ZÁPIS KE STAŽENÍ

Přítomni:        

VV SH ČMS:     M. Němečková, J. Aulický, J. Bidmon, R. Dudek, D. Vilímková, J. Orgoník, O. Lacina, J. Žižka, A. Minář, J. Henc, J. Brychcí, I. Kraus, J. Slámečka, R. Mácha, J. Polanský, S. Kotrc, R. Kučera, V. Liška, N. Fenclová – 19 osob

Přizváni:          J. Bochňák, J. Fialová, M. Čížek, T. Mikeska, I. Špačková, M. Štěpánek, T. Vosyková, M. Sojka

Omluveni:       Z. Nytra, J. Salivar, T. Letocha, P. Říha, J. Karger

Jednání zahájila a řídila starostka SH ČMS Ing. Monika Němečková.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel:                 Tereza Vosyková

Ověřovatelé:                Ivan Kraus

                                   Jiřina Brychcí

                                                                                                                                         

- M. Němečková přivítala přítomné členy VV SH ČMS, přizvané hosty a omluvila nepřítomné. Dále vyjmenovala seznam písemně předložených materiálů, které byly zaslány na e-mail před jednáním a požádala o schválení programu.

- M. Němečková informovala o aktualizovaném materiálu plán kontrol, který byl předložen na jednání, a požádala o zaslání chybějících zápisů z proběhlých kontrol a doplnění plánovaných kontrol.

Usnesení č. 41/30-3-2023:      VV SH ČMS schvaluje předložené materiály, dále schvaluje zapisovatelku, ověřovatele a program jednání.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

2) Kontrola plnění usnesení

materiál byl zaslán elektronicky

114/8-9-2022:

Plnění: v řešení

156/3-11-2022:

Plnění: v řešení

Usnesení č. 42/30-3-2023:    VV SH ČMS bere kontrolu plnění usnesení na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

3) Informace z jednání Vedení SH ČMS

materiál byl zaslán elektronicky

 

- M. Němečková informovala:

  • Vedení na základě diskuse s ředitelem ÚHŠ Bílé Poličany požádalo o návrh tří variant řešení pro případ, že by se majitel objektu, ve kterém ÚHŠ působí, rozhodl ukončit ÚHŠ nájemní smlouvu popřípadě objekt zcizit. Prioritou pro vedení jsou informace, jaké kroky je potřeba učinit, abychom zachovali výukovou činnost pro členy SH ČMS.
  • Vedení bylo předloženo plnění rozpočtu za rok 2022 všech tří subjektů (ÚHŠ JK, ÚHŠ BP a CHH) a rozpočet na rok 2023 jak obou ÚHŠ, tak CHH. V případě ÚHŠ JK a CHH je nutné vypracovat reálný, fakty podložený investiční plán na další roky, s prioritou studie energetické náročnosti. Co se týká CHH, v současné době není CHH schopno finančně zajistit svůj provoz samostatně, bez příspěvku SH ČMS a podpory Nadace na podporu hasičského hnutí.
  • Informace z nadace: J. Pátek informoval členy vedení, že J. Wovesný se stále nevyjádřil ke svému členství ve správní radě a dále dodal, že paní V. Ondráková z dozorčí rady nadace odstoupila (místo ní byla nově jmenována J. Fialová).
  • Na základě návrhu rady historie OSH Nymburk byl členům vedení předložen návrh na státní ocenění in memoriam pro Františka Procházku (pozn. starosta České zemské hasičské jednoty a Svazu českého hasičstva na Moravě a v Čechách v letech 1938 až 1944, popraven v roce 1945 v Terezíně).

 

Usnesení č. 43/30-3-2023:    VV SH ČMS bere na vědomí informace z jednání Vedení SH ČMS.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

4) Informace z jednání ÚKRR, průběžná kontrolní činnost SH ČMS

- J. Bochňák sdělil, že do dnešního dne nebyla doručena žádná stížnost od začátku roku 2023. Informoval, že se stále řeší podněty p. Kodýtkové s jejím SDH.

