ZÁPIS KE STAŽENÍ

Přítomni:        

VV SH ČMS:     M. Němečková, J. Aulický, J. Bidmon, R. Dudek, J. Salivar, D. Vilímková, J. Orgoník, O. Lacina, J. Žižka, J. Henc, J. Brychcí, J. Slámečka, T. Letocha, R. Mácha, J. Polanský, S. Kotrc, V. Liška, P. Říha – 18 osob

Přizváni:          J. Bochňák, J. Fialová, M. Čížek, T. Mikeska, I. Špačková, T. Vosyková, J. Netík, M. Sojka, M. Štěpánek

Omluveni:       Z. Nytra, A. Minář, I. Kraus, R. Kučera

Jednání zahájila a řídila starostka SH ČMS Ing. Monika Němečková.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel:                 Tereza Vosyková

Ověřovatelé:                Jiřina Brychcí

                                   Václav Liška

                                                                                                                                         

- M. Němečková přivítala přítomné členy VV SH ČMS, přizvané hosty a omluvila nepřítomné. Dále vyjmenovala seznam písemně předložených materiálů, které byly zaslány na e-mail před jednáním a požádala o schválení programu. Představila Bc. Tomáše Mikesku DiS., který je zástupce ředitele ÚHŠ JK. Představil se také nový zaměstnanec Kanceláře SH ČMS Mgr. Martin Štěpánek, který zastává funkci vedoucího úseku represe, prevence a ochrany obyvatelstva.

Usnesení č. 107/8-9-2022        VV SH ČMS schvaluje materiály k jednání, dále schvaluje zapisovatelku, ověřovatele a program jednání.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

 

2) Kontrola plnění usnesení

Materiál byl přiložen písemně

24/8-4-2021

- M. Němečková informovala, že soudní řízení ze dne 4. 8. 2022 bylo odročeno 17. 10. 2022. Dne 19. 9. 2022 se uskuteční schůzka s p. Goláněm a právními zástupci obou stran.

TRVÁ

105/23-6-2022

Plnění: chybí vyjádření vedoucího ÚORHS

106/23-6-2022

SPLNĚNO

 

Usnesení č. 108/8-9-2022:    VV SH ČMS bere na vědomí plnění usnesení.

                                                           HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

 

3) Informace z jednání Vedení SH ČMS

Materiál byl přiložen písemně

  • Proběhlo jednání s p. J. Moravcem a M. Polakovičem, předmětem bylo memorandum o budoucím případném nájemním vztahu HVP a.s. a SH ČMS
  • Hala Přibyslav – byly podepsány chybějící dokumenty (objednávka a faktura)
  • Informovala o nově zvoleném prezidentovi DPO SR, kterým se stal Bc. Jozef Smolinský
  • Byla obnovena smlouva s O2 Family, marketingová smlouva s HVP a probíhají jednání s Požární bezpečností a ČEPRO.
  • Další jednání Vedení SH ČMS proběhne v Plzeňském kraji, součástí bude návštěva TZ Drahotín, jednání s VV KSH Plzeňského kraje a účast na Aktivu ZH Plzeňského kraje.
  • Hasičský dům – pracuje se na optimálním řešení opravy kotelny, schváleno v plánu investic na rok 2022.

Usnesení č. 109/8-9-2022:    VV SH ČMS bere na vědomí informace z jednání Vedení SH  

                                                    ČMS.

                                                    HLASOVÁNÍ: PRO 18

4) Informace z jednání ÚKRR, průběžná kontrolní činnost SH ČMS

 

- J. Bochňák sdělil informace z jednání ÚKRR, na kterém se připravilo doplnění Metodického pokynu předsedy ÚKRR a Metodického pokynu kontrolní činnosti VV SH ČMS, ve kterém se jedná zejména o doplnění a úpravu ve mzdové oblasti. Dále ÚKRR připravuje školení pro revizory OSH a KSH. Vyjmenoval KSH, ve kterých ještě neproběhla kontrola za rok 2022, nebo chybí zápis z kontroly: MSH PHA, JHČ, KHK, PAK, OLO, JHM – není hotový zápis. Apeloval proto na členy VV SH ČMS, u kterých kontroly ještě neproběhly, aby tak učinili.

