ZÁZNAM KE STAŽENÍ

Přítomni:        

VV SH ČMS: L. Janeba, R. Dudek, M. Němečková, J. Salivar, J. Bidmon, J. Brychcí, J. Henc, R. Kučera, L. Kuběna, O. Lacina, A. Maděra, J. Pátek, L. Zeman, J. Zips – 14 osob

Přizváni:        J. Bochňák, J. Aulický, M. Čížek, J. Černý, Z. Jandová, S. Kotrc, I. Kraus, V. Nevařil, R. Šimíková, V. Švubová, J. Žižka, J. Netík, I. Jirota, T. Vosyková, I. Špačková, N. Fenclová, J. Orgoník, M. Kolka

Omluveni:    Za VV SH ČMS: J. Slámečka, V. Hulec, J. Karger, J. Majer, B. Martínek, A. Minář, L. Procházka, A. Pazdera, S. Pumprla, J. Zips

Za starosty  KSH: M. Wagner

Jednání zahájil náměstek starosty SH ČMS Lubomír Janeba. Omluvil se za nedopatření, které vedlo k nedorozumění ohledně zrušení a opětovného svolání jednání VV SH ČMS. Navrhl změnu dnešního programu jednání: doplnit do programu nový šestý bod „Příprava VI. sjezdu SH ČMS“.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

Usnesení č. 20/8-4-2021:                  VV SH ČMS schvaluje změnu programu.

                                                           HLASOVÁNÍ: PRO 14

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel:                 Tereza Vosyková

Ověřovatelé:                Antonín Maděra

                                   Jiřina Brychcí

                                                                                                                                         

  • L. Janeba přivítal přítomné členy VV SH ČMS a omluvil nepřítomné. Přivítal přítomné starostky a starosty KSH. Dále představil zaměstnance Kanceláře SH ČMS, kteří budou přítomni na jednání a navrhl zapisovatelku a ověřovatele.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

Usnesení č. 21/8-4-2021:                  VV SH ČMS schvaluje zapisovatelku, ověřovatele a účast zaměstnanců Kanceláře SH ČMS.

                                                                       HLASOVÁNÍ: PRO 14

2) Informace z jednání Vedení SH ČMS

  • L. Janeba přednesl důležité body ze Záznamu z jednání Vedení SH ČMS, které se konalo 6. 4. 2021 v Praze. Informoval o jednání s GŘ HZS a o záměru jednání s hlavní hygieničkou ČR.

Dále sdělil, že právní zástupce SH ČMS JUDr. M. Zamiška, se nemohl zúčastnit jednání ze zdravotních důvodů. Informoval též o jednání s J. Kubešem ohledně VH HVP, a.s. Zdůraznil, že SS OSH musí jmenovat delegáta na VH HVP a určit stanoviska SH ČMS k programu jednání VH HVP a.s.  

Usnesení č. 22/8-4-2021:                  VV SH ČMS bere informace z jednání Vedení SH ČMS na vědomí.

                                                                       PRO 14

3) Projednání Zápisu z jednání VV SH ČMS ze dne 25. 3. 2021

  • L. Janeba vyzval přítomné, aby vznesli své případné připomínky k zápisu.
  • L. Zeman upřesnil, že zisk HVP, a.s. po zdanění je 16 098 587,- Kč (před zdaněním 19 mil). Odměny, které byly zmiňovány v zápisu z jednání, jsou řešeny jen pro členy DR HVP, protože zmiňované odměny pro členy představenstva HVP a.s. jsou v kompetenci DR HVP a.s. Dále opravil sdělení J. Aulického, že počet osob u žaloby byl snížen, nikoliv zvýšen.

Usnesení č. 23/8-4-2021:                              VV SH ČMS bere na vědomí zápis z jednání VV SH ČMS vč. doplnění informací L. Zemanem.

HLASOVÁNÍ: PRO 14

4) Právní záležitosti SH ČMS

  • Jelikož se dnešního jednání účastní členové VV SH ČMS, kteří nebyli přítomni na minulém jednání, přednesl L. Janeba body ze zápisu z jednání VV SH ČMS ze dne 25. 3. 2021, které se týkají právních záležitostí SH ČMS. Vyjmenoval žaloby, které jsou vedené proti SH ČMS: Řízení ve věci zneužití hlasovacího práva v soukromé korporaci k újmě celku, u které je stanovený den soudního jednání na 21. 4. 2021. 2. Žaloba na neobvykle vysoký nájem v HD, kdy výše sjednaných nájmů neodpovídá výši obvyklých nájmů.
  • L. Janeba přednesl vyjádření a stanoviska právní kanceláře Bakeš a partneři: 1. Návrh je dle právní kanceláře nedůvodný, protože navrhovatel neurčitým a nedostatečným způsobem specifikuje újmu celku a zároveň nesprávně aplikuje příslušné právní předpisy. 2. Právní kancelář považuje tuto žalobu po posouzení dostupných podkladů také jako nedůvodnou. Považuje za nezbytné podrobit závěry znaleckého posudku revizi a kritickému zhodnocení jiným znalcem. Právní kancelář doporučuje zdrženlivost při jednání s protistranou do doby, než bude zřejmé, zda bude soud trvat na úhradě soudního poplatku před zahájením soudního řízení.