Usnesení č. 44/30-3-2023:    VV SH ČMS bere informace předsedy ÚKRR na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

5) Termínový kalendář SH ČMS 2023 – aktualizace

materiál byl zaslán elektronicky

- M. Němečková předložila aktualizovaný kalendář akcí SH ČMS, kde jsou uvedeny termíny jednání Vedení SH ČMS, VV SH ČMS a SS OSH do konce roku 2023. Požádala o kontrolu a podání informace, pokud se některý termín kříží s jinou důležitou akcí. Termín zaslání je do středy tj. 5. 4. 2023.

Usnesení č. 45/30-3-2023:       VV SH ČMS bere na vědomí předložení návrhu termínů konání jednání Vedení SH ČMS, VV SH ČMS a SS OSH. Po doplnění případných změn, může být materiál předložen na SS OSH.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

6) Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2022

materiál byl předložen na místě

- M. Sojka podrobně okomentoval položky v plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2022.

- V. Liška vznesl dotaz, zda je vymyšlena strategie v HD ohledně zvýšení nákladů na energie nájemníků a společných prostor.

- M. Sojka odpověděl, že náklady na vyšší energie se plně promítají do dodatků nájemních smluv a s navýšením ceny energií ve společných prostorách, tj. i v prostorách, které využívá SH ČMS, je počítáno v rozpočtu.

Usnesení č. 46/30-3-2023:       VV SH ČMS schvaluje předložení materiálu „Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2022“ na jednání SS OSH.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

7) Převody nemovitého majetku SH ČMS

materiál byl zaslán elektronicky

- M. Němečková předložila materiál, který byl elektronicky zaslán s předstihem a požádala o případné dotazy a připomínky.

Usnesení č. 47/30-3-2023:       VV SH ČMS schvaluje předložení materiálu „Převody nemovitého majetku SH ČMS“ a doporučuje ho k předložení na jednání SS OSH.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

8) Výroční zpráva SH ČMS za rok 2022

 

- I. Špačková požádala, že je nutné dodržet termíny zaslání podkladů, jinak je velmi obtížné připravit VZ včas. Z důvodu pozdního zasílání bude příští rok stanoven dřívější termín. Požádala ÚHŠ, aby během roku pořídili min. 3 kvalitní fotografie, které budou moci být vloženy do VZ. Na SS OSH bude předložena ke schválení elektronická verze, do které se budou moci zahrnout případné náměty a úpravy vzešlé z jednání SS OSH.

 

Usnesení č. 48/30-3-2023:       VV SH ČMS schvaluje zaslání elektronické verze VZ starostům OSH pro jednání SS OSH.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

9) Informace z pracovní skupiny: Stanovy

 

- J. Orgoník informoval, že na SS OSH bude opět připravena prezentace první verze stanov k tzv. funkcionářskému připomínkování v rámci OSH a KSH.

 

Usnesení č. 49/30-3-2023:       VV SH ČMS na základě harmonogramu projednaného na SS OSH v dubnu 2022 doporučuje poskytnout 1. pracovní verzi k funkcionářské diskuzi po SS OSH. Připomínky můžou funkcionáři OSH, KSH a ústředí zaslat do 31. 8. 2023.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

10) Volební období

 

- M. Němečková poděkovala za diskusi starostů KSH vedenou na pracovním setkání s Vedením před týdnem a informovala členy VV, že starostové KSH se většinově přiklání k variantě 1. Dále informovala, že jsme obdrželi odpověď od p. Selnera (Městský soud v Praze), ve které bylo sděleno, že není nutné přeregistrovat všechny SDH respektive jejich funkcionáře po uplynutí lhůty volebního období 5 let, ale v souladu s stanovami SH ČMS.

- J. Orgoník okomentoval možnosti řešení volebního období navržené ÚORVO a doplněné o náměty starostů KSH:

  • Celý volební cyklus navázat na konání Sjezdu v roce 2026 řádně po 5-ti letech, tedy volby by se konaly v období cca 12/2025 – 07/2026.
    U části orgánů na nižších úrovních bude postupováno dle ustanovení stanov o pokračování do zvolení nových. Těmto funkcionářům není odepřeno odstoupit ze své funkce po pěti letech a uskutečnit volbu v příslušném pobočném spolku.

Konání volebního cyklu dle výše uvedeného tím není dotčeno.