- M. Němečková doplnila, že v Kanceláři SH ČMS v letních měsících proběhla kontrola NSA. Čekáme na vyhotovení protokolu. Dále doplnila, že veřejnosprávní kontrola z MŠMT na čerpání státních dotací OSH Trutnov stále probíhá.

 

Usnesení č. 110/8-9-2022:    VV SH ČMS

  1. bere na vědomí informace z jednání ÚKRR
  2. ukládá členům VV SH ČMS příslušných krajů zajistit provedení kontroly u příslušného OSH v rámci kraje do konce října roku 2022.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

5) Informace z republikových a mezinárodních akcí

Materiál byl přiložen písemně

- M. Němečková sdělila, že rozpočty z jednotlivých MČR budou VV předloženy po dokončení zaúčtování všech položek.

- D. Vilímková předložila závěrečnou zprávu z MČR Plamen a dorost.

- J. Henc vznesl dotaz, zda by nebylo lepší dát soutěžícím příspěvek na stravu, tak jako je u MČR v požárním sportu mužů a žen, protože spousta z vydaného jídla bylo vyhozeno na místě přímo závodníky.

- D. Vilímková souhlasila s tím, že někteří závodníci si jídlo ani nevyzvedávají.

- M. Němečková navrhla, aby ÚORM na příští rok zvážila formu stravování na obou MČR.

- D. Vilímková vyzdvihla stravování a péči o rozhodčí na proběhlých MČR, zejména v Ústí nad Labem.

- M. Němečková upozornila, že ne každý stadion má na toto prostory a podmínky, ocenila servis pro všechny organizátory na obou mistrovstvích a poděkovala oběma KSH Královéhradeckého i Ústeckého kraje.

- D. Vilímková sdělila, že je v plánu zachování stávajícího systému rozdělení MČR, a navíc v roce 2024 přibude MČR Závodu hasičské všestrannosti a brannosti. O pořadatelství se hlásí OSH Benešov.

- J. Bidmon doplnil závěrečnou zprávu z MČR ve výstupu na cvičnou věž. Upozornil, že na otevřeném mistrovství je velký výkonnostní rozdíl mezi závodníky.

- J. Bidmon informoval o proběhlém MČR v požárním sportu mužů a žen. Kladně hodnotil průběh soutěže. Ovšem upozornil, na problémy s ubytováním, ohledně rušení nočního klidu. Proto pro příští rok nebude soutěžícím ubytování zajišťováno hromadnou objednávkou SH ČMS. Stravování bylo zajištěno pro organizátory a rozhodčí, družstva obdržela příspěvek na stravu. Dále upozornil, že i v Pardubicích nebyla spousta jídla vyzvednuta ze strany organizátorů.

- J. Salivar sdělil, že u jiných sportovních svazů bude v této době problém s financování pronájmu prostor. Proto kvituje námi nastavený systém, společného mistrovství DRUŽSTEV s HZS, ve kterém se šetří finance.

- M. Němečková poděkovala KSH PAK za organizaci MČR v požárním sportu mužů a žen. Dále sdělila, že další MČR v požárním sportu mužů a žen proběhne v Karlovarském kraji.

- I. Špačková sdělila informace o akci Hasičské slavnosti v Litoměřicích, které proběhly v červnu a navštívilo je cca 27 000 návštěvníků. Zhodnotila, že nejen ze strany SH ČMS se akce velmi vydařila, expozici SH ČMS navštívil vysoký počet účastníků akce. Velmi poděkovala za spolupráci se MSH Praha, které představilo preventivně výchovnou činnost s dětmi. Občerstvení pro hosty spolu s výstavou historické techniky zajistilo CHH Přibyslav, i zde náleží poděkování. Na akci proběhlo také slavnostní vyhodnocení soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže.  

- J. Slámečka předložil návrh SDH, který se od počátku zúčastňují slavností, zda by bylo možné ocenit J. Hejduka, nebo Spolek na podporu hasičských tradic za organizaci Hasičských slavností.