Dále bylo pokračováno diskusí k tomuto bodu jednání, do které se zapojili R. Dudek, J. Henc, L. Janeba, I. Jirota, L. Kuběna, Z. Kučera, O. Lacina, J. Salivar, L. Zeman a J. Žižka.

Po skončení diskuse bylo navrženo následující usnesení:

Usnesení č. 24/8-4-2021:                  VV SH ČMS

  1. Bere na vědomí průběžnou informaci vedení SH ČMS ve věci žalob vůči SH ČMS.
  2. Bere na vědomí písemné stanovisko JUDr. Zámišky ve věci žalob vůči SH ČMS.
  3. Ukládá vedení SH ČMS pravidelně informovat VV SH ČMS o činěných krocích ve věci žalob vůči SH ČMS.
  4. Ukládá členům VV SH ČMS jednat v souladu s doporučením právních zástupců SH ČMS

 

HLASOVÁNÍ: PRO 13 PROTI 1

  • A. Maděra vznesl požadavek, aby bylo uvedeno v zápisu, že členové VV SH ČMS diskutovali o možnostech a nutnosti doplnění představenstva HVP.
  • L. Janeba uvedl, že jsou při jednání přítomni členové DR HVP (J. Brychcí) i představenstva HVP (L. Zeman) a ti by měli tyto náměty přednést na nejbližších jednání orgánů HVP.

5) Zajištění jednání SS OSH

Materiál předložen písemně

  • L. Janeba rozhodl na základě vznesených podnětů o úpravě zahájení jednání na 9:30. Materiály budou zaslány 9. 4. 2021 a 16. 4. 2021. Pozvaným bude zaslán e-mail s informacemi o příjezdu, testování a informace o parkování. Jednání nebude probíhat v uniformách.

VV SH ČMS

 

Praha

p. Wagner

Středočeský

p. Jankovský

Jihočeský

p. Pazdera

Plzeňský

p. Pechát

Karlovarský

 

Liberecký

pí. Slavíková

Královéhradecký

p. Řeháček

Pardubický

p. Růžička

Vysočina

p. Stejskal

Olomoucký

pí. Sobotková

Zlínský

p. Polanský

Moravskoslezský

p. Velčovský

Ústecký

p. Kosina

Jihomoravský

pí. Brandýs

  • L.  Janeba požádal, aby členové VV SH ČMS, ale zejména starostové KSH, v rámci svých možností, seznámili starosty OSH se základními informacemi ve věci žalob vůči SH ČMS.

Usnesení č. 25/8-4-2021:                              VV SH ČMS schválil program, místo konání a čas zahájení příštího SS OSH

                                                                       HLASOVÁNÍ: PRO 14

6) Příprava jednání VI. sjezdu SH ČMS

Materiál předložen písemně

 

  • L. Janeba informoval, že připomínky z minulého jednání byly zahrnuty do přiloženého materiálu.
  • Jandová informovala, že jí pí. Pavelková ze společnosti BVV, a.s., sdělila, že termíny konce srpna a na začátku září 2021 jsou již zaplněny jinými akcemi. Dále informovala, že bychom mohli být v jiném pavilonu, který by byl rozdělen na sektory. Dále navrhla, že po konzultaci s pí. Pavelkovou je ideální termín pro konání sjezdu 9. 7. 2021.
  • M. Němečková konstatovala, že sjezd má prioritu nad jinými akcemi.
  • L. Janeba v návaznosti na uvedené informace shodně konstatuje, že je nutné bezprostředně, hned jak to bude možné (skončení vládních nařízení), zahájit jednání s pí. Pavelkovou ke konkrétnímu termínu a podmínkách konání VI. sjezdu SH ČMS. Dále informoval, že program sjezdu je upraven tak, aby byl co nejkratší a zajistila se zejména volba nových orgánů SH ČMS.

 

Usnesení č. 26/8-4-2021:                              VV SH ČMS schvaluje harmonogram VI. sjezdu SH ČMS.

                                                                       HLASOVÁNÍ: PRO 14

7) Návrhy na vyznamenání

  • L. Janeba informoval o předložených výjimkách na vyznamenání 1x ZH a 1x Řád svatého Floriána. Dále informoval o 3 schválených titulech ZH, které se budou předávat dříve, než na slavnostním ceremoniálu v CHH.

Usnesení č. 27/8-4-2021:                              VV SH ČMS schvaluje předložené návrhy na vyznamenání vč. Předložených výjimek.

                                      HLASOVÁNÍ: PRO 14

8) Různé

  • J. Bidmon vyzval, aby se zaktivoval organizační výbor VI. sjezdu SH ČMS.
  • J. Černý informoval, že SD OSH Plzeňského kraje se bude konat 28. nebo 29. 4. 2021.
  • V. Švubová sdělila, že SD OSH Olomouckého kraje se bude konat 22. 4. 2021 ve Chválovicích.
  • R. Šimíková informovala, že SD OSH Libereckého kraje se bude konat dne 12. 4. 2021.

9) Závěr jednání

  • L. Janeba poděkoval na závěr všem zúčastněným za práci a aktivní přístup při jednání.

Předsedající:               Lubomír Janeba          ___________________

Zapisovatelka:            Tereza Vosyková        ___________________

Ověřovatelé:              Antonín Maděra         ___________________

Jiřina Brychcí              ___________________