Dle vyjádření Městského soudu v Praze je tato varianta možná. Městský soud automaticky nekontroluje délku funkčního období, potvrdil i možné prodloužení funkčního období dle článku 5, odstavce 10 Stanov SH ČMS.

  • Volby budou probíhat na všech úrovních po uplynutí 5- ti letého období – Sjezd 2026.
    Všem zůstane zachována pětiletá délka funkčního období.

Zkomplikuje se situace pro OSH s volbou delegátů na Shromáždění delegátů OSH a Sjezdu SH ČMS – v některých případech budou muset být svolány dva roky po sobě – vyšší ekonomické i organizační nároky. V tomto směru by bylo nutné uskutečnit kroky vedoucí opět ke sjednocení.

  • Konání Sjezdu SH ČMS v roce 2025
    Toto řešení by vyžadovalo jednorázovou úpravu současných Stanov SH ČMS, protože by se jednalo o zkrácení funkčního období části orgánů.

- J. Slámečka upozornil, aby ve variantě 1 byla doplněna poznámka, že je samozřejmě možné, aby si v SDH zvolili nové vedení po 5-ti letech, které ovšem bude zvoleno na 1 rok a pak proběhne volba znovu dle daného harmonogramu směrem ke sjezdu.

 

Usnesení č. 50/30-3-2023:       VV SH ČMS schvaluje předložení možností řešení na SS OSH a kloní se k variantě 1.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

11) Příprava Shromáždění starostů OSH

 

- M. Němečková předložila návrh pozvánky na SS OSH.

  • V bodě „různé“ bude zařazen bod: schválení zástupců SH ČMS na VH HVP - Bc. Richard Dudek, DiS., a p. Josef Bidmon.

- Jednání bude řídit R. Dudek, návrhovou komisi povede D. Vilímková.

Návrhová komise

VV SH ČMS

pí. Vilímková

Praha

p. Wagner

Středočeský

Pí. Havlínová

Jihočeský

p. Pazdera

Plzeňský

p. Jůzek

Karlovarský

pí. Sovičová

Liberecký

pí. Slavíková

Královéhradecký

p. Kratěna

Pardubický

p. Bolehovský

Vysočina

p. Čekal

Olomoucký

pí. Sobotková

Zlínský

p. Nevařil

Moravskoslezský

p. Krusberský

Ústecký

p. Vrátil

Jihomoravský

 

Usnesení č. 51/30-3-2023:       VV SH ČMS

  1. Schvaluje návrh na zástupce SH ČMS na VH HVP ve složení R. Dudek a J. Bidmon.
  2. Schvaluje složení návrhové komise na jednání SS OSH.
  3. Schvaluje návrh pozvánky na SS OSH.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

 

12) Příprava: MČR hry Plamen, MČR dorostu, Pyrocar 2023

 

- D. Vilímková podala informace:

MČR Plamen (Nový Jičín) - objednaný stadion + strava organizačního štábu a dalších účastníků, příprava probíhá standardně

MČR dorost (Domažlice) - objednaný stadion + strava organizačního štábu a dalších účastníků, schválena dotace od krajského úřadu, stále více se objevují komplikace na stadionech se vstupem na travnatou plochu, je tomu tak i v Domažlicích, PÚ budou tedy probíhat na tartanové dráze, ÚORM se pokusí vše vyřešit, jak nejlépe to půjde a co nám možnosti na stadionu dovolí, družstva dorostu budou informována včas v OZ

- Pyrocar: M. Štěpánek informoval, že bylo osloveno 122 firem. Byla podána žádost na 2 granty – kraj Vysočina (schválena částka 150.000,-Kč), Nadace ČEZ (čeká se na vyjádření).

 

Usnesení č. 52/30-3-2023:       VV SH ČMS bere na vědomí informace o přípravách akcí.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

13) Návrhy na vyznamenání

materiál byl předložen písemně

- M. Němečková předložila návrhy na vyznamenání a požádala o jejich schválení.

- D. Vilímková upozornila, že v návrhu na udělení titulu ZH pro P. Suchého nebyla dostatečná charakteristika a také neměl udělena předchozí potřebná vyznamenání. T. Švejdová vyzvala, aby OSH zaslalo doklady, že p. Suchému bylo uděleno ČU SH ČMS, ale podklady nebyly zaslány. Proto D. Vilímková navrhuje, aby p. Suchému bylo dle statutu uděleno ČU SH ČMS.