- V. Liška souhlasil a navrhl, aby ocenění bylo předáno na příštích slavnostech.

- M. Němečková plánuje schůzku s J. Hejdukem v termínu říjen–listopad.

- J. Bidmon hodnotil kladně vystoupení českých hasičů na Hasičské olympiádě v Celje.

- M. Němečková vyjádřila za celý VV SH ČMS poděkování všem dobrovolníkům a organizátorům, kteří se podíleli na všech letních republikových akcích.

Rovněž poděkovala všem dobrovolným hasičům, kteří se podíleli na likvidaci požáru v Českém Švýcarsku.

 

 

Usnesení č. 111/8-9-2022:       VV SH ČMS

  1. ukládá vedoucímu ÚORHiM připravit možnosti ocenění pro J. Hejduka nebo Spolku pro obnovu hasičských tradic.
  2. ukládá ÚORP vyhodnotit slavnostní vyhodnocení republikového kola POODM, ukládá zamyslet se nad časovým rozvrhem vyhodnocení republikového kola POODM, které se bude konat na dalším ročníku Hasičských slavností v Litoměřicích.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

6) Doplnění členů ÚORHiM

Materiál byl přiložen písemně

 

- V. Liška předložil návrh na doplnění členů ÚORHiM.

Usnesení č. 112/8-9-2022:       VV SH ČMS schvaluje doplnění ÚORHiM členy: Jana Fialová, Martin Holčík, Josef Myslín a Jiří Svoboda.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

 

 

7) Návrhy na vyznamenání

Materiál byl přiložen písemně

- M. Němečková předložila návrhy na vyznamenání. Předložila návrhy na vyznamenání od CHH za mezinárodní spolupráci, které by se předávalo při konání mezinárodních rozhovorů.

Usnesení č. 113/8-9-2022:       VV SH ČMS schvaluje předložené návrhy na vyznamenání, vč. návrhů předaných při konání mezinárodních rozhovorů.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 18

 8) Různé

- D. Vilímková představila návrhy oděvů, které by se měly být doplněny do stejnokrojového předpisu. Jedná se o stejnokrojové součásti pro organizátory akcí a rozhodčí.

- O. Kotoun (Požární bezpečnost) představil konkrétní modely oděvů (kraťasy, sukně, softshellové kahoty).

- J. Fialová vznesla dotaz, z jakého materiálu jsou oděvy vyrobeny.

- O. Kotoun odpověděl, že je to směs viskózy a dalšího materiálu, který bude upřesněn při dalších jednání.

- M. Němečková upozornila, že se stále množí případy, kdy na stadion nelze vstoupit v polobotkách s černou gumovou podrážkou, proto je nutné ve stejnokrojovém předpisu řešit i sportovní verzi obuvi.

- R. Mácha vznesl dotaz, jestli by bylo možné kombinovat kraťasy a dlouhé kalhoty, u kterých by šlo odepnout nohavice, a vznikly by kraťasy.

Usnesení č. 114/8-9-2022:       VV ukládá ÚORVO připravit úpravu stejnokrojového předpisu o návrhy kraťasů s odepínacími nohavicemi pro muže i ženy, sportovní sukni pro ženy a sportovní obuv.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- J. Fialová informovala o jednání s p. Zábranou, na kterém bylo řešeno místo na parkování vozidel při akci Pyrocar. P. Zábrana razantně navýšil cenu za pronájem prostoru, jednání budou dále pokračovat. Majitelé letiště s pronájmem prostor na konání akce souhlasí.

- M. Němečková požádala, aby se dalších jednání s panem Zábranou zúčastnil i člen Vedení SH ČMS. J. Bidmon souhlasil, že se jednání bude zúčastňovat.

- J. Bidmon dále informoval, že jménem vedení svolal neformální schůzku k akci Pyrocar 2023, přípravný štáb bude navržen na základě této schůzky a po jednání s HZS ČR

- M. Němečková navrhla termín na pracovní poradu Vedení SH ČMS se starosty KSH na 13. 10. 2022 v Praze od 10:00 hod.

