté zaslán emailem k připomínkám tak, aby mohl být předložen na jednání VV i SS. Materiál bude obsahovat doporučený průběh VH, vzor usnesení a přehled dokumentů, které je nutné schválit popř. odevzdat v konkrétních termínech na OSH.

- VV doporučuje úpravu pozvánky na SS OSH – úprava bodu 5) Informace o činnosti společností s vlastnickým podílem SH ČMS.

Usnesení č. 54/16-9-2021:                  VV SH ČMS schvaluje pozvánku na SS OSH.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

7) Informace z republikových a mezinárodních akcí

- M. Němečková informovala, že pro vedoucí ÚOR bude do konce září 2021 připraven jednoduchý vzor pro vyhodnocení republikových akcí, tak aby předkládané souhrnné informace byly totožné za každou centrální akci.

Dále poděkovala spoluorganizátorům MČR Plamen a MČR dorostu za vynikající spolupráci a obrovské nasazení všech zúčastněných, zejména z řad členů OSH Jihlava a OSH Šumperk, potažmo KSH vysočina a Olomouckého kraje.

- J. Bidmon informoval VV o záměru ÚORM samostatného MČR v běhu na 60 m s překážkami.

- M. Němečková informovala o průběhu MS v Chorvatsku. Pochválila přípravu reprezentace a velmi poděkovala všem zúčastněným členům realizačního týmu ČR za obětavost a ochotu k práci a činnosti, která české výpravě sice nenáležela a pomohla mistrovství uskutečnit.

- J. Salivar pochválil realizační tým reprezentace ČR v požárním sportu mužů a žen v Kazachstánu i výkony sportovců.

- J. Bidmon informoval o proběhlém MČR v disciplínách TFA.

- J. Salivar upozornil, že nyní byla poprvé oceňována v TFA i ženská kategorie.

- J. Aulický vznesl dotaz, zda by některé KSH nechtělo pořádat MČR v TFA v roce 2022. (Předběžně se přihlásilo KSH MSK a JHM)

- I. Kraus informoval o MČR v požárních útocích, které proběhlo v Hradci Králové.

- J. Bidmon informoval o proběhlém MČR ve výstupu na věž v Širokém Dolu.

- J. Brychcí informovala o proběhlém MČR záchranných psů, psovodů. Pochválila spolupráci s jednotkami z Českolipska a okolí. Akce probíhala jak přes den, tak i v noci. Během konání MČR byli účastníci vyzváni na spolupráci při vyhledávání ztracené osoby. Tím byla přerušena část MČR. Vyzdvihla skvělou spolupráci s Mgr. Pavlem Morávkem a psovody SDH Hejnice, poděkovala všem organizátorům za jejich práci.

- S. Kotrc informoval o proběhlém MČR v běhu na 100 m s překážkami. Sdělil, že akce, která probíhala na úplně novém sportovišti v Nové Vsi, byla velmi dobře zorganizována. Poděkoval OSH Ostrava i SDH Nová Ves.

M Němečková poděkovala všem pobočným spolkům, které se podíleli na centrálních akcích SH ČMS nejen za spolupráci, ale zejména za ochotu a dobrou práci při organizaci všech národních a mezinárodních akcí v průběhu léta 2021.

Usnesení č. 55/16-9-2021:                            VV SH ČMS bere na vědomí informace o proběhlých republikových a mezinárodních akcí.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

8) Návrhy na vyznamenání

- M. Němečková předložila návrhy na vyznamenání a požádala o schválení.

Dále požádala o schválení 4 mimořádných výjimek ze statutu vyznamenání:

  • Jiří Smetánka (OSH Kroměříž) - Za odvahu a statečnost (VV SH ČMS návrh neschvaluje z důvodu nenaplnění charakteru podmínek Statutu čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, které se váží k tomuto vyznamenání)),
  • Václav Benda (OSH Louny) - ZH (VV SH ČMS schvaluje),
  • SDH Hrušová (OSH Ústí nad Orlicí) - ČU SH ČMS (VV SH ČMS schvaluje),
  • KSH LBC – Čestný prapor (VV SH ČMS se rozhodl udělit KSH Libereckého kraje ČU SH ČMS)

Usnesení č. 56/16-9-2021:                            VV SH ČMS

  1. Schvaluje předložené návrhy na vyznamenání.
  2. Schvaluje udělení ČU SH ČMS pro KSH Libereckého kraje.
  3. Neschvaluje návrh na udělení medaile Za odvahu a statečnost pro pana Smetánka.
  4. Schvaluje udělení vyznamenání pro V. Bendu a SDH Hrušová.

 HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

9) Různé

- I. Špačková přednesla text kondolence na www.dh.cz k úmrtí členů SDH a JSDHO Koryčany

Usnesení č. 57/16-9-2021:                            VV SH ČMS schvaluje text kondolence k umístění na web www.dh.cz.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- J. Slámečka informoval o proběhlém sněmu Společenstva kominíků.

- M. Němečková informovala VV, že Kanceláři SH ČMS byla 30. 8. 2021 doručena výpověď z nájemní smlouvy Hotelu Přibyslav od První hasičské a.s.

- M. Sojka informoval o stavu pohledávek HS media vůči SH ČMS. SH ČMS řešením pohledávky pověřilo na základě rozhodnutí vedení společnost na vymáhání pohledávek.

- J. Bidmon informoval, že proběhlo jednání s HZS Pardubického kraje ohledně organizace MČR v PS mužů i žen v roce 2022 v předběžném termínu 26. – 28. 8. 2022. Na základě dohody obou stran proběhne MČR s důrazem na sportovní výkony, nikoliv na společenskou stránku věci, za maximálních úspor.  Konečný termín bude stanovený až po zveřejnění termínu MS mužů a žen.

- J. Brychcí vznesla dotaz, jestli jsou v řešení návrhy členů do orgánů HVP, a.s. M. Němečková odpověděla, že vedení obdrželo dva návrhy od předsedy DR HVP a.s. a následně je doplní o další návrhy SH ČMS a předloží na dalším jednání VV.

- J. Žižka sdělil, že dle jeho názoru by se mohl do představenstva HVP vrátit J. Kubeš.

- O. Lacina nesouhlasí s názorem J. Žižky. Dále vznesl dotaz, jestli má SH ČMS informace ohledně prodeje objektu HVP V Praze – Michli.

- J. Salivar zodpověděl dotaz O. Laciny, že SH ČMS je informováno o záměru prodeje objektu v Praze – Michli prodat do konce roku 2021. Bylo vypsáno výběrové řízení.

- J. Aulický informoval o účasti SH ČMS na akci Pyros a vyzval členy VV SH ČMS, aby svou případnou účast nahlásili Kanceláři SH ČMS. Dále informoval o možnosti zajištění členům VV SH ČMS telefonního paušálu ze strany SH ČMS.

- J. Pátek informoval o plánovaném termínu předání ocenění Za odvahu statečnost. Dne 17. 9. 2021 budou zaslány pozvánky oceněným. Dále informoval o přeloženém termínu akce „28. Mezinárodní rozhovory k historii požární ochrany“ na 6. – 8. 10. 2021. Požádal tedy o schválení delegace (J. Pátek, L. Janeba, p. Bárta, p. Švanda a p. Karel), dále požádal o zapůjčení Ford tranzit (Kancelář SH ČMS).

Usnesení č. 58/16-9-2021:                          VV SH ČMS schvaluje zahraniční cestu pro delegaci SH ČMS na akci „28. Mezinárodní rozhovory k historii požární ochrany“.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

- M. Němečková informovala přítomné o připravované sbírce na podporu pozůstalých zemřelých hasičů z SDH a JSDHO Koryčany. Sbírku bude organizovat město Koryčany ve spolupráci s Charitou ČR.

Usnesení č. 59/16-9-2021:                         VV SH ČMS schvaluje připojení SH ČMS ke sbírce Charity ČR organizované ve spolupráci s městem Koryčany.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala VV o žádosti JUDr. Karla Goláně o společné jednání. Vedení navrhuje termín 7.10.2021. VV bere tuto informaci na vědomí.

- M. Němečková předložila VV seznam došlých pozvánek a požádala členy VV o zastoupení účasti na neobsazených akcích.

- R. Dudek informoval o akci Dny NATO, kde bude probíhat závod Firefighter combat challenge, ve kterém bude soutěžit 12 reprezentantů z řad členů SH ČMS. Poděkoval J. Slámečkovi za spolupráci.

- J. Brychcí projevila předběžný zájem KSH Libereckého kraje o Junior univerzitu 2022, a do dalších let se pokusit tento projekt rozšířit na Libercku ve spolupráci s Technickou univerzitou Liberec. Dále vznesla dotaz, jestli je funkční informační systém Info.dh.

- R. Dudek reagoval na dotaz ohledně informačního systému Info.dh. Systém je zkušebně spuštěn a na dalším jednání bude připravena prezentace.

10) Závěr jednání

- M. Němečková poděkovala na závěr všem zúčastněným za práci a aktivní přístup při jednání.