Usnesení č. 53/30-3-2023:       VV SH ČMS

  1. Schvaluje udělení ČU SH ČMS pro p. Pavla Suchého.
  2. Schvaluje ostatní předložené návrhy na vyznamenání.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

14) Různé

- M. Němečková připomněla, že je potřeba vyřešit stanovisko k návrhu člena aktivu ZH p. Josefa Páva. Návrh obsahuje žádost, aby vedoucí krajského aktivu ZH měl hlasovací právo na jednání VV KSH.

- J. Orgoník přednesl vyjádření ÚORVO: Aby měl člen VV KSH hlasovací právo, musí být řádně zvolen shromážděním delegátů/představitelů. Některá KSH si vedoucí aktivu ZH jako člena VV KSH volí pravidelně.

Usnesení č. 54/30-3-2023:       VV SH ČMS pověřuje starostku SH ČMS odpovědí p. Josefu Pávovi.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 19

 

- M. Němečková poděkovala OSH a KSH za aktivní doplňování účetních závěrek do Sbírky listin, požádala členy VV o dohled, aby se v doplňování pokračovalo.

- M. Němečková předložila ke schválení Metodický pokyn pro provádění kontrolní činnosti VV SH ČMS ve vztahu k organizačním jednotkám – pobočným spolkům SH ČMS, který byl členům VV zaslán písemně.

- T. Mikeska upozornil na jazykové úpravy

Usnesení č. 55/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje Metodický pokyn pro provádění kontrolní činnosti VV SH ČMS ve vztahu k organizačním jednotkám – pobočným spolkům SH ČMS.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

- M. Němečková představila smlouvu se společností TOI TOI k využití na akcích SH ČMS.

Usnesení č. 56/30-3-2023:    VV SH ČMS bere na vědomí uzavření smlouvy se společností TOI TOI.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

- M. Němečková požádala vedoucí ÚOR, aby zápisy vypracovávali ve lhůtě 15 dnů. (Viz Jednací řád SH ČMS)

Usnesení č. 57/30-3-2023:    VV SH ČMS ukládá vedoucím ÚOR, aby zajistili vypracování zápisů v souladu s Jednacím řádem SH ČMS, tj. do 15 dnů.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

- R. Kučera představil aktualizaci Metodického pokynu SH ČMS k provádění přípravy odbornosti SH ČMS v oblasti Ústřední odborné rady represe sekce psovodů záchranných psů SH ČMS, a podmínek k získání odbornosti SH ČMS psovod záchranného psa.

Hlavní změny:

  • V organizační struktuře je jediná změna, která se týká rozhodčího pro posuzování záchranných psů. Je nově rozděleno na dva stupně. U nižšího se počítá s posuzováním hlavně vstupních zkoušek.
  • V obecné části pokynu je drobná změna pouze v počtu psovodů, kteří se mohou hlásit na zkoušku. Zrušili jsme strop a nechali toto rozhodnutí na vedoucím zkoušek a rozhodčím.
  • V části zkoušek jsou největší změny. První se týká už v loňském roce zavedené zkoušky poslušnosti a dovednosti, která se oddělila od speciálních cviků. Slibujeme si od toho větší motivaci psovodů a vetší flexibilitu při pořádání zkoušek a skládání odborností bez toho, aby se snížily nároky kladené na psovody a jejich psy.
  • U zkoušek plošného vyhledání jsme výrazně zvýšili propátrávanou plochu. Jde to ruku v ruce s trendy v záchranářské kynologii a hlavně v praxi. Zároveň jsme zrušili zkoušky cadaver a kondiční, které již v dnešní době nejsou aktuální.
  • Pro větší přehlednost nejen našich členů jsme vytvořili a každý rok budeme aktualizovat dokument „požadavky na zkoušky psovodů SH ČMS“, který má zpřehlednit požadavky a průběh zkoušek.
  • Dokumenty jsou výsledkem skoro roční práce pracovní skupiny a mají jednohlasnou podporu u psovodů. Já osobně věřím, že díky těmto změnám máme praxi nejbližší způsob přezkušování a získávání odborností, což byl vždycky prvotní záměr psovodů u hasičů.
  • V pokynu není příloha č. 2, která popisuje uniformu psovodů.