Usnesení č. 115/8-9-2022:       VV SH ČMS schvaluje návrh termínu pracovní porady Vedení SH ČMS se starosty KSH na 13. 10. 2022 v Praze.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala přítomné o obsahu připravovaného memoranda s HVP – budoucí nájemní vztah v hasičském domě.

Usnesení č. 116/8-9-2022:       VV SH ČMS pověřuje Vedení SH ČMS k uzavření memoranda s HVP, a.s.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková seznámila přítomné, že byl předložen návrh na odkup vybavení hotelu Přibyslav od HVP. Nyní probíhají jednání o ceně.

- M. Němečková informovala o plánovaném jednání s vedením GŘ HZS ČR, které se bude konat v pondělí dne 12. 9. 2022 od 12:00 hod v HD.

- VV byla předložena upravená tabulka „přehled konání MČR“, která byla doplněna z GŘ HZS ČR. M. Němečková požádala členy VV SH ČMS o projednání ve svých krajích.

- T. Letocha upozornil, že na jednání VV SH ČMS, na kterém byl tento materiál již projednáván, nebyl bohužel přítomen a neměl materiál k dispozici.

Z diskuze vyplynul závěr, že i materiály, které nejsou zasílány elektronicky, ale jsou předkládány písemně na místě, budou zasílány všem členům VV spolu se zápisem z jednání.

- M. Němečková sdělila, že všechna vozidla, o která SH ČMS požádala v rámci převodu nepotřebného majetku státu (Kancelář SH ČMS, CHH i ÚHŠ BP) jsou již přihlášena v evidenci vozidel.

- M. Sojka připomněl, že nynější provozovatel Hotelu Přibyslav (První hasičská) končí 31. 12. 2022. Je nutné najít řešení této situace v co nejkratším termínu, a to nejen z důvodu ukončení smluvního vztahu s nynějším provozovatelem, ale i z důvodu stávajícího personálu hotelu.

- M. Sojka členům VV SH ČMS sdělil, že na základě rozhodnutí Vedení SH ČMS zadal poptávku jiného nájemce tak, aby činnost hotelu plynule pokračovala ve stávajícím režimu. Bohužel nikdo na tuto nabídku nereflektoval, proto představil další možnosti řešení správy hotelu Přibyslav:

  • je zájemce na pronájem celého objetu, který by hotel využíval pro ubytování již nasmlouvané ubytovací kapacity. Tato varianta neumožňuje pro SH ČMS využívat zařízení jako dosud.
  • pronájem jednoho patra v režimu – viz. bod 1, s tím, že zbytek prostorů by muselo provozovat CHH, SH ČMS nebo jiný provozovatel ve vlastní režii.
  • zachovat stávající systém s tím, že provozovatelem by bylo CHH, SH ČMS nebo jiný provozovatel.
  • „zakonzervování“ budovy, a dále hledat provozovatele.
  • prodej budovy novému majiteli.

Na toto téma se mezi členy VV SH ČMS vedla rozsáhlá diskuze, otázky:

  1. Jsou v Přibyslavi, nebo v jejím okolí jiné dostupné ubytovací kapacity? Odpověď: V Přibyslavi nikoliv, v okolí Resort Erich, dále ubytovací možnosti ve Žďáru nad Sázavou a Havlíčkově Brodě.
  2. Kolik členů SH ČMS se zde ubytovává za rok/“osobodny“? Odpověď bude vyžádána u současného nájemce.
  3. Je stále úvaha o přesunu ÚHŠ BP do Přibyslavi? Odpověď: V tuto chvíli připadají v úvahu pouze „tzv. odloučené třídy“, o přesunu do konce roku se neuvažuje. ÚHŠ JK připravila do konce roku nabídku jednoho kurzu v Přibyslavi, abychom měli představu o zájmu.
  4. Jaké jsou náklady na provozování kuchyně? Odpověď: cca 3,5 – 4 miliony ročně.
  5. Jaké by byly náklady za „zakonzervování“ a případné „odkonzervování“ budovy, pokud bychom ji chtěli využít při jednáních (SS OSH, školení)? Tato varianta není možná z personálních důvodů.
  6. Padl dotaz, jestli První hasičská ukončuje pouze pronájem Hotelu Přibyslav, nebo ukončuje činnost. Odpověď: V tuto chvíli byla podána pouze výpověď První hasičské směrem k SH ČMS, na ukončení pronájmu Hotelu Přibyslav.
  7. Jaké budou náklady, pokud bude muset SH ČMS využívat pro své akce ubytování v jiných zařízeních a zajišťovat stravování přes jinou cateringovou firmu? Odpověď: Záleží na typu zvoleného ubytování. I v Hotelu Přibyslav platí SH ČMS komerční ceny.
  8. Jaké by byly náklady na provozování hotelu SH ČM? Odpověď: cca 10 miliónů.

Členové VV SH ČMS se po diskuzi přikláněli k variantě č. 1, odůvodnění:

  • Zajištění chodu budovy, bez zatížení SH ČMS
  • Plynulý přechod z jednoho provozovatele na druhého
  • Možnost využití finančních prostředků získaných z pronájmu pro pozdější rekonstrukci budovy nebo CHH

- J. Fialová sdělila, že na zámku je dostatek místa, které by bylo možné využít pro stravovací eventuálně pro ubytovací prostory s určitou kapacitou pro běžné kurzy (cca 25 osob). Samozřejmě pro tyto účely je nutné mít dostatek finančních zdrojů pro rekonstrukci. Nyní se aktivně řeší pojistná událost po požáru prostoru „vinárny“, která by byla ideální ke stravovacím účelům.

 

Usnesení č. 117/8-9-2022:       VV SH ČMS

  1. se přiklání k řešení variantou č. 1 a pověřuje ekonomické oddělení zahájením jednání o přípravách nájemní smlouvy s novým nájemcem
  2. ukládá členům Vedení SH ČMS vyžádat u První hasičské odpověď na otázku B a zahájit jednání o možnostech ubytování v okolí Přibyslavi

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 18

- J. Orgoník informoval o jednáních pracovní skupiny ÚORVO na úpravu stanov (H. Kotrcová, M. Samková, A. Pazdera, J. Orgoník, T. Švejdová, L. Janeba, K. Barcuch, J. Černý). Proběhly již 4 pracovní jednání. Na příštím jednání VV SH ČMS bude předložen návrh časového harmonogramu změn. Plánovaný konečný termín úprav je jaro roku 2025, tak aby volební VH mohly proběhnout již na základě nových stanov. Pracovní skupina navrhuje, aby VII. sjezd proběhl řádně dle stanov po pěti letech, tj. v roce 2026.

- M. Němečková požádala, aby změny, respektive postupné kroky byly představeny na každém SS OSH, aby mohly probíhat diskuze již během úpravy stanov.

- J. Orgoník sdělil, že datum otevření připomínkování změn a představení pracovní verze bude již na podzimním SS OSH a dále na každém SS OSH.

- M. Němečková požádala J. Žižku, aby na VV KSH poděkoval všem členům z KSH JČ kraje, kteří se podílejí na úpravě stanov. Dále poděkovala všem ostatním členům pracovní skupiny a rovněž všem OSH a KSH, která jsou nápomocna v případě dotazů od členů pracovní skupiny ÚORVO na úpravu stanov.

Usnesení č. 118/8-9-2022:       VV SH ČMS

  1. schvaluje složení pracovní skupiny ÚORVO na úpravu stanov dle výše uvedeného
  2. bere na vědomí informace podané vedoucím ÚORVO

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- T. Letocha, J. Slámečka vznesli dotaz, zda při konání sjezdu po 5-ti letech bude muset dojít k úpravě zápisů ve VR a SL u SDH či OSH nebo k prodloužení vydaných dekretů

Usnesení č. 119/8-9-2022:       VV SH ČMS ukládá N. Fenclové zjistit postup u soudu, když se rozchází délka funkčních období funkcionářů v různých úrovních SH ČMS.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- J. Netík informoval, že setkání Aktivu ZH se plánuje na 11. – 12. 10. v Hostimi. Dále sdělil, že se snaží zúčastňovat všech akcí, na kterou obdrží pozvánku.