Usnesení č. 58/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje Metodický pokyn SH ČMS k provádění přípravy odbornosti SH ČMS v oblasti Ústřední odborné rady represe sekce psovodů záchranných psů SH ČMS, a podmínek k získání odbornosti SH ČMS psovod záchranného psa.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

- M. Němečková informovala, že ve spolupráci se Sdružením sportovních svazů a FTVS UK bylo v obecné části trenérských kurzů proškoleno přes 1 000 trenérů požárního sportu. Nyní je čeká praktická část. Zde požádala o součinnost starosty KSH a členy VV. Navrhla, aby ÚORHS vypracovala seznam osob, které již mají příslušnou kvalifikaci, tj. prošly školením praktické části garantem Jakubem Paulíčkem a z těchto osob by si KSH zvolili garanta za kraj, který by sestavil lektorský tým pro praktickou část školení.

Usnesení č. 59/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje navržený postup proškolení praktické části trenérských kurzů v roce 2023 a ukládá ÚORHS vypracovat seznam trenérů

HLASOVÁNÍ: PRO 19

Informace členů VV SH ČMS:

  • Kučera informoval o proběhlém semináři represe. Přednášky byly hodnoceny jako vysoce kvalifikované. Účastníci obdrží po schválení HZS ČR prezentace ze semináře. Vyzdvihl prezentaci od HVP, a.s., ve které byla uvedena nabídka odpovědnostní pojistné smlouvy po členy a velitele jednotek. Požádal vedoucí OORR a KORR, aby o této pojistné smlouvě informovali členy ve svých okresech a krajích. J. Žižka doplnil, že HVP připraví přehledný materiál, ze kterého bude jasně patrné, co je v pojistné smlouvě kryto. Upozornil, že je stále v řešení proškolení rozhodčích v TFA ve ŠVZ Brno. Dále upozornil na nesoulad ve statistických datech mezi SH ČMS a HZS ČR. Ve spolupráci z HZS ČR budeme hledat, kde chyby vznikají. Také informoval, že je již rok v provozu námitkové a připomínkové řízení k zákonu o IZS a krizovém řízení, kde prozatím spolky neměly možnost připomínkování. R. Dudek informoval, že SMO ČR nebo Asociace krajů ČR může být přizváváno k připomínkovému řízení. SH ČMS musí delegovat do bezpečnostní komise SMO ČR, nebo do Asociace krajů. Dále informoval, že mnoho okresních a krajských rad represe musí většinu svých činností věnovat sportovním akcím a nezbývá poté čas na přímou činnost represe. Na toto téma probíhala mezi členy VV SH ČMS diskuze.
  • Němečková přivítala diskusi na toto téma a požádala členy VV SH ČMS, aby se společně se starosty KSH a OSH zaměřili na řešení – podpora odborných rad hasičského sportu
  • Brychcí hovořila o průběhu Jablonecké haly mládeže. Dále doporučila zamyšlení se nad výrobou stuhy k 160 letům.
  • Slámečka sdělil, že při celostátním setkání v Telči obdrží stuhy všichni účastníci
  • Mácha přednesl dopis od starosty OSH Prostějov p. Brabce, kde se dotazoval, proč se semináře represe zúčastnil i J. Zips a proč stále nosí na uniformě výložky člena VV SH ČMS. R. Kučera odpověděl, že byl na seminář pozván jako bývalý člen ÚORR (běžná praxe i u jiných bývalých členů ÚORR). Také informoval, že byl na neoprávněné nošení výložek upozorněn ihned při zahájení jednání.
  • Liška seznámil přítomné, že proběhlo setkání kronikářů a historiků v Pardubickém kraji. Byla vyhlášena nová soutěž Kronikář 2023. Dále informoval, že se dne 24. 6. 2023 bude v Přibyslavi konat setkání okresních historiků, na které jsou pozváni pouze vedoucí OORHiM a vedoucí KORHiM.
  • Minář informoval, že přípravy MČR v PS družstev probíhají dle plánu.
  • Fialová sdělila, že dne 3. - 4. 5. 2023 proběhne slavnostní předání titulu ZH. Dne 3. 5. obdrží titul členové z KSH MSK, PAR, ZLK, OLO a JHM. Dne 4. 5. 2023 obdrží titul členové z KSH STČ, KVK, LBC, JHČ, KHK a VYS. Dále dne 5. 5. 2023 proběhne předání ocenění Za odvahu a statečnost a Za záchranu života. Další termín předávání titulu ZH bude 8. – 9. 11. 2023. Dále informovala o úpravách stávajících expozic i tvorbě nových expozic. Dále pozvala přítomné na akci Muzejní noc, která proběhne 26. 5. 2023.
  • Mikeska informoval o odloučeném školícím zařízení v Berouně. Hovořil také o stavebních úpravách po zbouraných chatkách, které již byly nevyhovující. Bylo vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele fotovoltaiky.
  • Čížek hovořil o proběhlých školeních, již nyní mají cca 400 proškolených osob.
  • Lacina oznámil, že dne 18. 4. 2023 proběhne Shromáždění představitelů OSH.
  • Kraus sdělil, že na jednání ÚORHS se začalo zpracovávat OZ MČR v PS. Nyní se čeká na zaslání OZ od HZS ČR. Informoval, že nominovali Romana Máchu jako zástupce hl. rozhodčího na MČR družstev v PS.
  • Dále za KSH KHK požádal o mimořádnou bezúročnou půjčku 700.000,-Kč na zaplacení poslední faktury na výstavbu školícího zařízení. Tuto částku obdrží od Královehradeckého kraje, ale bohužel až po splatnosti faktury.