- S. Kotrc pozval přítomné na MČR v TFA, které se koná dne 1. 10. 2022 ve Štramberku.

- O. Lacina informoval, že mu byl zaslán dopis s dotazem z OSH Mělník, proč nebyli na MČR v PS družstev v Pardubicích vyhodnoceni i jednotlivci v disciplíně běh na 100 m s překážkami.

- M. Němečková odpověděla, že se jedná o MČR družstev, proto byla ve všech disciplínách, včetně běhu na 100 m s překážkami družstva, v součtu 6-ti časů, tj. např. zlatou medaili obdrželo celé 6-ti členné družstvo. 

MČR jednotlivců v běhu na 100 m s překážkami probíhalo v jiném termínu, bylo dostupné všem závodníkům, nikoliv jen těm, kteří postoupili na MČR s družstvem. Je to nový model, který na návrh ÚORHS schválil VV SH ČMS v časovém harmonogramu celostátních akcí.

- M. Čížek informoval, že kvůli zvýšení cen energií přechází ÚHŠ BP přes zimu do úsporného režimu a školení budou probíhat jako výjezdní mimo areál ÚHŠ Bílé Poličany (cca osm školení).

- O. Lacina požádal o uzavření smlouvy o výpůjčce přenosných motorových stříkaček FOX III pro KSH Středočeského kraje.

Usnesení č. 120/8-9-2022:       VV SH ČMS ukládá M. Kolkovi připravit smlouvu o výpůjčce přenosných motorových stříkaček FOX III pro KSH Středočeského kraje.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková vznesla dotaz, zda ÚHŠ BP vstoupila do jednání s První hasičskou na snížení nájemného.

- M. Čížek odpověděl, že zatím pouze ústně a písemná žádost se připravuje.

- M. Němečková požádala o zaslání kopie žádosti.

- J. Salivar vznesl dotaz, jestli je daný odhad o kolik se zvedne cena energií v budovách, které jsou v nájmu ÚHŠ BP?

- M. Čížek odpověděl, že ÚHŠ BP mají fixaci cen energií do konce příštího roku.

- J. Bidmon vznesl dotaz, v jaké fázi je stavba vzdělávacího centra pro KSH Královehradeckého kraje.

- M. Čížek odpověděl, že do konce roku by měla být stavba ukončena.

- P. Říha informoval, že při účasti na sjezdu DPO SR, byla navázána komunikace se slovenskými hasiči na úseku prevence. Informoval, že na další jednání ÚOROO bude přizván zástupce prevence a mládeže, aby spolupracovali na přípravě nových stanovišť pro Závod hasičské všestrannosti a brannosti. Ve finální fázi je k připomínkování připravena Směrnice skupin dobrovolníků OO. Dále informoval, že bylo podepsáno memorandum mezi Krajským vojenským velitelstvím Pardubického kraje a KSH Pardubického kraje pro oblast OO.

- J. Fialová informovala, že v CHH byla zadána studie na úspory energií. Národní památkový ústav je bohužel proti solárním panelům, které by byly umístěny na jižní straně, povolili zateplení stropu a umístění tepelných čerpadel. Dodala ale, že Národní památkový ústav čeká na novou státní metodiku, která by povolovala solární panely v jiné podobě. Nyní se topí pouze v kancelářích nebo v místech, kde je to nutné (depozitáře, expozice s uloženými uniformami). Uzavírají se smlouvy o výpůjčkách, protože u některých zapůjčených exponátů zcela chybí a některé mají propadlou platnost. Zpracovává se seznam exponátů s uvedeným místem vypůjčení a doby, do které je exponát vypůjčený.

- P. Říha doplnil, že na zámku je hotová expozice ochrany obyvatelstva, kterou by rádi obnovili i pro návštěvníky.

- J. Fialová sdělila, že tato expozice by mohla být vhodná pro školní skupiny se speciálním výkladem.

- T. Letocha vznesl dotaz, proč nebyla při předávání funkce udělaná inventura. Odpověď: Inventura i předávání funkce stále probíhají, jde o velký rozsah.

- T. Mikeska informoval, že dle statistik ÚHŠ JK do června proškolili přes 800 osob. Přes prázdniny se objem osob pohybuje přes 500 osob (letní tábory). Do konce roku by mohlo být proškoleno ještě dalších 800 osob. Sdělil, že ÚHŠ JK také jezdí na výjezdní školení, jako ÚHŠ BP. Informoval, že ÚHŠ JK již má tepelné čerpadlo a nyní se řeší fotovoltaika. Pokud se všechno podaří, bude ÚHŠ JK z velké části energeticky soběstačná. Nyní se bude řešit úprava a zateplení chatek. Finanční prostředky na fotovoltaiku jsou kombinovány s dotační podporou.

- J. Orgoník požádal vedoucí ÚOR, aby na „hlášení o činnosti“ zkontrolovali položky za svoje úseky. Připomínky a náměty na změnu budou zasílat do dalšího jednání VV SH ČMS.

Usnesení č. 121/8-9-2022:       VV SH ČMS ukládá vedoucím ÚOR zaslat připomínky k položkám na „hlášení o činnosti“ do dalšího jednání VV SH ČMS do 30.09.2022.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- V. Liška požádal o schválení odpovědi pro SDH Halenkov, která byla přílohou materiálů.

Usnesení č. 122/8-9-2022:       VV SH ČMS schvaluje zaslání odpovědi pro SDH Halenkov dle předloženého návrhu. Kopie odpovědi bude zaslána i na OSH Vsetín.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- J. Slámečka informoval o proběhlém aktivu ZH kraje Vysočina. Aktivu se zúčastnilo 31 účastníků a probíhalo 4 dny v Jaroměřicích nad Rokytnou. Dále informoval, že v sobotu 10. 9. 2022 proběhne již 19. ročník memoriálu Jana Dřínka.

- J. Henc sdělil, že v KSH Ústeckého kraje se připravuje aktiv ZH, který proběhne 15. 9. 2022 v Lounech. Dále hovořil o zamítnutí odškodnění škodní události z úrazové pojistky ČOV.

- M. Němečková sdělila, že pojistka z ČOV nezahrnuje krátkodobé úrazy. Vstoupíme do jednáni s HVP, aby takové drobné úrazy byly řešeny z pojistky HVP.

- J. Brychcí sdělila, že čekají na nabídku provozovatelů Jablonecké haly a podle ceny pronájmu se bude zvažovat, zda lze uspořádat soutěž „Jablonecká hala“.

- R. Dudek sdělil, že se nyní jedná s KSH Středočeského kraje (OSH Praha – západ) na konání Junior univerzity. Do konce září bude rozhodnuto. Dále uvedl, že od ledna se bude muset najít nové zázemí, aby mohla pokračovat UDH mohla v Přibyslavi.

- D. Vilímková vznesla dotaz, jestli je již připravená metodika na zrušení SDH.

Usnesení č. 123/8-9-2022:       VV SH ČMS ukládá N. Fenclové vypracovat metodiku na zrušení SDH do 30.09.2022.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- J. Bidmon požádal o zpracování metodiky převodu akcií HVP

Usnesení č. 124/8-9-2022:       VV SH ČMS ukládá M. Sojkovi vypracovat metodiku na převod akcií do 30.10.2022.

HLASOVÁNÍ: PRO 18

- M. Němečková informovala VV, že se zúčastní vyhodnocení ADHR. Dále informovala, že se s J. Bidmonem zúčastní výročí firmy THT Polička.

- J. Aulický informoval, že 7. 9. 2022 proběhlo předávání medailí za záchranu života a za odvahu a statečnost. Kladně zhodnotil průběh aktu a pochválil úvodní řeč ředitelky CHH.

9) Závěr jednání

- M. Němečková poděkovala na závěr všem zúčastněným za práci, trpělivost a aktivní přístup při jednání.

Předsedající:               Monika Němečková   ___________________

Zapisovatelka:            Tereza Vosyková        ___________________

Ověřovatelé:              Jiřina Brychcí              ___________________

Václav Liška                ___________________