Usnesení č. 60/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje

  1. Nominaci Romana Máchy jako zástupce hl. rozhodčího na MČR družstev v PS.
  2. Mimořádnou bezúročnou půjčku pro KSH Královéhradeckého kraje 700.000,-Kč se splatností do 31. 12. 2023.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

  • Kotrc informoval o proběhlé soutěži Havířovská hala.
  • Netík informoval o termínech setkání aktivu ZH 16. – 17. 5. 2023 v Jablonci nad Nisou a 10. – 11. 10. 2023 v Domažlicích.

Členové VV SH ČMS se shodli, že termíny setkání Aktivu ZH budou uvedeny v Termínovém kalendáři SH ČMS.

  • Bidmon oznámil, že dne 20. 1. 2024 proběhne reprezentační ples SH ČMS v Hlinsku.
  • Vilímková požádala na základě písemné žádosti KSH Pardubického kraje o schválení Jiřího Bidmona jako zástupce za KSH PAK jako člena ÚORM.

Usnesení č. 61/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje p. Jiřího Bidmona jako člena ÚORM.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

  • Lacina informoval o zvolení nového starosty OSH Praha – východ p. Milana Šafránka.
  • Slámečka požádal o schválení nového člena ÚORHS p. Václava Vaňka (OSH Pelhřimov).

Usnesení č. 62/30-3-2023:    VV SH ČMS schvaluje p. Václava Vaňka jako člena ÚORHS.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

  • Sojka informoval o hospodářském výsledku společnosti FireEdit s.r.o. ke konci roku 2022, podrobně členy VV SH ČMS informoval o nákladech na vydávání časopisu Alarm Revue v roce 2022.
  • Dále sdělil, že FireEdit již funguje pouze za účelem vydávání Hasičského čtení.

Usnesení č. 63/30-3-2023:    VV SH ČMS bere informace na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

  • Němečková seznámila přítomné s dopisem, který byl adresovaný Vedení SH ČMS náměstkem OSH Semily. Dopis byl doručen po řádném jednání Vedení SH ČMS, bude tedy projednán na nejbližším jednání, které je 14.4.2023.

Usnesení č. 64/30-3-2023:    VV SH ČMS bere informace na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 19

15) Závěr jednání

- M. Němečková poděkovala na závěr všem zúčastněným za práci, trpělivost a aktivní přístup při jednání.

Předsedající:               Monika Němečková   ___________________

Zapisovatelka:            Tereza Vosyková        ___________________

Ověřovatelé:              Jiřina Brychcí              ___________________

Ivan Kraus                   ___________________